همشهری آنلاین: یک فوق تخصص تغذیه در کرمانشاه تاکید کرد سبزی‌جات رنگی که دارای رنگ‌های بنفش یا سبز تیره هستند منابع غنی مواد آنتی اکیسدانی هستند.

سبزی‌جات رنگی

دکتر کیومرث دانشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار داشت: سبزی‌جات دارای رنگ سبز تیره همانند نعنا، سرشار از مواد آنتی اکسیدانی هستند، همچنین خشکبا‌‌‌رهای رنگی مانند توت، انجیر و خرمای خشک دارای مواد آنتی اکسیدانی هستند.

وی افزود: مواد آنتی اکسیدانی طیف گسترده ای را شامل می‌شود، اما از میان آنها ویتامین‌های E ,C ,A و بتاکاروتن از همه مهم‌تر و قوی‌ترند.

به گفته دکتر دانشور، آنتی اکسیدان‌ها جلوی عمل رادیکال‌های آزاد را که موادی فعال و ویرانگر هستند، می‌گیرند و آنها را خنثی می‌کنند. رادیکال‌های آزاد تعدادی اتم تک الکترونی هستند و در حین واکنش اکسیژن با بعضی مولکول‌ها تولید می‌شوند. رادیکال‌های آزاد باعث تخریب عمل سلول یا حتی مرگ آن‌ها می‌شود.

دکتر دانشور در خاتمه یاد آور شد: برای جلوگیری از عمل رادیکال‌های آزاد، بدن باید دارای یک سد دفاعی از آنتی اکسیدان‌ها باشد. آنتی اکسیدان‌ها مولکول‌هایی هستند که جلوی عمل رادیکال‌های آزاد را گرفته و مانع از تخریب سلول‌های حیاتی بدن و بروز بیماری‌های مختلف می‌شوند.

کد خبر 130016
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز