همشهری آنلاین: تنش در مرزهای هند و چین در سیکیم که از یک ماه گذشته آغاز و همچنان ادامه دارد باعث افزایش حضور و قدرت نمایی زیردریایی های چینی در اقیانوس هند شده است .

تنش بین هند و چین | قدرت نمایی زیردریایی های چینی در اقیانوس هند

به گزارش ایرنا،مقامات نیروی دریایی هند می گویند در روزهای اخیر و به دنبال ناآرامی در مرزهای شمالشرقی این کشور ،شاهد حضور زیردریایی های کلاس یوان چین در اقیانوس هند بوده اند.

نیروی دریایی هند روز سه شنبه با انتشار گزارشی با اعلام ورود یک زیردریایی جاسوسی چین به آب های اقیانوس هند اعلام کرد ماهواره ها ،هواپیماهای شناسایی و ناوهای جنگی نیروی دریایی از آوریل تاکنون دستکم 13 زیر دریایی چین را در آب های اقیانوس هند شناسایی کرده اند.

دهلی نو ،اقیانوس هند را به عنوان حیاط خلوت خود می داند و می خواهد به عنوان تنها تامین کننده امنیتی این منطقه شناخته شود.

تنش مرزی بین هند و چین از اوایل هفته جاری به دنبال نفوذ نیروهای هندی به خاک چین در مخالفت با ساخت جاده مرزی و تخریب دو سنگر مرزبانان هندی در مرز این کشور با بوتان آغاز شد.

ارتش هند جمعه گذشته به دنبال افزایش تنش مرزی در مناطق شمال شرقی با چین بیش از سه هزار نیروی نظامی به منطقه سیکیم اعزام کرد.

وزارت امور خارجه هند روز شنبه در بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی شدید از اقدام چین در ساخت جاده در منطقه 'دو کالا' اعلام کرد این اقدامات برای هند عواقب شدید امنیتی دارد.

چین خواهان بازگشت نیروهای هندی به خاک هند شده است اما تاکنون نیروهای هندی از منطقه دوکلم عقب نشینی نکرده اند.

ارتش چین روز دوشنبه اعلام کرد برای کاهش تنش با هند دستور عقب نشینی از منطقه را صادر کرده است.

وزارت خارجه بوتان نیز روز جمعه با صدور بیانیه ای با اعتراض به احداث جاده در خاک این کشور توسط چین، از پکن خواست به توافقنامه های مرزی احترام بگذارد.

چین، بوتان و هند در مناطقی به وسعت 750 کیلومتر مربع دچار اختلاف هستند.

یکی از این مناطق 'دوکلم' یا 'دونگ لانگ' یا 'دوکا لا' است که تنش کنونی در آن بوقوع پیوسته است.

چین در دو دهه گذشته بوتان را برای واگذاری منطقه 'دوکلم' به این کشور تحت فشار قرار داده است. پکن اعلام کرده است حاضر است به جای 'دوکلم' دره های 'جکورلونگ' و 'پاسملونگ' در شمال بوتان به وسعت 495 کیلومتر مربع را به این کشور واگذار کند.

هند به شدت نگران اقدامات نظامی چین در 'دوکلم'است زیرا این منطقه به کریدور بسیار حساس سیلیگوری' هند متصل است.

منطقه 'سیلیگوری' یک نوار باریک در هند است که شمال شرق را به دیگر مناطق این کشور متصل می کند.

هند به طور مداوم مواضع دفاعی خود را در این منطقه با هدف مقابله با چین گسترش داده است.

چین و هند توافقنامه همکاری نظامی مرزی با هدف جلوگیری از رویارویی نظامی در امتداد خطوط واقعی مرزی با هم امضا کرده اند.

بر اساس این توافقنامه، نیروهای دو کشور باید با خویشتنداری از رویارویی نظامی در مناطق مرزی مانند بخش هایی از ایالت آرناچال پرادش جلوگیری کنند.

روابط بین چین و هند مدتهاست که به دلیل اختلافات ارضی درازمدت و همچنین اجرای کریدور اقتصادی چین در پاکستان دچار مشکل بوده است.

همین اختلافات باعث شد تا هند دعوت رسمی چین در اجلاس بین المللی جاده ابریشم را که اواخر اردیبهشت ماه سالجاری در شهر پکن برگزار شد، رد کند.

بدگمانی میان دو کشور بر اثر اختلافات مرزی بین دو کشور که پس از جنگ سال 1962 به وجود آمد، همچنان ادامه دارد و مذاکرات نزدیک به 13 سال میان طرفین در باره مسایل مرزی تاکنون نتیجه چندانی نداشته و پکن و دهلی نو موفق به تعیین دقیق سرحدات و حل آن نشده اند.

مرز مشترک بیش از چهار هزار کیلومتری عامل اصلی خصومت بین هند و چین دربیش از50 سال بعد از تجاوز چین به هند درسال 1962 میلادی همچنان نامشخص و مبهم باقی مانده است.

مناقشه بین هند و چین عمدتا به دو منطقه به نام 'اکسای چین'در منطقه لداخ جامو وکشمیر در شمال و ایالت آرناچال پرادش در شرق هند است.

کد خبر 375152

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha