دولت آمریکا در تازه ترین اقدام، صنعت پتروشیمی ایران را به عنوان یکی از مهمترین صنایع صادراتی و ارزآور به فهرست تحریم‌ها اضافه کرد.

پتروشيمي

براین اساس بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور به همراه ۳۹ شرکت تابعه در فهرست تحریم ها قرار گرفته در این شرایط، یافتن راهکارهایی برای تسهیل فروش محصولات پتروشیمی از اهمیت بیشتر برخوردار است.

طبق بررسی ها صنعت پتروشیمی ایران سالانه  تا ۱۴ میلیارد دلار ارزآوری داشته و پارسال، ۲۱ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی روانه بازارهای صادراتی کرده شاید به همین دلیل است که دشمنان بعد از آنکه تحریم های فعلی را کارساز ندیدند، تصمیم به ضربه زدن به این صنعت گرفتند.

دراین شرایط یک بار دیگر قابلیت های بورس کالا مطرح می شود، بازاری که با اتکا به ظرفیت های آن می توان تحریم های تازه صنعت پتروشیمی را بی اثر کرد.

در این زمینه رضا پدیدار نایب رئیس کمیسیون انرژی، صنایع پالایشی و پتروشیمی اتاق بازرگانی ایران اعتقاد دارد: بورس کالا می تواند واسطه تهاتر کالاها و محصولات مختلف باشد. در این صورت علاوه بر قیمت گذاری شفاف تر و افزایش ضریب اطمینان طرفین معامله می توان بر محدودیت های نقل و انتقال ارز نیز فائق آمد.

به گفته او به سبب تحریم ها و محدودیت های اعمال شده، فروش بعضی محصولات دشوارتر شده و در این شرایط، بورس کالا می تواند کمک شایانی به تولیدکنندگان فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی کند.

او افزود: برای تحقق این مهم، بورس کالا می تواند از روش فعالان اقتصادی استفاده کند. برخی فعالان اقتصادی با خرید محصولات عرضه شده در بورس کالا اقدام به تهاتر محصول خریداری شده با محصولات دیگر (چه در بازار داخل و چه خارج از کشور) می کنند. بورس کالا هم می تواند واسطه تهاتر کالاها و محصولات مختلف باشد.

عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران تاکید کرد: اگر امکانی فراهم شود که بتوان در ازای محصولات عرضه شده در بورس کالا، محصولات مورد نیاز صنایع تولیدی را خریداری و وارد کرد،

شرایط برای تولیدکنندگان مناسب تر خواهد شد زیرا در صورت حضور بورس کالا به عنوان واسطه تهاتر کالاها، هم قیمت گذاری شفاف تری صورت خواهد گرفت و هم ضریب اطمینان افزایش خواهد یافت و هم می توان بر محدودیت های نقل و انتقال پول فائق آمد. پدیدار اضافه کرد: امیدواریم این پیشنهاد جدی تر بررسی شود و مورد استفاده قرار گیرد.

  • افزایش فروش داخلی

احمد صفری عضو کمیسیون انرژی مجلس هم  با بیان اینکه کشورهای خریدار صنایع پتروشیمی ایران برای ادامه حیات خود مجبور به همراهی ایران در دور زدن تحریم‌های مذکور هستند، گفت: تحریم‌های جدید تاثیر منفی در عملکرد شرکت‌های پتروشیمی ندارد.

صفری افزود: بسیاری از صنایع پتروشیمی ایران توسط بخش خصوصی اداره می‌شوند و از آنجا که این بخش راحت‌تر از شرکت‌های دولتی می‌تواند تحریم را دور بزند، احتمال ادامه فروش این محصولات بالا است.

او  با بیان اینکه افزایش فروش محصولات پتروشیمی در داخل کشور جزو برنامه‌های دولت است، اضافه کرد: درصورتی که دولت بتواند میزان فروش محصولات پتروشیمی را در داخل از ۵۰درصد به ۷۰درصد و حتی بالاتر برساند بخش قابل ملاحظه ای از مشکلات اقتصادی حل می‌شود زیرا این اقدام افزایش ایجاد اشتغال و درآمد را به دنبال دارد.

کد خبر 443944

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha