زنجبیل یا زنجفیل گیاهی است تک لپه‌ای که از ریشه غده‌ای آن، استفاده خوراکی می‌شود.

این ریشه به صورت تازه و خشک شده برای طعم‌دار کردن انواع شیرینی‌ها، کیک‌ها، نان، بیسکویت، بستنی، دسرها و همچنین بعضی غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مصرف این ریشه به‌عنوان طعم‌دهنده غذا در کشورهایی مانند هند، تایلند، پاکستان، چین و ژاپن بسیار بیشتر از دیگر کشورهاست.

ریشه زنجبیل، فرمی غده‌ای شبیه به سیب‌زمینی استانبولی دارد و برای استفاده باید پوست آن کنده شود. از زنجبیل، چای نیز می‌توان درست کرد؛ به این صورت که 2 قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل را در یک فنجان آب جوشیده ریخته و با عسل یا شکر شیرین کنید.

برای درست کردن چای زنجبیل از زنجبیل تازه نیز می‌توان استفاده کرد.

نکته خرید: به هنگام خرید زنجبیل تازه، آنهایی را انتخاب کنید که پوستشان شاداب و سفت و آبدار باشد.

خواص درمانی

- زنجبیل دارای طبیعتی گرم و کمی خشک بوده و برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید شناخته شده است.

- خوردن زنجبیل معده را تقویت کرده و اسید آن را کاهش می‌دهد. در ضمن با خوردن زنجبیل، غذا راحت‌تر هضم می‌شود.

- این غده چه به صورت تازه و چه به صورت خشک، عامل تحریک میل جنسی است.

- مصرف زنجبیل مشکلات عادت ماهیانه شامل تاخیر، بی‌نظمی و همچنین دردهای این دوره را برطرف می‌کند.

- زنجبیل خاصیت ضدالتهابی- به‌خصوص در ناحیه ریه- دارد و در ضمن برای کاهش سرفه نیز مفید است.

- زنجبیل اشتها را نیز افزایش می‌دهد.

شما نخورید:

- شمایی که بیمار دیابتی هستید و از داروهای کاهش‌دهنده قند خون استفاده می‌کنید، زنجبیل نخورید.

- اگر بیماری قلبی دارید یا از داروهای مانع لخته شدن خون مانند آسپرین یا حتی از داروهای انعقاد خون مصرف می‌کنید، زنجبیل نخورید.

کد خبر 42273

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار