بسیاری تصور می کنند پیش از پختن برنج باید آن را به اندازه‌ای با آب شستشو دهند تا آب شفاف شود. اما نکته اینجاست که با این کار همه نشاسته طبیعی برنج که مفید است، از بین می‌رود.

cooking rice - برنج - آشپزی - پختن پلو

به گزارش همشهری آنلاین، یکی از مشکلات بسیاری از ما در خانه این است که کدام مواد غذایی را باید قبل از گذاشتن در یخچال بشوییم و کدام را نشوییم. معمولا وقتی جواب مشخصی پیدا نمی‌کنیم ترجیح می‌دهیم این مواد غذایی را بشوییم اما جالب است بدانید گاهی شست‌وشو منجر به خراب شدن مواد غذایی خواهد شد.

تخم مرغ

تخم مرغ باید درست پیش از پخته شدن شسته شود، اما اگر قصد داشتید زمان دیگری از تخم مرغ ها استفاده کنید، از شستشوی آنها خودداری کنید تا بهتر بماند. تخم مرغ شسته‌نشده را می‌توان تا پایان تاریخ مصرف در شرایط مساعد نگهداری کرد اما تخم مرغ شسته‌شده باید فوری داخل یخچال گذاشته شود.

گوشت

مادرها و مادربزرگ‌هایمان به ما یاد دادند که گوشت خام باید شسته شود. در گذشته، ممکن بود خاک، علف یا شن و ماسه به گوشت چسبیده باشد. اما امروزه به دلیل رعایت نکات بهداشتی و قوانین سختگیرانه، گوشت مرغ، ماکیان و گاو طی فرایند تولید شسته می‌شود.

یک دلیل دیگر برای نشستن گوشت این است که باکتری های موجود روی سطح گوشت می‌توانند هنگام شست‌وشو به پوست ما و سطوح آشپزخانه انتقال یابند و در نهایت وارد غذای ما شوند. با پختن گوشت شسته‌نشده، تمام باکتری های آن از میان می رود. بعد از پختن گوشت، کارد و تخته برش را به خوبی بشویید.

پیاز

پیاز با یک پوست پوشانده شده و به همین دلیل پیش از پختن نیازی به شست‌وشو ندارد. اما اگر خاک یا کثیفی روی آن وجود داشت، می‌توانید به طور مختصر آن را شست‌وشو دهید. آب کفایت می‌کند و نیازی به مواد شوینده نیست.

برنج

بسیاری تصور می‌کنند پیش از پختن برنج باید آن را به اندازه‌ای با آب شست‌وشو دهند تا آب شفاف شود. اما نکته اینجاست که با این کار همه نشاسته طبیعی برنج که مفید است، از بین می‌رود. برای این منظور برنج شسته‌نشده را درون آب جوش بریزید و پنج‌دقیقه بعد آب را خالی کنید و به جایش آب تازه بریزید و برنج را بپزید.

سبزیجات

سبزیجات باید در چند مرحله شسته شوند. ابتدا آنها را با آب سرد بشویید تا همه کثیفی‌های قابل مشاهده تمیز شود. سپس آنها را در آب بخیسانید و صبر کنید تا خاک و شن و ماسه‌ها ته‌نشین شوند. سبزیجات را درست پیش از پختن بشویید. برای تمیزشدن هرچه بهتر سبزیجات، هنگامی که آنها را در آب خیسانده‌اید، سرکه یا جوش شیرین به آب اضافه کنید.

آجیل

آجیل‌ها را برای ضد عفونی لازم نیست بشویید. برای از بین بردن میکروب‌ها کافی است آنها را روی حرارت گاز قرار دهید یا از مایکروفر کمک بگیرید.

کنسرو سبزیجات

کمتر کسی این نکته را می‌داند اما سبزیجات کنسروی مثل ذرت یا نخود فرنگی باید پیش از پختن شسته شوند. نکته اینجاست که سبزیجات کنسروی نمک و نشاسته بسیار زیادی دارند و با شست‌وشوی آنها می‌توانید از آن طعم فلزی خلاص شوید.

کد خبر 729788
منبع: خراسان

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رابی CH ۰۵:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۱
    8 1
    این چیزهایی را که نوشتی در توان خرید مردم عادی نیست.در مورد املت و نان و چایی و اشکنه مطلب بگذارید.
  • GB ۰۶:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۱
    17 0
    برای کاهش آرسینیک برنج باید خوب شسته شود.
  • غلامحسین محمد نژاد IR ۰۷:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۱
    13 0
    در همین روزنامه همشهری نوشته بود حتما برنج را بشورید چون کمک می کند آرسنیک آن خارج شود . احتمالا تحریره اون خبر با این خبر فرق می کند !
  • IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۱
    3 0
    بیکارند میخواند سرشون گرم باشه
  • Khorram IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۱
    8 1
    خواهشا فقط بربری، لواش و تافتون، و قلم گاو و پای مرغ و سیب زمینی را توضیح دهید باور کنید شوخی نمیکنم خرید ما همین چیزهاست به اضافه برنج تایلندی
  • مریم IR ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۱
    5 0
    البته باید برنج شستشو بشه تا کمی از آرسنیک موجود در اون از بین بره