نگار صادقی: افزایش قیمت گوشت سفید و قرمز در آستانه ماه رمضان تنها مختص تهران نیست

با این که تولیدات دامی کشور طی یک سال گذشته افزایش یافته اما نه تنها قیمت آنها کاهش نیافته بلکه روند صعودی قیمت‌ها باعث شده تا به تعداد خانوارهایی که خرید گوشت را از سبد مصرفی خود در ماه رمضان حذف می‌کنند اضافه شود، در حالی که مصرف‌کنندگان از روند افزایش قیمت‌ها گلایه می‌کنند تولیدکنندگان دام که کمی پیش تر هشدارهایی مبنی بر تعطیلی دامداری‌هایشان می‌دادند، تقریبا راضی به نظر می‌رسند.

استان آذربایجان غربی که از جمله قطب‌های تولید دام در کشور محسوب می‌شود با تولید 54 هزار تن گوشت سفید و 55 هزار تن گوشت قرمز در سال گذشته به خودکفایی در تولیدات دامی رسید، طوقعلی عبدالله زاده، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی تولید گوشت قرمز و سفید استان در سال جاری را براساس برآوردهای صورت گرفته 61 و 60 هزار تن اعلام می‌کند و به خبرنگار همشهری می‌گوید: مصرف استان در بخش گوشت سفید حدود 50 هزار تن و قرمز 48 هزار تن است.

با این که استان آذربایجان غربی در تولید گوشت به خودکفایی رسیده اما این امر باعث نشد تا قیمت گوشت در این استان ثابت مانده و در روزهای آغازین ماه رمضان افزایش نیابد، عبدالله زاده که افزایش قیمت‌ها را خیلی نمی‌داند، قیمت عرضه گوشت سفید و قرمز استان را 2 هزار و 500 و 8 هزار تومان ذکر می‌کند و می‌گوید: قیمت علوفه در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش یافته و در عوض قیمت احشام بالا رفته بنابراین قیمت گوشت هم افزایش یافته است.

2 ماه پیش اکثر واحدهای تولید گوشت مرغ در آذربایجان غربی ضررده بودند و زمزمه‌های تعطیلی این واحدها نیز به گوش می‌رسید اما افزایش ناگهانی قیمت‌ها در روزهای گذشته دامداران را هم امیدوار کرد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزایش قیمت‌ها را به نفع تولیدکنندگان می‌داند و ادامه می‌دهد: قیمت عرضه شده گوشت سفید و قرمز واقعی است، چندی پیش تعداد زیادی از دامداران به‌دلیل ضرردهی می‌گفتند دامداری‌های خود را تعطیل می‌کنیم، اما خوشبختانه با ساماندهی‌های صورت گرفته این اتفاق رخ نداد.

مسئولان سازمان جهاد کشاورزی در حالی عرضه و تقاضای گوشت سفید را متعادل می‌دانند که اکثر مصرف کنندگان معتقدند قیمت گوشت سفید و قرمز تناسبی با درآمد خانوارهای طبقه متوسط ندارد، البته علاوه بر گوشت، قیمت سایر اقلام خوراکی نیز در ایام ماه رمضان افزایش یافته و همین امر سفره‌های ماه رمضان را کمرنگ‌تر از سال‌های قبل کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان این که ما مسوول تولید هستیم و براساس اطلاعات فنی و اصولی برنامه‌ریزی می‌کنیم می‌گوید: سال گذشته که دامداران با قیمت‌های بالا خوراک دام را تهیه کرده و در اختیار دامشان قرار می‌دادند دائم در حال اعتراض بودند و ضرر می‌کردند؛ اما امسال اعتراضشان کاهش یافته است، برای این که قیمت عرضه گوشت و همچنین خوراک دام بهبود یافته است.

عبدالله زاده قیمت عرضه گوشت قرمز و سفید را براساس ضریب تبدیل یعنی هزینه ای که یک دامدار برای تولید یک کیلو گوشت صرف می‌کند را واقعی می‌داند و می‌افزاید: هم اکنون حدود 501 واحد تولید گوشت سفید در سطح استان فعال است؛ ضمن این که با افتتاح 8 واحد گاوداری در هفته‌های آینده، واحدهای تولید گوشت قرمز استان نیز به 18 واحد می‌رسد.

اکثر دامداران آذربایجان غربی به‌صورت سنتی به نگهداری و تولید دام می‌پردازند، به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم اکنون 9 میلیون و 300 هزار واحد دامی در استان فعال وجود دارد که هر سال نیز به این آمار اضافه می‌شود. ضمن این که طی سال‌های 86 تا 88  به 132 واحد پرواربندی تولید گوشت قرمز مجوز فعالیت داده
 شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در رابطه با عرضه گوشت قرمز و سفید برای جلوگیری از افزایش قیمت آنها در ماه رمضان نیز افزود: در استان آذربایجان غربی تنها گوشت سفید منجمد عرضه می‌کنیم، اما گوشت قرمز عرضه شده گرم است چرا که برای دامدار صرف نمی‌کند گوشت قرمز را با قیمت‌های فعلی به دولت بفروشد.

همشهری استانها

کد خبر 88779

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار