رئیس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران گفت: بعید است تا آخر امسال (۱۳۹۹) واکسن کرونا در دنیا به تولید انبوه برسد و در دسترس همگان قرار گیرد.

واکسن کرونا

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، سیدمحمد جزایری رئیس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: معنی این حرف این نیست که تا پایان سال جاری واکسنی طراحی و تولید نمی‌شود، بلکه واکسن ممکن است تا آخر سال جاری همه مراحل ساخت را طی کند، اما بعید است به تولید انبوه برسد به نحوی که امکان واردات آن در سطحی وسیع صورت گیرد و همه اقشار مردم امکان تزریق آن را داشته باشند.

وی با اشاره به این‌که این موضوع زمان نسبتا قابل توجهی را می‌برد، افزود: راه‌اندازی خط تولید واکسن زمان‌بر بوده و امید چندانی به دسترسی همگانی به این واکسن تا پایان سال ۱۳۹۹ نیست و دسترسی همگانی به آن دور از انتظار است.

جزایری توضیح داد: اگر همین امروز هم فاز سوم مرحله بالینی واکسن در یکی از کشورهای خارجی به اتمام برسد، ۶ تا ۹ ماه دیگر زمان نیاز است تا وارد مرحله تولید انبوه شود.

این ویروس‌شناس با اشاره به این‌که طراحی، ساخت و تولید انبوه واکسن در شرایط عادی یک بازده زمانی طولانی‌مدت بین ۱۰ تا ۱۵ سال را باید طی کند، گفت: وضعیت کرونا سبب شد که مراحل مختلف ساخت واکسن کوتاه‌تر شده و مردم دنیا در زمان کمتری به این دستاورد دست پیدا خواهند کرد.

وی در خصوص مراحل ساخت واکسن نیز توضیح داد: ساخت واکسن سه مرحله دارد که شامل مرحله مقدماتی (انجام آزمایش روی سلول و یافتن دوز مناسب برای واکسن)، مرحله آزمایشگاهی موجودات زنده غیرانسان و بالاخره فاز بالینی روی افراد داوطلب است که این مرحله هم به سه قسمت تقسیم می‌شود.

به گفته جزایری، همه‌گیری بیماری کوویدـ۱۹ در دنیا باعث شد که زمان ۱۰ تا ۱۵ سال به حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه تقلیل یابد. لذا کوتاه شدن زمان طراحی ساخت و تولید واکسن در بازه زمانی ۱۰ درصد از زمان واقعی و استاندارد به معنی اشتباه بودن مسیر یا غیرعلمی بودن آن نیست بلکه نشان از تعریف استانداردی جدید در دنیای علم به دلیل ماهیت خطیر و تهدید فزاینده این بیماری دارد.

همه دنیا چشم‌انتظار تولید انبوه واکسن کرونا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این‌که همه دنیا چشم‌انتظار تولید انبوه واکسن کرونا هستند، گفت: محققان از کشورهای مختلف در تلاش برای ساخت و عرضه همگانی واکسن کرونا هستند که امیدواریم هرچه زودتر این هدف محقق شود.

وی افزود: براساس اطلاعات موجود هم‌اکنون ۲۴ شرکت از کشورهای مختلف دنیا مراحل اول و دوم طراحی و ساخت واکسن را پشت سر گذاشتند و در مراحل مختلف بالینی قرار دارند.

جزایری با اشاره به این‌که ۱۴۲ پروژه دیگر ساخت واکسن در سطح دنیا در حال انجام است، توضیح داد: در داخل کشورمان هم تلاش‌هایی در این زمینه در حال انجام است که امیدواریم به نتیجه برسد.

رئیس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران گفت: تولید واکسن توسط محققان دانشگاه آکسفورد در حال انجام است که در مرحله پیشرفته بالینی قرار دارد. چینی‌ها هم در این زمینه فعال هستند و واکسن آنها هم وارد فاز بالینی شده است.

وی با اشاره به این‌که واکسنی هم توسط آمریکایی‌ها در حال تست است، افزود: کشور فعال دیگر در این زمینه هند است که محققان آنان برای تولید واکسن در تلاش هستند.

جزایری مهم‌ترین و بهترین راه پیشگیری بیماری کرونا را واکسن اعلام کرد و گفت: موضوع ساخت و عرضه واکسن اهمیت فراوانی دارد و همپای تولید دارو که برای بهبودی بیماران استفاده می‌شود، این کار باید به نتیجه مطلوب برسد.

توصیه اکید رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است

این ویروس‌شناس با اشاره به این‌که همچنان توصیه اکید رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی است، گفت: با توجه به وجود نداشتن واکسن و داروی اختصاصی کرونا توصیه می‌شود مردم همچنان روش‌های کنترل و پیشگیری از عفونت به خصوص استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی را جدی بگیرند.

وی افزود: مردم تا حد امکان از حضور در مکان‌های شلوغ خودداری کنند. اگر مردم این موارد را رعایت کنند، می‌توان به آینده خوشبین و امیدوار بود.
 

کد خبر 551017

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha