دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۰
۰ نفر

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند که روغن سویا نه تنها منجر به چاقی و دیابت می‌شود، بلکه می‌تواند بر بیماری‌های عصبی مانند اوتیسم، بیماری آلزایمر، اضطراب و افسردگی نیز تأثیر بگذارد. 

روغن سویا

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از مدیکال‌اکسپرس نوشت: دانشمندان دانشکده مهندسی کشاورزی دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید اظهار کرده‌اند تقریباً بیشتر افراد ایالات متحده از روغن خوراکی سویا استفاده می‌کنند. همچنین از این روغن برای سرخ کردن و در تهیه غذاهای فست‌فود استفاده می‌کنند و به دام‌ها نیز داده می‌شود. این روغن که به طور گسترده تولید و مصرف می‌شود، چندان هم بی‌ضرر نیست و سلامت انسان‌ها را به خطر می‌اندازد. 

پژوهشگران اخیرا پس از آزمایش‌هایی که روی موش‌ها انجام دادند دریافتند این روغن سبب ایجاد تغییرات ژنتیکی در مغز می‌شود. طی این مطالعه پژوهشگران سه گروه از موش‌ها را مورد بررسی قرار دادند گروه اول پیرو رژیم غذایی حاوی روغن سویا، گروه دوم پیرو رژیم غذایی حاوی روغن سویا اصلاح‌شده با میزان کم اسید لینولئیک و گروه سوم پیرو رژیم غذایی حاوی روغن نارگیل بودند. 

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید در سال ۲۰۱۵ نیز دریافته بودند روغن سویا باعث چاقی، دیابت، مقاومت به انسولین و کبد چرب در موش‌ها می‌شود. سپس در یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ دریافتند اگر روغن سویا اصلاح شود و مقدار کمی اسید لینولئیک در ‌آن باشد به میزان کمتری سبب چاقی و مقاومت به انسولین می‌شود. 

اکنون پژوهشگران این دانشگاه در مطالعه‌ای که اخیرا انجام داده‌اند، اظهار کردند: تفاوتی بین تأثیر روغن سویا اصلاح‌شده و اصلاح‌نشده بر مغز وجود ندارد. آنها دریافتند روغن سویا تاثیر خاصی در هیپوتالاموس که در آن تعدادی از فرایندهای مهم رخ می‌دهد، می‌گذارد. 

مارگاریتا کوراس کولازو، استاد علوم اعصاب دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید و نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: هیپوتالاموس وزن بدن را از طریق متابولیسم تنظیم می‌کند، دمای بدن را حفظ می‌کند، برای تولید مثل و رشد جسمی و همچنین پاسخ به استرس بسیار مهم است. 

پژوهشگران دریافتند تعدادی از ژن‌های موش‌هایی که دارای رژیم حاوی روغن سویا بودند به درستی عمل نمی‌کردند. یکی از این ژن‌ها هورمون عشق یا اکسی‌توسین را تولید می‌کند. در موش‌ها میزان اکسی‌توسین موجود در هیپوتالاموس پس از مصرف روغن سویا کاهش یافته بود. 

محققان سپس حدود ۱۰۰ ژن دیگر را نیز کشف کردند که روغن سویا آنها را تحت تاثیر قرار می‌داد. آنها معتقدند این روغن نه تنها در متابولیسم انرژی بلکه در عملکرد صحیح مغز و بیماری‌هایی مانند اوتیسم یا بیماری پارکینسون نیز تاثیرگذار است. 

آنها افزودند: دو گروه دیگر موش‌ها نیز که روغن سویا اصلاح‌شده با میزان کم اسید لینولئیک و روغن نارگیل استفاده کرده بودند نیز مشکلاتی داشتند. موش‌هایی که روغن سویا اصلاح‌شده با میزان کم اسید لینولئیک مصرف کرده بودند اختلالات ژنتیکی در بدن آنها رخ داده بود و گروه سوم که روغن نارگیل مصرف کرده بودند نیز گرچه روغن نارگیل که حاوی چربی‌های اشباع‌شده است، تغییرات بسیار کمی در ژن‌های هیپوتالاموس ایجاد کرده بود.

علاوه بر این، این تیم یادآور شد: یافته‌ها فقط مربوط به روغن سویاست نه سایر محصولات سویا یا سایر روغن‌های گیاهی. 

کد خبر 479358

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha