داروی ضدافسردگی طولانی‌اثر نوعی داروی ضدافسردگی است که به گونه‌ای طراحی شده است تا دارو به آهستگی در طول زمان در بدن آزاد شود.

fluoxetine

استفاده از این شکل دارویی می‌تواند به کاهش تعداد دوزها یا وعده‌های مصرف دارو کمک کند و ازجمله برای افرادی که در به یادآوردن مصرف وعده‌های داروی روزانه دچار مشکل هستند، مفید باشد. ضدافسردگی‌های طولانی‌اثر همچنین گاهی برای افرادی تجویز می‌شوند که در مصرف داروهای ضدافسردگی‌های با اثر کوتاه‌مدت‌تر عوارض جانبی شدیدی را تجربه کرده‌اند.

داروهای ضدافسردگی طولانی‌اثر ممکن است برای افرادی بیماری‌های زمینه‌ای خاصی دارند یا داروهای دیگری مصرف می‌کند، مناسب نباشند. بنابراین مهم است با پزشکتان درباره اینکه این نوع داروها برای شما مناسب هستند یا نه مشورت کنید.

انواع داروهای ضدافسردگی طولانی‌اثر

- فلوکستین طولانی‌اثر: فلوکستین که جزء گروه داروهای ضدافسردگی مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) است به شکل طولانی‌اثر به صورت کپسول فلوکستین ۹۰ میلی‌گرمی (با نام‌های تجاری مانند پروزاک DR، فلوکسومید floxomid و...) در دسترس است و معمولاً یک بار در هفته تجویز می‌شود. این حال، پزشک ممکن است بسته به نیازهای فردی بیمار دوز پایین‌تر یا بالاتری تجویز کند.

- سایر داروهای مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) که شکل طولانی‌اثر در دسترس هستند شامل پاروکستین (پاکسیل CR) و سرترالین (زولوفت LAR) است.

-  مهارکننده‌های بازجذب سروتونین-نوراپی‌نفرین (SNRIs) دسته دیگری از داروهای ضدافسردگی‌ها هستند که می‌توانند به صورت طولانی‌اثر تجویز شوند. نمونه‌های آن شامل ونلافاکسین (افکسور XR) و دولوکستین (سایمبالتا) است.

دلایل تجویز ضدافسردگی‌های طولانی‌اثر

ضدافسردگی‌های طولانی‌اثر مدت مانند فلوکستین طولانی‌اثر ممکن است به دلایل گوناگون تجویز شوند:

  • بهبود رعایت دستورات دارویی: مصرف دارو یک بار در هفته می‌تواند راحت‌تر از مصرف روزانه به یاد آورده شود. این می‌تواند به ویژه برای افرادی که در به یادآوردن مصرف داروی روزانه مشکل دارند یا برنامه روزانه فشرده‌ای دارند، مفید باشد.
  • کاهش عوارض جانبی: برخی افراد هنگامی داروهای ضدافسردگی را به‌طور روزانه مصرف می‌کنند، عوارض جانبی آن‌ها را به صورت شدیدتری تجربه می‌کنند. مصرف دارو به صورت یک بار در هفته می‌تواند به کاهش این عوارض جانبی کمک کند.
  • پیشگیری از عود: افرادی که سابقه بیماری افسردگی را داشته‌اند، با احتمال بیشتری ممکن است دچار عود یا بازگشت آن شوند. مصرف داروهای ضدافسردگی طولانی‌اثر می‌تواند با حفظ سطوح پایدارتر دارو در بدن از عود بیماری جلوگیری کند.

توجه داشته باشید که انتخاب بهترین داروی ضدافسردگی بستگی به نیازها و شرایط فردی شما دارد و باید با پزشکتان در این مورد مشورت کنید.

کد خبر 784297

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha