گالری‌گردی را می‌توان بخشی از فرهنگ گردشگری شهری عنوان کرد که علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی از آن به‌عنوان یکی از پایه‌های اقتصاد گردشگری نام می‌برند.

خانه هنرمندان

همشهری- مهدیه تقوی‌راد: در گالری‌گردی می‌توان آثار هنرمندان گمنامی را مشاهده کرد که شاید در سال‌های آینده در زمره بزرگ‌ترین هنرمندان به شمار بیایند و در همین گشت و گذارهاست که گاه شرایط خرید تابلو و اثرهای زیبای هنری به قیمت مناسب فراهم می‌شود. پس تا دیر نشده گالری‌گردی را در فهرست گردشگری‌تان قرار دهید؛ به‌ویژه آنکه در پایتخت گالری‌های زیادی وجود دارد. متفاوت‌ترین و خاص‌ترین آنها را معرفی کرده‌ایم.

گالری سیحون

نشانی: خیابان خالد اسلامبولی، خیابان چهارم، پلاک ۱۱

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: میرزای شیرازی

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: شهرفرنگ

روز و ساعت فعالیت: شنبه تا پنجشنبه از ۱۱ تا ۱۹ و جمعه‌ها از ۱۶ تا ۲۰. روزهای دوشنبه تعطیل

ویژگی: قدیمی‌ترین نگارخانه فعال در تهران

زمینه فعالیت: مجسمه‌سازی، عکاسی، گرافیک و نقاشی، هنر مفهومی، ویدئو، هنر دیجیتال و آثار چیدمانی

امکانات رفاهی: خرید آثار هنری

امکان عکاسی: دارد

پارکینگ: دارد

معرفی:گالری سیحون جزو قدیمی‌ترین نگارخانه‌های ایران است که در سال ۱۳۴۵ توسط معصومه جیحون و همسرش راه‌اندازی شد و تابه‌حال بدون وقفه با برپایی ۱۵۰۰ نمایشگاه از آثار هنرمندان معاصر ایرانی به فعالیت خود ادامه داده است.

سرشناسان اینجا بوده‌اند

در گالری جیحون هنرمندانی آثار خود را به معرض نمایش گذاشته‌اند که اکنون برخی از آنها دارای اسم و رسم شده‌اند. ژازه طباطبایی، سهراب سپهری، مسعود عربشاهی، حسین زنده‌رودی، رضا مافی، مکرمه قنبری، پرویز کلانتری، کامبیز درم‌بخش و علیرضا اسپهبد برخی از افرادی هستندکه آثارشان در این گالری به نمایش در آمده است.

مرد آکاردئون‌نواز اینجاست

گالری سیحون از فضایی مسطح تشکیل شده و ۲ نیمکت بزرگ وسط گالری، برای استراحت دارد. ۲ مجسمه فلزی بزرگ جزو چیدمان اصلی گالری به شمار می‌آیند که یکی از این مجسمه‌ها، مردی است که برای پرندگان آکاردئون می‌زند و دیگری اسبی نیم‌تنه است. از مهم‌ترین فعالیت‌های گالری هنر سیحون می‌توان به مشارکت در توسعه‌ هنر مدرن ایران و سیاستگذاری هنری، برگزاری نخستین نمایشگاه‌ها از پیشگامان هنر مدرن ایران و... اشاره کرد.

گالری‌گردی را در روزهای بدون برف تهران از دست ندهید | سفر به دنیای خیال

گالری راه ابریشم

نشانی: بلوار کشاورز، بین وصال شیرازی و قدس، ساختمان تکنو آجر، پلاک ۲۱۰

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: جهاد

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: سازمان آب

روز و ساعت فعالیت: هر روز غیر از دوشنبه‌ها ساعت ۱۶ تا ۲۰

ویژگی: نخستین گالری تخصصی آثار عکاسی

زمینه فعالیت: عکاسی

امکانات رفاهی: ندارد

امکان عکاسی: دارد

پارکینگ: ندارد

معرفی:نخستین گالری هنر در ایران که منحصرا و تخصصی به نمایش آثار عکاسی اختصاص داده شده است.

آثار عکاسان در گالری

این گالری از زمان آغاز به‌کار در سال ۱۳۸۰ تاکنون، نقش مهمی در توسعه‌ جنبش هنری جدید در رشته عکاسی مخصوصا در یک دهه‌ گذشته داشته است و نمایش آثار عکاسان معروفی مانند بهمن جلالی و شادی قدیریان را در کارنامه‌ خود دارد.

معرفی هنرمندان به دنیا

گالری راه ابریشم در مسیر جنبش‌های مدرن در عکاسی و به دور از هر هدف‌ تجاری فعالیت می‌کند و افتخار حضور در نمایشگاه‌های هنری مطرح بین‌المللی مانند نمایشگاه هنر دبی، آرکو، نمایشگاه عکس پاریس و بسیاری از رویدادهای فرهنگی و هنری را از آن خود کرده است. این مکان از نخستین سال فعالیت خود به معرفی عکاسان درخشان ایران پرداخت و هم‌اکنون نیز با معرفی عکاسان جوان و فعالیت‌های بین‌المللی خود حامی این هنر است. نشان شوالیه هنر و ادب کشور فرانسه در سال ۲۰۲۰ به آناهیتا قبادیان، مدیر گالری راه ابریشم اهدا شد.

گالری‌گردی را در روزهای بدون برف تهران از دست ندهید | سفر به دنیای خیال

گالری شیرین

نشانی: خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، خیابان سیزدهم، پلاک ۵

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: هفتم‌تیر

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: ۱۳ آبان

روز و ساعت فعالیت: هر روز غیر از دوشنبه‌ها از ساعت ۱۱ تا ۱۹ و جمعه‌ها از ساعت ۱۶ تا ۲۰

ویژگی: دارای نمایشگاه دائمی و غیردائمی و بین‌المللی

زمینه فعالیت: عکس، نقاشی و هنرهای حجمی

امکانات رفاهی: محلی برای خرید آثار هنری

امکان عکاسی: دارد

پارکینگ: ندارد

معرفی:گالری شیرین سال ۱۳۸۴ به بهره‌برداری رسید و یکی از پررفت‌وآمد و پرطرفدارترین گالری‌های تهران است.

گالری‌های دائمی و غیردائمی

این گالری از دو فضای نمایشگاهی تشکیل شده است. در فضای نخست مجموعه‌ای از آثار هنری به شکل دائمی برپا و فضای دوم به محلی برای برپایی نمایشگاه‌های دوهفته‌ای تبدیل شده است. محتوای دائما در حال تغییر نمایشگاه دوم باعث شده که نمایشگاه‌های این مجموعه همیشه جاری و مرتبط با فرهنگ باشد و تاحدممکن به نمایش آثار هنرمندان نوظهور اختصاص داشته باشد. البته بخش عمده‌ تمرکز این گالری بر نقاشی‌های معاصر، مجسمه‌ها و عکاسی‌هاست.

حضور بین‌المللی

نمای زیبا و منحصر به فرد این گالری و حیاط زیبای آن به همراه فروشگاه کتاب محیط جذاب و دلنشینی را رقم زده است. در سال‌۱۳۹۱ شعبه‌ دوم این گالری در نیویورک افتتاح شد و این حضور بین‌المللی پررنگ از شرکت در آرت‌فرها و حراج‌ها اعتبار جهانی بسیار برای این گالری رقم زده است.

گالری‌گردی را در روزهای بدون برف تهران از دست ندهید | سفر به دنیای خیال

گالری خانه هنرمندان

نشانی: خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی، ضلع جنوبی بوستان هنرمندان

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: طالقانی

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: ایستگاه سپهبد قرنی

روز و ساعت فعالیت: یکشنبه تا جمعه ساعت ۹ تا ۲۳

ویژگی: برگزاری چند نمایشگاه در یک مکان

زمینه فعالیت: برگزاری نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی نظیر نقاشی، گرافیک، عکس و مجسمه

امکانات رفاهی: رستوران، بوفه و خرید آثار هنری

امکان عکاسی: دارد

پارکینگ: دارد

معرفی: بنای خانه هنرمندان ایران، با بازسازی بنایی از دوره پهلوی اول توسط بهروز غریب‌پور و با حمایت شهرداری تهران و وزارت ارشاد در سال ۱۳۷۸ به بهره‌برداری رسید.

۹ گالری در یک مکان

خانه هنرمندان را یکی از بزرگ‌ترین پاتوق هنرمندان در رشته‌های مختلف می‌توان دانست. چون ۹ گالری فیزیکی و یک گالری مجازی دارد. به همین دلیل امکان نمایش آثار هنری در آن بیشتر است. ۴ گالری این مجموعه به نام‌های بهار، تابستان، پاییز و زمستان عنوان گالری‌های چهار فصل را به‌خود اختصاص داده‌اند و هر یک گنجایش ۳۰ اثر دارند.

یادی از استادان صاحب‌نام

در خانه هنرمندان جز گالری‌های چهارفصل، می‌توان در لابی‌ها و سالن‌ها به تماشای آثار هنری ایستاد. همچنین در این مکان به یاد استادان شناخته‌شده نگارخانه‌ها با اسامی غلامحسین نامی، سیدهادی میرمیران و مرتضی ممیز نامگذاری شده‌اند شده‌اند و محل برپایی نمایشگاه حوزه تجسمی زیرچتر آبان هم هست.

گالری‌گردی را در روزهای بدون برف تهران از دست ندهید | سفر به دنیای خیال

نگارخانه موزه هنرهای ملی ایران

نشانی: میدان بهارستان، خیابان کمال‌الملک، ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: بهارستان

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: جمهوری- بهارستان

روز و ساعت فعالیت: شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ تا ۱۶

زمینه فعالیت: مینیاتور، زربافی، گبه و فرش، خاتم‌کاری، کاشی‌کاری، نگارگری، منبت، ‌مشبک، تذهیب، تشعیر و سفالگری

امکانات رفاهی: ندارد

امکان عکاسی: پس از ورود به محوطه نگارخانه

پارکینگ: دارد

زمان ثبت ملی:۲۸ بهمن ۱۳۶۹

شماره ثبت ملی: ۱۷۳۲

معرفی:موزه هنرهای ملی ایران نخستین موزه تخصصی کشورمان است که در سال ۱۳۰۹ شمسی توسط حسین طاهرزاده بهزاد تاسیس شد. اما ساختمان این موزه مربوط به دوران فتحعلی شاه قاجار است. در این موزه آثار با ارزش تاریخی از قرن ۱۲ هجری به بعد در آن نگهداری می‌شود.

حوضخانه باغ نگارستان

به موزه هنرهای ملی، حوضخانه باغ نگارستان هم گفته می‌شود. این مجموعه توسط ۲ معمار معروف اصفهانی استاد عبدالله‌خان و استاد آقاجانی اصفهانی ساخته شد اما از این باغ و قصر، تنها یک حوضخانه باقی مانده است. در زمان‌های قدیم، یک حوض دایره‌ای زیبا هم به شکل مرمر در این مجموعه وجود داشت که ۵۰ سال پیش به‌دلیل شکل‌گیری موزه کنونی برداشته شد و جز محل نصب فواره‌ها چیزی از آن باقی نمانده است. ساختمان درونی موزه هم بسیار زیبا بوده و گچبری‌های داخلی دیوارها، با اشکال گل و بلبل طراحی شده‌اند. سردر موزه هم به شکل بناهای اسلامی ساخته شده است. همچنین قندیل‌های زیبایی از سقف سالن موزه آویخته شده که همگی مشبک‌اند و طراح اصلی آن استاد عیسی بهادری است.

تماشای آثار با گرفتن برگه عبور

درموزه ۲۷۱ اثر گرانبهای هنری به نمایش در آمده‌اند. تعدادی از آنها، آثار مینیاتور و نگارگری استادانی مانند علی کریمی، محمد علی زاویه، مقیمی تبریزی، علی مطیع و علی اسفرجانی هستند. آثار زیبای تذهیب و تشعیر، ساخته شده توسط افرادی مانند استاد علی درودی، عبدالله باقری و نصرالله یوسفی اینجا قرار داده شده‌اند. چند اثر منبت‌کاری و مشبک هم از استاد احمد امامی در موزه هنرهای ملی دیده می‌شود. کلی تابلو و اثر هنری در زمینه خاتم‌کاری، سفالگری و زری‌بافی، تابلوهای نقاشی مینیاتور و... و. هم از داشته‌های موزه هنرهای ملی به شمار می‌آید. البته برای تماشای تمامی این آثار باید از گیت کنترل ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد عبور کرده و برگه تردد گرفت. تا قبل از ورود به داخل موزه هم نباید دوربین عکاسی یا موبایل خود را درآورد. نکته جالب اینکه هیچ تابلویی از این موزه نه در بیرون و نه در محوطه وزارت دیده نمی‌شود اما پس از ورود به محوطه اصلی آثار قابل توجهی را می‌توان دید. ورودی این مجموعه ۳ هزار تومان است.

گالری‌گردی را در روزهای بدون برف تهران از دست ندهید | سفر به دنیای خیال

کد خبر 823338
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha