مجموع نظرات: ۳
سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۶
۰ نفر

یافت‌آباد در گذشته دِهی بوده در نزدیکی تهران. از ایام قدیم، نام این روستا با نام منطقه عجین و وابسته بود و حتی در زمان معرفی و یا دادن نشانی جهت شناخت بیشتر و راحت‌تر از پسوند یافت‌آباد استفاده می‌شد؛ مثل «اسماعیل‌آباد».

یافت آباد

به گزارش همشهری آنلاین، کتاب «طهران قدیم» جلد اول، یافت‌آباد را به‌دلیل باغ‌های سرسبز و مزارع کشاورزی، یکی از تفرجگاه‌های مهم طهران در آن زمان نام برده ‌است.
برای نخستین‌بار یافت‌آباد همزمان با به حکومت رسیدن آغا محمدخان قاجار و پایتخت شدن تهران، مورد توجه قرار گرفت و پس از فتح شیراز به‌دست وی، خانواده سلطنتی زند از شیراز به یافت‌آباد کنونی در تهران منتقل شدند تا جهت ممانعت از کودتا، تحت مراقبت قرار گیرند. آنها در قلعه‌ای قدیمی، زندانی بودند که در سال‌های بعد، در اطراف آن منطقه سکنی گزیدند. نام یافت‌آباد ظاهراً نخستین‌بار توسط این خانواده به این مکان اطلاق شده ‌است. اما یکی از قدیمی‌های این محله معتقد است: «ناصرالدین شاه در یکی از سفرهایش به عتبات شهرری، به‌دلیل تشنگی افرادی را برای پیدا کردن آب به اطراف گسیل می‌کند و پس از مدت طولانی یکی از قراولان با هیجان و شتاب زیادی درحالی‌که می‌گفت یافتم، آب یافتم، به نزد شاه آمد و بدین سبب نام این محل را یافت‌آباد می‌نامیدند.»

کد خبر 937264

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سرگرمی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    6 0
    چه اعتقاد پوچی .مسیر شهر ری کجا یافت آباد کجا .ناصرشاه خوش گذرون آب که هیچی همیشه به اندازه یه ماه با خودش آذوقه داشته .
  • IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
    2 0
    خیابان زندیه در این محله هست و افراد با نام خانوادگی زند و با اصالت شیرازی در اونجا ساکن بودن و به خاندان زندیه منسوب هستن