معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش از امضای تفاهم‌نامه‌ای با وزارت راه و شهرسازی خبر داد که طی آن تا پایان سال ۱۴۰۱ مشکل مسکن ۱۷۰ هزار نفر از فرهنگیان کشور حل می‌شود.

مسکن

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش امروز (چهارشنبه ۱۲ شهریور) درباره تامین مسکن فرهنگیان اظهار داشت: موضوع تامین مسکن یکی از جنبه‌های معیشت فرهنگیان است چراکه باید به این نکته توجه داشت که مسکن یکی از اصلی‌ترین موارد هزینه‌ای در سبد یک خانوار است.

وی افزود: زندگی در منزل اجاره‌ای سبب می‌شود که مبلغ بسیاری از درآمد ماهانه یک شخص صرف هزینه کرایه خانه شود از این رو آموزش و پرورش با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با وزارت راه و شهرسازی برآوردی انجام داده که مشکل مسکن حدود ۱۷۰ هزار نفر از فرهنگیان شاغل و بازنشسته تا سال ۱۴۰۱ رفع شود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ظرفیت‌های وزارت راه و شهرسازی برای ساخت ۱۷۰ هزار واحد مسکونی در چند حوزه خلاصه می‌شود، گفت: این وزارتخانه قرار است در مکان‌هایی که شهرک‌سازی می‌شود، بلوک یا منطقه‌ای را به فرهنگیان اختصاص دهد.

الهیار ترکمن ادامه داد: همچنین قرار است وزارت راه و شهرسازی قسمتی از اقدام ملی مسکن را به فرهنگیان اختصاص دهد. شهرسازی و بازسازی در بافت فرسوده اقدام دیگری است که برای ساخت مسکن فرهنگیان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی بخشی از بافت‌های فرسوده را در تملک خود قرار داده است و برای واگذاری به افراد فاقد مسکن مجتمع‌سازی می‌کند. عملیات ساخت و واگذاری حدود ۶۰ هزار واحد مسکونی به فرهنگیان، به واسطه بازآفرینی بافت فرسوده تا پایان سال جاری اجرایی می‌شود.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ظرفیت دیگر برای ساخت مسکن فرهنگیان بهره‌مندی از زمین‌های آموزش و پرورش است که کاربری مسکونی دارد. آموزش و پرورش می‌تواند این زمین‌ها را از طریق ظرفیت‌های تعاونی خود در اختیار فرهنگیان قرار دهد.

الهیار ترکمن یادآور شد: در حال حاضر اولین ظرفیتی که برای تامین مسکن فرهنگیان در هفته معلم سال جاری به کار گرفته شد، ظرفیت ساخت منزل در شهرک‌های جدید است که در ۱۱ استان به فرهنگیان معرفی شده است تا واگذاری صورت گیرد.

وی افزود: همچنین زمین‌های مربوط به آموزش و پرورش هم برای تامین مسکن فرهنگیان بکار گرفته شده است. آموزش و پرورش در چندین استان کشور حدود ۳ میلیون مترمربع زمین با کاربری مسکونی دارد که به واسطه سازوکارهای قانونی بند دال تبصره ۹ بودجه، آنها را در اختیار شرکت‌های سازنده به منظور تامین مسکن فرهنگیان قرار می‌دهد.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش سومین راهکار بکارگرفته شده برای تامین مسکن فرهنگیان را بازآفرینی شهری و منابع بافت فرسوده دانست و گفت: عملیات ساخت و واگذاری حدود ۶۰ هزار واحد مسکونی به واسطه بازآفرینی بافت فرسوده تا پایان سال جاری به فرهنگیان اجرایی می‌شود.

  • تعلق ۱۵ هزار واحد مسکونی به فرهنگیان استان تهران

الهیار ترکمن همچنین درباره ظرفیت‌ استان تهران در تامین مسکن فرهنگیان اظهار داشت: قرار است که از شهرهای پرند، پردیس و هشتگرد برای تامین مسکن فرهنگیان استان تهران استفاده شود.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی پیشنهادی نیز داده است که می‌تواند در شهر جدید ایوانکی ظرفیت‌های بالاتری را در اختیار فرهنگیان قرار دهد. آموزش و پرورش این را به مناطق مختلف شهر و استان تهران اعلام کرده که فرهنگیان در صورت تمایل نیز از این ظرفیت استفاده کنند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین قرار است که برای تامین مسکن فرهنگیان از مکان‌های مختلف تهران که امکان ساخت منزل وجود دارد، استفاده کرد.

الهیار ترکمن با بیان اینکه زمین در ساخت مسکن اصلی و مهم ترین آورده است، گفت: در وهله اول باید زمینی وجود داشته باشد که عملیات احداث روی آن انجام شود. اگر این محدودیت رفع شود، ظرفیت مناسبی برای استان تهران ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از میان ۱۷۰ هزار واحد مسکونی تامین مسکن فرهنگیان، ظرفیت استان تهران ۱۵ هزار واحد است که در فازهای بعدی هم این مقدار قابل افزایش است اما تاکنون متقاضیان استان تهران مشخص شده‌اند.

کد خبر 545580

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha