میرزا قاسمی یکی از غذاهای لذیذ و محبوب شمالی است که به عنوان نمادی از هنر آشپزی گیلانی شناخته می شود و در دورهمی ها و مهمانی ها همیشه جایگاه ویژه ای دارد. اگر به دنبال تجربه طعم منحصر به فرد گیلانی هستید، میرزا قاسمی بدون شک یکی از بهترین گزینه هاست.

میرزاقاسمی

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: جالب است بدانید اولین بار، میرزا قاسمی در دوران قاجار (قرن هجدهم و نوزدهم) پخته شد. به گفته مردم محلی، نخستین بار محمد قاسم‌خان، فرماندار رشت این غذا را درست کرد و به همین دلیل نام خود را روی آن گذاشت. سپس این غذا با همان دستور پخت به سراسر ایران سفر و طرفداران زیادی پیدا کرد. او به دلیل علاقه ویژه اش به آشپزی و ایجاد تنوع در غذاهای سنتی، این غذا را با برنج، ماهی دودی و سبزیجات تهیه کرد. از آن زمان به بعد میرزا قاسی به یکی از غذاهای محبوب گیلان تبدیل شد وبه مرور زما با تغییرات اندک و افزودن برخی مواد، در خانواده ها و رستوران ها طبخ و سرو می شود.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه اناربیج خوشمزه و مجلسی گیلانی ؛ غذای مورد علاقه مسافران

می دانستید چه کسی برای اولین بار نام میرزا قاسمی را روی این غذا گذاشت؟ + طرز تهیه

مواد اولیه

بادمجان ۱ کیلوگرم

گوجه فرنگی ۱ کیلوگرم

سیر ۷ حبه

نمک و فلفل به میزان لازم

روغن زیتون به میزان لازم

تخم مرغ ۲ تا ۳ عدد

طرز تهیه

در این غذا باید بادمجان ها را با پوست کبابی کنید. برای این کار ابتدا با یک چاقو بادمجان ها را از چند با چاقو بزنید تا هنگامی که روی گاز یا داخل فر آنها را حرارت می دهید نترکد.

به بامجان ها کمی روغن زیتون بزنید و آنها را داخل سینی فر بچینید و ۳۰ تا ۳۵ دقیقه داخل فر با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد کباب کنید. (اگر فر ندارید می توانید روی شعله گاز هم این کار را انجام دهید.

بعد از اینکه بادمجان ها را از فر بیرون آوردید اجازه دهید خنک شوند و سپس پوست آنها را بکنید. می توانید بادمجان ها را داخل یک کیسه فریزر به مدت یک ربع بگذارید تا پوست شان راحت تر کنده شود.

بادمجان ها را ساتوری کنید.

به گوجه و سیر هم روغن زیتون و نمک و فلفل سیاه بزنید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر با همان دما باب کنید. (اگر فر ندارید داخل ماهیتابه با حرارت خیلی کم سرخ کنید.)

پوست گوجه ها و سیرها را بگیرید و آنها را ساتوری کنید و ۲۰ دقیقه با روغن زیتون تفت دهید. به گوجه ها و سیر، نمک و در صورت تمایل یک قاشق چای خوری زردچوبه بزنید. بادمجان ها را نیز اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

در آخر تخم مرغ ها را هر مدلی ه خواستید بشکنید و بعد از پختن نوش جان کنید.

میرزا قاسمی را می توانید با نان یا برنج میل کنید.

می دانستید چه کسی برای اولین بار نام میرزا قاسمی را روی این غذا گذاشت؟ + طرز تهیه

کد خبر 985354
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha