تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که حتی چند روز با شیر مادر تغذیه شده باشند فشار خون پایین‌تری دارند.

2338149.jpg

به گزارش همشهری آنلاین، مهر به نقل از مدیسن نت، به گفته محققان، فشار خون پایین در اوایل عمر منجر به سلامت قلب و رگ‌های خونی در بزرگسالی می‌شود.

دکتر «کوزتا میلیکو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مک مستر انتاریو کانادا، در این باره می‌گوید: «نوزادانی که حتی مقدار نسبتاً کمی از اولین شیر سینه مادر خود را که به آن آغوز نیز می‌گویند دریافت کردند، در ۳ سالگی فشار خون پایین‌تری داشتند، صرف نظر از اینکه چه مدت از شیر مادر تغذیه کرده یا چه غذاهای مکمل دیگری دریافت کرده بودند.»

آغوز که در شیر مادر وجود دارد اما در شیر خشک نیست، دارای ویژگی‌های ایمنی، رشد و ترمیم بافت بوده که به نفع کودک است.

مصرف سلنیوم و منگنز در بارداری و حفاظت از نوزاد در مقابل فشارخون

تحقیقات دیگر ارتباط شیردهی با خطر ابتلاء به بیماری قلبی در بزرگسالی را نشان داده است، اما اینکه برای به دست آوردن این مزیت چه مقدار شیردهی لازم بود، مشخص نبود.

در این مطالعه، محققان داده‌های مربوط به حدود ۲۴۰۰ کودک متولدشده بین ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ را بررسی کردند.

در میان کودکان تغذیه شده با شیرمادر، ۷۸٪ به مدت شش ماه یا بیشتر و ۶۲٪ به مدت حداقل سه ماه با شیر مادر تغذیه شدند. شیردهی انحصاری با شیر مادر به معنای عدم مصرف شیرخشک، غذاهای جامد یا مایعات دیگر است.

در سن ۳ سالگی، بچه‌هایی که هرگز از شیر مادر تغذیه نکرده بودند فشار خون بالاتری نسبت به کسانی داشتند که با شیر مادر، بدون در نظرگرفتن مدت آن، تغذیه شده بودند.

کد خبر 617762

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار