شنبه ۶ دی ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۶
۰ نفر

آب پرتقال دوباره توجه دنیای علم را به خود معطوف کرده و فقط مربوط به خوردن آن همراه صبحانه نیست. تحقیقات اخیر به آب پرتقال ۱۰۰ درصد طبیعی به عنوان چیزی بیش از یک نوشیدنی شیرین نگاه می‌کنند، به خصوص وقتی که در وعده‌های کوچک و معقول مصرف شود.

آب پرتقال

همشهری آنلاین آرش نهاوندی: اگر هنوز پرتقال را فقط آبمیوه می‌دانید، ممکن است چندین فایده سلامتی را که به طرز شگفت‌آوری به خوبی در نتیجه تحقیقات علمی مستند شده‌اند، از دست بدهید. البته اینجا منظور آب پرتقال طبیعی است که یا به طور طبیعی از آبمیوه گیری‌ها می‌گیرید یا آب پرتقالی که آن را در خانه درست می‌کنید بدون مواد افزودنی و با شیرینی و ترشی طبیعی. در این مطلب به یک سری از فواید آب پرتقال طبیعی می‌پردازیم.

پشتیبانی از سیستم ایمنی و آنتی‌اکسیدان‌ها

محتوای آنتی‌اکسیدان یکی از دلایل اصلی توجه دانشمندان است. مقاله‌ای در مجله «نوتیرینتز» (Nutrients) با عنوان «آب پرتقال ۱۰۰ درصدی نشانگرهای التهاب و اکسیداسیون در انسان» گزارش داد که مصرف آب پرتقال می‌تواند نشانگرهای استرس اکسیداتیو و التهاب را در گروه‌های مختلف بزرگسالان کاهش دهد. این یافته‌ها با آنچه هلت لاین و سایر بررسی‌های تغذیه پزشکی تأکید می‌کنند، مطابقت دارد، مبنی بر اینکه ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدهای موجود در آب پرتقال به خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد و پشتیبانی از عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کنند.

سلامت قلب و رگ‌های خونی

سلامت قلب یکی دیگر از حوزه‌هایی است که آب پرتقال به طور دقیق مورد مطالعه قرار گرفته است. یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز در سال ۲۰۲۲ در مجله « نقد و بررسی‌های انتقادی در علوم غذایی و تغذیه »( Critical Reviews in Food Science and Nutrition) با عنوان «تأثیر مصرف آب پرتقال بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی» نشان داد که مصرف منظم آب پرتقال ممکن است چندین نشانگر خطر، از جمله چربی خون و نشانگرهای التهابی را در بزرگسالان به طور متوسط بهبود بخشد. محققان معتقدند که «هسپریدین»، یک فلاونوئید موجود در آب پرتقال، نقش کلیدی در این زمینه ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید:

سلامت مغز

فراتر از مطالعات انفرادی، بررسی‌ها در تلاشند تا تصویر بزرگتری را کنار هم قرار دهند. مقاله‌ای در سال ۲۰۲۱ در مجله «مرزها در علوم اعصاب» (Frontiers in Neuroscience) با عنوان «پلی‌فنول‌های مرکبات در سلامت و بیماری مغز: دیدگاه‌های فعلی» خلاصه‌ای از چگونگی تأثیر ترکیباتی مانند هسپریدین و نارینجنین بر عملکرد مغز ارائه داد. نویسندگان تاکید می‌کنند که مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که این فلاوانون‌ها پس از مصرف آب پرتقال به سطوح قابل اندازه‌گیری در خون می‌رسند و ممکن است وارد سیستم عصبی مرکزی شوند، جایی که به نظر می‌رسد از جریان خون پشتیبانی می‌کنند، التهاب عصبی را کاهش می‌دهند و سلول‌های مغزی را از استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند.

چگونه آب پرتقال را عاقلانه بنوشیم؟

چرا از این نوشیدنی زیاد صحبت می‌شود؟

حتی با وجود همه این داده‌های مثبت، متخصصان نوشیدن نامحدود آن را توصیه نمی‌کنند. مقاله «آیا نوشیدن آب پرتقال فوایدی برای سلامتی دارد؟» نتیجه یک تحقیق که در وب‌ام‌دی انتشار یافته بر اعتدال تأکید می‌کند زیرا آب پرتقال هنوز منبع غلیظی از قند طبیعی است و در مقایسه با میوه کامل، فیبر کمی دارد. اکثر دستورالعمل‌ها پیشنهاد می‌کنند که آب پرتقال ۱۰۰ درصد بدون شکر افزوده انتخاب شود، میزان مصرف روزانه برای بزرگسالان حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلی‌لیتر باشد و به جای جرعه جرعه نوشیدن مداوم، برای محافظت از دندان‌ها و مدیریت قند خون، همراه با وعده‌های غذایی مصرف شود.

وقتی به عنوان بخش کوچکی از یک رژیم غذایی غنی از میوه‌ها، سبزیجات، فیبر و پروتئین کامل در نظر گرفته شود، آب پرتقال دیگر به عنوان لذتی که احساس گناه ایجاد می‌کند در نظر گرفته نمی‌شود. نتایج مطالعات بالینی و بررسی‌های تغذیه‌ای امبنی بر این است که یک لیوان متوسط روزانه از آب پرتقال ۱۰۰ درصدی می‌تواند ویتامین C، آنتی‌اکسیدان‌ها و برخی از فلاونوئیدهای مفید برای قلب را تأمین کند.

کد خبر 1005700
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha