مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۲:۴۸
۰ نفر

ناسا می‌گوید: مریخ‌نورد «استقامت» پس از آن که با طی مسیری ۲۳۹ میلیون مایلی (۴۱۶ میلیون کیلومتر) با موفقیت روی سطح مریخ فرود آمد، در وضعیت خوبی قرار دارد.

خوشحالي كاركنان ناسا

به گزارش همشهری‌آنلاین، ایسنا به نقل از دیلی میل، مت والاس (Matt Wallace) که معاون مدیر ماموریت مریخ ۲۰۲۰ است، می‌گوید: خبر خوب این است که فضاپیما در وضعیت خوبی قرار دارد.

توماس زوربوچن(Thomas Zurbuchen) از مدیران ماموریت ناسا گفت: هیجان‌انگیز است وقتی فکر می‌کنیم قرار است نمونه‌هایی از مریخ به زمین بیاوریم. ما رباتمان را به یک زمین‌شناس و اخترزیست‌شناس تبدیل کردیم تا نمونه‌هایی را که می‌خواهیم به زمین بیاوریم برایمان جمع‌آوری کند. 

رد و بدل کردن سیگنال‌های رادیویی بین ناسا و «استقامت» ۱۱ دقیقه و ۲۲ ثانیه طول می‌کشد؛ بنابراین کامپیوترهای نصب‌شده روی مریخ‌نورد و ۱۹ دوربین مسئول فرود «استقامت» بودند.

این فرود جالب توجه ۰۰:۳۰ بامداد جمعه به وقت ایران انجام شد و ناسا تمام فرآیند فرود را برای تماشاگران مشتاق به طور زنده پخش کرد.

فضاپیمایی که مریخ‌نورد را حمل می‌کرد ۱۰ دقیقه قبل از آن که به جو مریخ برسد از آن جدا شد و مریخ‌نورد استقامت با سرعت ۱۲ هزار مایل در ساعت (۱۹۳۱۲ کیلومتر بر ساعت) وارد جو شد. با این سرعت می‌توان در ۱۵ دقیقه از لندن به نیویورک سفر کرد.

کنترل‌کننده پرواز سواتی موهان (Swati Mohan) به همکارانش گفت: فرود تایید شد! «استقامت» بر روی سطح مریخ قرار گرفته و آماده جست‌وجو برای یافتن نشانه‌های حیات است.

«استقامت» ۲ سال آینده را در جست‌وجوی نشانه‌های حیات در دهانه خواهد بود و آزمایش‌های زیادی انجام خواهد داد.

پس از این فرود موفقیت‌آمیز، ناسا نقشه‌ای مجازی منتشر کرد که به کاربران این امکان را می‌دهد تا «پرسی» را به محض اینکه جست‌وجویش در سیاره سرخ آغاز کرد، دنبال کنند.

رئیس جمهوری جو بایدن (Joe Biden) هم در میان میلیون‌ها تماشاگر فرود مریخ‌نورد بود و در توییتی این موفقیت را تبریک گفت و آن را اتفاقی تاریخی نامید.

این سطح‌نورد ۲.۲ میلیارد دلاری که اندازه یک خودرو است به سمت زمینی مسطح در دهانه جزرو رفت. جزرو ۲۸ مایل (۴۵ کیلومتر) عرض و ۸۲۰ فوت (۲۵۰ متر) عمق دارد و ۳.۵ میلیارد سال پیش محل دریاچه‌ای در مریخ بوده است.

کاوشگر استقامت ملقب به «پرسی» توانست با موفقیت از «۷ دقیقه وحشت» گذر کند و با تحمل دمای ۲هزار درجه فارنهایت (۱۰۹۳ درجه سانتی‌گراد) و با سرعت ۱۲ هزار مایل بر ساعت (۱۹۳۱۲ کیلومتر بر ساعت) وارد جو مریخ شود.

استقامت اولین تصاویر از دهانه‌ جزرو را دقایقی پس از آن که ناسا ارتباط رادیویی را با آن برقرار کرد، فرستاد که باعث تشویق و خوشحالی در بخش کنترل ماموریت ناسا در کالیفرنیا شد.

کد خبر 586348
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha