مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: با غروب خورشید در افق طولانی‌ترین روز سال ۲۰۱۶ در عصر روز دوشنبه ۲۰ ژوئن، بهتر است نگاهی به آسمان بیاندازید زیرا برای اولین‌بار از سال ۱۹۶۷ تا به امروز انقلاب تابستانی با پدیده‌ای نادر به نام ماه توت‌فرنگی همزمان شده‌است.

براساس گزارش تلگراف، برخلاف نامي كه مي‌خوانيد،‌ماه توت‌فرنگي قرار نيست صورتي يا قرمز به نظر بيايد، تنها نور آن كمي به گرمي متمايل خواهد‌بود. نام توت‌فرنگي از آنجا روي اين پديده گذاشته شده‌است كه قبيله آلگونكين در آمريكاي شمالي اعتقاد داشتند ماه كامل در ژوئن نشان‌دهنده زمان برداشت محصول توت‌فرنگي است.

اين پديده در نيمكره شمالي با نام‌هاي ديگري مانند ماه رز، ماه گرم، و ماه عسل شناخته مي‌شود اما در نيمكره جنوبي به آن ماه شب طولاني گفته مي‌شود. آخرين‌باري كه همزماني انقلاب تابستانی و ماه توت‌فرنگي رخ داد، 49 سال پيش بوده‌است.

  • انقلاب تابستاني چيست؟

در انقلاب تابستاني قطب شمال بیش از هر زمان دیگر بسوی خورشید متمایل مي‌شود و نور خورشید فقط به برخی از مناطق نیمکره شمالی عمود می‌تابد. به اين شكل روزها به تدريج کوتاهتر مي‌شود. اين شرايط در نیمکره جنوبی دقیقا برعکس است و با انقلاب تابستانی در نیمکره شمالی ساکنان نیمکره جنوبی اغاز فصل زمستان و انقلاب زمستاني را تجربه می‌کنند.

به بياني ديگر انقلاب تابستانی وقتي آغاز مي‌شود که شیب محور زمین بیشترین گرايش را به سمت خورشید داشته و به طور مستقیم بر مدار راس‌السرطان قرار دارد، به اين شكل خورشید براي مدت طولاني‌تري در آسمان زمین حاضر است.

در هنگام انقلاب زمستانی، محور زمین در دورترین شیب خود نسبت به خورشید و به طور مستقیم بر مدار رأس‌الجدی قرار دارد، از این رو کوتاهترین ساعات روز را در آن زمان شاهد هستیم. تفاوت زمانی بلندترین و کوتاهترین روز سال تقریبا هشت ساعت و 49 دقیقه است.

کد خبر 337665

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha