شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۳
۰ نفر

پیله دبیج نوعی غذای اصیل و بسیار خوشمزه گیلانی است که شباهت زیادی به خورشت لوبیا سبز دارد و از ترکیب لوبیا سبز با سیر و تخم مرغ تهیه می‌شود.

پیله دبیج

همشهری آنلاین - خدیجه نوروزی: قدیم ها پیله دبیج را با دارباقالا درست می کردند. دارباقالا یک لوبیای محلی است اما الان این غذا بیشتر با لوبیا سبز یا لوبیا چشم بلبلی درست می شود.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه خورشت سبز تابیران ؛ غذای فراموش شده شرق گیلان

مواد اولیه

لوبیا سبز نیم کیلو
سیر ۴ حبه
گوجه فرنگی ۴ عدد
شوید ۱ قاشق غذاخوری
آب نارنج نصف فنجان
تخم مرغ ۲ عدد
کره ۲۰ گرم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم و دلخواه

طرز تهیه

اول لوبیاها را خرد کنید و با ۳ لیوان آب و مقداری نمک بپزید.

گوجه ها را رنده کنید. دو حبه سیر را هم رنده کنید و داخل روغن تفت دهید.

کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید.

در این مرحله شوید خشک هم اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.

نمک و فلفل سیاه بپاشید و تفت دهید و در آخر گوجه های رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید.

لوبیاهای پخته شده را به سسی که پختید اضافه کنید و ۲۰ دقیقه اجازه دهید طعم ها به خرد هم برود. آب نارنج را هم در دقایق آخر پخت اضافه کنید.

حالا دو حبه سیر را جداگانه رنده کنید.

کره را ذوب کنید و سیر را تفت دهید و تخم مرغ ها را بشکانید و با چنگال هم بزنید تا بپزد و تکه تکه شود.

تخم مرغ ها را به لوبیاها اضافه و مخلوط کنید. اگر دلتان خواست می توانید هنگام پخت چند عدد غوره هم اضافه کنید.

در صورت تمایل می توانید هنگام تفت سیر به آن مرغ هم اضافه کنید و تفت دهید.

این غذا معمولا با برنج سرو می شود. نوش جان.

پیله دبیج ؛ غذای اصیل و فراموش شده شفت گیلان

کد خبر 979487
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha