سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نظام شهری در کشور را نامتوازن می‌داند و معتقد است کمتر از ۱۰ شهر بزرگ در کشور دهان باز کرده و شهرها و روستاهای کوچک را در درون خود بلعیده‌اند و با ایجاد یک نابرابری بزرگ و شکاف رفاهی در تهران ساختار نظام شهری را بر هم زده‌اند.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی که به عنوان مهمان در شصت و یکمین جلسه علنی شورای شهر تهران و در سالروز شوراها حضور یافته بود، تاکید کرد که وضعیت زندگی مردم تحت تاثیر نظام شهری، شهرسازی و سبک زندگی در طی 80 ساله اخیر، به سمت ناکجاآباد تغییر پیدا کرده است.

وی افزود: باید سیاست‌های کلان را در اداره شهرها مدنظر قرار دهیم تا جایگاه شوراها در این زمینه ارتقاء یابند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه تعداد شهرهای کشور طی پنج دهه اخیر به 5 برابر افزایش یافته است، گفت:‌ شهرهای بزرگ با بلعیدن شهرهای کوچک در درون خود ارزش پول و فرهنگ مردم را تغییر داده‌اند.

رضایی با بیان اینکه بسیاری از اتفاقات در ایران بیانگر نظام شهری نامتوازن است، اظهار کرد: علل این اتفاق تغییر در ساختار و سبک مدیریت کشور، تغییر در فرهنگ اقتصادی کشور و تغییر در نظام اجتماعی ایران از علل پیدایش نظام شهری نامتوازن در کشور هستند.

وی افزود: نظام شهری در ایران متاثر از ساختار دولت است که شامل دولت متمرکز، دولت بزرگ و حجیم و نقش وراثتی است.

وی با بیان اینکه طی 80 سال اخیر دولت در ایران از دولت غیرمتمرکز به سمت دولت متمرکز تغییر پیدا کرده است، گفت:‌ این در حالی است که در همین مدت دنیا به سمت دولت‌های غیرمتمرکز سوق پیدا کرده است.

رضایی با اشاره به اینکه ایجاد شوراها و مدیریت محلی شروع تحول در مدیریت کشور بود، عنوان کرد: متاسفانه این اتفاق در نیمه راه متوقف شد و ما در کشور با یک مدیریت دوگانه مواجه‌ایم ، چرا که دولتی روی کار می‌آید و پس از آن در حالی که برنامه‌هایش در نیمه راه قرار داد کنار می‌رود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشنهاد داد که ساختار مدیریت کشور به سمت دولت مرکزی متحول شود چراکه دولت‌های اکثریتی عمرشان در ایران به پایان خواهد رسید و نباید عده‌ای از آقایان پز انتخابات اکثریت آرا را بگیرند و از ائتلاف همه توانمندی‌های کشور جلوگیری کنند.

وی ادامه داد:‌ تشکیل ایالت‌های اقتصادی و نواحی صنعتی و نیز واگذاری خدمات از ادارات محلی به مدیریت‌های محلی از دیگر پیشنهاداتی است که می‌تواند مدنظر قرار گیرد.

رضایی با تاکید بر اینکه باید از بعد شهرسازی به شهرها نگاه کنیم، گفت:‌تازه امروزه بعد از یک دهه طرح جامع شهرها مدنظر قرار گرفته و باید در شهرداری، اقتصاد، هویت، امنیت، سلامت جسمانی و معنوی و آسایش مردم تاکید شود.

وی با بیان اینکه نه اصل در قانون اساسی در رابطه با شوراها داریم، گفت:‌ این نشان‌دهنده اهمیت شوراهاست و در اشاره به مهم‌ترین اصول می‌توان اصل 101 را نام برد که جانمایه شوراهاست چرا که جلوگیری از تبعیض و جلب همکاری در زمینه رفاهی، عمرانی استان‌ها را مد نظر قرار داده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به تاکیدات امام در مورد شوراهای شهر اشاره کرد و افزود: ‌امام از حکومت‌های مردمی صحبت می‌کردند و آن را یکی از ضرورت‌های جمهوری اسلامی می‌دانستند.

وی با بیان اینکه امام شوراهای ولایتی را مطرح می‌کردند، گفت: منظور از شوراهای ایالتی و ولایتی از منظر امام آنچه هم اکنون در فضای سیاسی مطرح شده، نیست.

وی تفکیک نشدن امور ملی و محلی، گستردگی ساختار اجرایی و مداخله حداکثری دولت در امور اجرایی، مقاومت دستگاه اجرایی در واگذاری امور محلی به شوراها و ضعف منابع پایدار را به عنوان چالش‌هایی دانست که شوراها با آن مواجه‌اند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه باید مدیریت یکپارچه و هماهنگ در سطوح شهری محقق شود اظهار کرد: ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف از دیگر مسائلی است که باید در راستای رسیدن به آن گام برداریم.

کد خبر 257789
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز