مدیریت و کنترل اپیدمی کروناویروس و شکستن زنجیره انتقال آن مهم‌ترین هدف اجرای این طرح است.

طبرک

همشهری آنلاین _ زهرا بلندی:   طرح مشترکی به نام شهید حاج قاسم سلیمانی که پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و برای گسترش و تحقق طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» با انعقاد تفاهمنامه‌ای بین سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت از اول آذر در تهران به اجرا در آمده است. سرهنگ «احمد یوسف‌پور» ما را با جزئیات این طرح در مناطق جنوبی شهر بیشتر آشنا می‌کند.

طرح شهید قاسم سلیمانی به‌صورت رسمی از ۱۲ آذر با راه‌اندازی ۸ پایگاه سلامت در منطقه ۱۹ به اجرا درآمد تا در قالب ۲۴۰ تیم ۳‌نفره در ۳ محور اصلی رهگیری، پیگیری و مراقبت به ساکنان منطقه خدمات ارائه کند. فرمانده سپاه ناحیه مقاومت بسیج ابوذر با بیان این موضوع می‌گوید: «با مشارکت ۸۰ پایگاه بسیج خواهران و برادران و دیگر نهادها، ۸ پایگاه سلامت درسراهای محله خانی‌آباد نو شمالی، خانی‌آباد نو جنوبی، بهمنیار، شریعتی شمالی، شریعتی جنوبی، نعمت‌آباد، دولتخواه شمالی و دولتخواه جنوبی راه‌اندازی شده است. در هریک از این پایگاه‌ها تیم‌های ۱۰ نفره مسئولیت‌های مختلف رهگیری، پیگیری و مراقبت بیماران کرونا مثبت را به عهده دارند.»

احمد یوسف‌پور/ فرمانده سپاه ناحیه مقاومت بسیج ابوذر


سرهنگ پاسدار «احمد یوسف‌پور» با اشاره به اینکه مراقبان هریک از این ایستگاه‌ها زیر نظر مرکز بهداشت جنوب تهران و دانشگاه علوم پزشکی دوره‌های آموزشی لازم را گذرانده‌اند، می‌گوید: «با هدف بیماریابی، جداسازی بیماران و ناقلان کرونا ضمن رهگیری خانواده‌های ساکن منطقه از سامانه ۴۰۳۰ و ثبت موارد دارای علائم در سامانه «سیب» مراقبان به در منازل مراجعه می‌کنند. در این بازدیدها علاوه بر ارائه بسته‌های بهداشتی و اطلاع‌رسانی مربوط به تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا، شهروندان را در جریان این طرح قرار می‌دهند و شماره تماس پایگاه‌های سلامت را در اختیارشان می‌گذارند. این در حالی است که اگر در خانواده‌ای فردی مبتلا به کرونا یا دچار مشکل خاصی باشد، اسامی این خانواده‌ها را یادداشت می‌کنند و برای انجام نمونه‌گیری رایگان یا پیگیری‌های بعدی به ۱۳ مرکز بهداشت فعال در منطقه ۱۹ معرفی می‌شوند.»


مراجعه به در منازل ۴۵ هزار خانوار در این مدت و پیگیری وضعیت خانواده‌های دیگر در ۲ هفته آینده، موضوع دیگری است که یوسف‌پور با اعلام آن می‌گوید: «با مشارکت ۱۰ تا ۱۴ تیم خواهر و ۱۶ تا ۲۰ گروه برادر که فرایند بازدید را به عهده دارند، روزانه حدود ۳ تا ۴ هزار نفر از خانواده‌ها مورد بازدید قرار می‌گیرند. پیگیری وضعیت بهبودی افرادی که در هفته‌های قبل رهگیری شده‌اند هم به‌صورت تلفنی انجام خواهد شد.»
فرمانده سپاه ناحیه مقاومت ابوذر از طرح شناسایی خانواده‌های نیازمندی که بر اثر کرونا متضرر شده‌اند و معاش‌شان دچار مشکل شده است، یاد می‌کند و می‌گوید: ‌ «برای تأمین معیشت این گروه، ۳ هزار بسته‌ حمایتی و بهداشتی تهیه شده است. همچنین پایگاه‌های نواحی مقاومت بسیج به‌صورت محله‌محور تقبل کرده‌اند که اگر خانواده‌ای نیاز به خرید دارد و اعضای خانواده سن بالایی دارند و نباید برای خرید از خانه خارج شوند، پایگاه‌های بسیج این خرید را برای آنها انجام ‌دهند.»
وی در پایان از برقراری این طرح تا خرداد سال ۱۴۰۰ خبر می‌دهد و می‌گوید: «در حال حاضر فقط در مراکز بهداشت تیم پزشکی حضور دارد و در مرحله دوم این طرح در صورت نیاز به تیم پزشکی بیشتر در پایگاه‌های سلامت هم این گروه مستقر خواهد شد. علاوه بر این در صورت دشوارتر شدن شرایط، برای تجهیز ایستگاه‌های محلی هم اقدام خواهیم کرد.»

کد خبر 576527

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha