همشهری آنلاین: مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی شرکت مدیریت منابع آب ایران از حاکم بودن خشکسالی هیدرولوژیکی در سطح کشور و خشکسالی هواشناسی در حوضه‌های آب‌ریز خلیج فارس و دریای عمان، فلات مرکزی و حوضه مرزی شرق خبر داد و گفت: در حال حاضر از نظر منابع آب روند خوبی نداریم.

سد

به گزارش ايسنا، یعقوب همتی گفت: با اشاره به آمار بارندگی از ابتدای سال آب جاری (مهر 93) تا نیمه بهمن ماه گفت: در کل 87 میلی‌متر به طور متوسط در سطح کشور بارندگی داشتیم در صورتی که در سال آبی گذشته در زمان مشابه حجم بارندگی‌ها به 119 میلی‌متر می‌رسید و آمار متوسط درازمدت نیز در چنین زمانی بیانگر 117 میلی‌متر بارندگی به طور متوسط است. لذا حجم بارندگی نسبت به سال آبی گذشته 27 درصد و نسبت به دراز مدت 26 درصد کاهش داشته است. امیدواریم بارندگی بهار را جبران کند چرا که در غیر این صورت شرایط خوبی در تابستان نخواهیم داشت.

وی با تاکید بر این‌ که از نظر وضعیت پوشش برفی نیز شرایط نامناسب است، تصریح کرد: وضعیت پوشش برفی در سطح کشور مناسب نیست به طوری که نسبت به سال گذشته در زمان مشابه حجم پوشش برفی 20 درصد کاهش پیدا کرده است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر این‌ که تنها دو حوضه آبریز در کشور شامل دریای خزر و حوضه دریاچه ارومیه از نظر بارندگی وضع مناسبی دارند گفت: حوضه دریای خزر نسبت به درازمدت با 29 درصد افزایش بارندگی و حوضه دریاچه ارومیه نیز نسبت به درازمدت با 30 درصد افزایش بارندگی مواجه بوده‌اند اما متاسفانه در سایر حوضه‌های آبریز شامل حوضه خلیج فارس و دریای عمان، فلات مرکزی، مرزی شرق و سرخس وضع مطلوبی حاکم نیست.

همتی با اشاره به این ‌که حجم بارندگی درحوضه خلیج فارس و دریای عمان 46 درصد نسبت به دراز مدت کاهش داشته است، گفت: بارندگی در فلات مرکزی نسبت به درازمدت 36 درصد کاهش و در حوضه مرزی شرق 39 درصد کاهش داشته است.

وی با تاکید بر این ‌که تنها در دو حوضه افزایش بارندگی نسبت به درازمدت داشته‌ایم، گفت: وضعیت حوضه سرخس نسبت به درازمدت تاکنون نرمال بوده است.

  • حوضه‌های 30گانه واقع‌گرانه‌ترند

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به این ‌که وضعیت در حوضه‌های آبریز 30گانه به شکل دیگری است و واقعیت بهتر نشان داده می‌شود گفت: در 30 حوضه آبریز درجه یک نسبت به متوسط درازمدت فقط در شش حوضه افزایش بارندگی صورت گرفته و متاسفانه 24 حوضه بعدی شاهد کاهش بارندگی بوده‌اند که این نشان‌دهنده حاکم بودن خشکسالی در سطح کشور است.

همتی با اشاره به این ‌که کاهش بارندگی بیش از 35 درصد نسبت به متوسط درازمدت بیانگر خشکسالی هواشناسی است به وجود این نوع خشکسالی در سه حوضه آبریز خلیج فارس، فلات مرکزی و مرزی شرق اشاره کرد و گفت: کاهش بیش از 35 درصدی جریان سطحی نسبت به درازمدت نیز بیانگر خشکسالی هیدرولوژیکی است به گونه‌ای که با توجه به این که در کل کشور شاهد 50 درصد کاهش جریان سطحی هستیم، کشور دچار خشکسالی هیدرولوژیکی شده است که این موضوع به تفکیک حوضه‌ آبریز شش‌گانه نیز صادق است.

  • کاهش 21 درصدی ورودی سدها

وی با اشاره به کاهش 21 درصدی ورودی سدها نسبت به سال گذشته در زمان مشابه اظهار کرد: به طور متوسط مخازن سدهای کشور حدود 41 درصد پر هستند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر این ‌که 87 سد کشور نیز کم‌تر از 40 درصد ذخیره دارند گفت: در مجموع در وضعیت بی‌آبی به سر می‌بریم و باید به شدت مصرف بهینه را اعمال کنیم چرا که شرایط آب شرب به شدت شکننده است و لازم است در شرایط خشکسالی صرفه‌جویی صورت گیرد.

همتی با اشاره به پیش‌بینی‌های صورت گرفته نیز گفت: روند کنونی، روند مناسب و خوبی نیست؛ امیدواریم بارندگی بهاره خوب باشد و شرایط را جبران کند چرا که در غیر این صورت وضعیت خوبی در تابستان نخواهیم داشت لذا از همه مصر‌ف‌کنندگان می‌خواهیم به شدت همراهی کنند.

کد خبر 286624

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha