وزارت راه و شهرسازی به‌دنبال افزایش تسهیلات ساخت مسکن است تا بتواند بازار مسکن را از رکود فعلی خارج کند. رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران می‌گوید با اینکه تأمین مالی سازندگان و خریداران در خروج این بازار از رکود تأثیر دارد، اما باید به تأثیر اقداماتی که هزینه‌های ساخت را کاهش می‌دهند نیز توجه کرد.

مسکن

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا پلاس، در حال حاضر بیشترین وام ساخت مسکن مربوط به سازندگان حرفه‌ای است که در شهر تهران با استفاده از تکنولوژی جدید و کاهش مصرف انرژی، اقدام به ساخت واحدهای مسکونی کنند. سقف این تسهیلات برای هر واحد، ۲۵۰ میلیون تومان و نرخ سود سالانه آن ۱۸ درصد است.

این میزان تسهیلات در حالی ارائه می‌شود که بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران از شاخص قیمت نهاده‌های ساختمانی مسکونی شهر تهران این شاخص در زمستان ۱۳۹۸ نسبت به پاییز، ۸.۴ درصد افزایش یافته است. شاخص قیمت گروه «آهن‌آلات، میلگرد، پروفیل در و پنجره و نرده» با ۳۴.۷ درصد افزایش نسبت به پاییز بیشترین تأثیر در رشد شاخص قیمت نهاده‌های ساختمانی را داشته است. بعد از آن نیز گروه چوب با ۷.۶ و گروه تأسیسات مکانیکی و انواع عایق حرارتی با ۱۳.۶ درصد افزایش قیمت نسبت به پاییز ۱۳۹۸ بیشترین تأثیر را در قیمت نهاده‌های ساختمانی داشته‌اند.

شاخص قیمت در دو گروه «سیمان، شن و ماسه» و «شیشه» در زمستان ۱۳۹۸ نسبت به پاییز بدون تغییر بوده است. با این حال قیمت اقلام این دو گروه نسبت به زمستان ۱۳۹۷ به‌ترتیب ۳۳.۶ و ۱۱.۳ درصد افزایش یافته است. بیشترین تغییر در قیمت نهاده‌های ساختمانی در زمستان ۱۳۹۸ نسبت به سال گذشته، مربوط به گروه «بلوک سفال و آجر» با ۴۱.۵ درصد افزایش و گروه «آهن‌آلات، میلگرد، پروفیل در و پنجره و نرده» با ۳۹.۴ درصد افزایش بوده است.

  • عقب‌نشینی سازندگان از بازار مسکن

همزمان با این تغییرات قیمتی در نهاده‌های ساختمانی، شاهد عقب‌نشینی سازندگان در بازار مسکن و ساختمان هستیم. در نخستین ماه سال جاری، ۲۴۶۸ مجوز ساخت در شهر تهران صادر شده که با کاهش ۵۴ درصدی نسبت به اسفند ۱۳۹۸ مواجه بوده است.

افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی و کاهش مجوزهای ساخت که به‌معنای کاهش عرضه مسکن نوساز در ماه‌های آتی است، در حالی بازار مسکن را تحت تأثیر خود قرار داده که در فروردین‌ماه، ۴۱.۵ درصد از خانه‌های معامله شده در سطح شهر تهران، واحدهای کمتر از پنج سال ساخت بودند.

در واقع بیش از ۴۰ درصد تقاضای خرید مسکن در شهر تهران معطوف به خانه‌های نوساز است و باید دید با افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی از یک‌سو و از سوی دیگر، کاهش صدور مجوز ساخت که به معنای کاهش عرضه مسکن نوساز در ماه‌های آتی خواهد بود، شرایط رکودی بازار مسکن پایتخت را به کدام سو خواهد برد.

  • وام مسکن؛ تأمین مالی سازندگان یا افزایش قدرت خریداران؟

وزارت راه و شهرسازی برای حل این موضوع به دنبال افزایش تسهیلات ساخت مسکن است. محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی پیش از این درباره تمرکز بر افزایش وام ساخت مسکن برای افزایش تولید، خبر داده بود. وی با اشاره به مصوبه شورای پول و اعتبار گفت: بانک‌ها می‌توانند تا ۸۰ درصد مبلغ ساخت یک واحد مسکونی تسهیلات ارائه دهند و منعی در این زمینه وجود ندارد. مشکل این تسهیلات مبلغ بازپرداخت اقساط است. در حال کار روی این مسئله هستیم و باید ببینیم برای مبلغ اقساط چه کاری می‌توان انجام داد.

ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران نیز دو راهکار خروج بازار مسکن از رکود را تأمین مالی سازندگان و افزایش قدرت خرید متقاضایان دانست و به ایرناپلاس گفت: این موارد به‌تنهایی نمی‌توانند وضعیت بازار مسکن را بهبود دهند چرا که با وجود گسترش طرح‌های تسهیلاتی، همچنان گروهی هستند که توان بازپرداخت این وام‌ها را نخواهند داشت.

  • قیمت خانه تا ۵۰ درصد قابل کاهش است

وی در ادامه گفت: روش‌های مختلفی برای خروج بازار مسکن از رکود وجود دارد که در درجه اول باید به کاهش هزینه‌ها اشاره کرد. حذف قیمت زمین تا حد قابل توجهی قیمت تمام ‌شده مسکن را کاهش می‌دهد. در حال حاضر خرید یک واحد مسکونی با متراژ مفید ۷۰ متری در تهران به‌طور میانگین حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه دارد که با حذف قیمت زمین می‌توان رقم را به نصف کاهش داد.

رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران کنترل قیمت مصالح را عامل دیگر خروج بازار مسکن از رکود دانست و افزود: در کنار مدیریت قیمت مصالح ساختمانی، می‌توان معافیت‌ها و تشویق‌هایی را در دو بخش مالیات‌ها و نیز عوارض شهری برای سازندگان در نظر گرفت تا بخشی از هزینه‌های ساخت مسکن کاهش یابد و اقشار مختلف بتوانند دسترسی به مسکن ارزان قیمت داشته باشند.

رهبر درباره تسهیلات خرید مسکن گفت: تسهیلاتی که با سود کم و بازپرداخت پلکانی برای خرید مسکن اختصاص پیدا کند، می‌تواند به خانه‌دار شدن گروه‌های کم‎درآمد کمک کند.

  • زورآزمایی وام خرید و قیمت مسکن در پایتخت

بررسی ایرناپلاس از انواع وام‌های خرید مسکن نشان می‌دهد در حال حاضر ارزش بیشترین وام خرید مسکن در دسترس، ۲۰۰ میلیون تومان است که به زوجینی که اوراق مسکن خریداری کرده‌اند، پرداخت می‌شود. در شرایط کنونی مبلغ این وام به‌طور میانگین حدود ۱۳ متر از یک واحد مسکونی در شهر تهران را پوشش می‌دهد.

بر اساس گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در فروردین ۱۳۹۹ میانگین قیمت یک متر مربع واحد مسکونی با افزایش ۳۸.۷ درصدی نسبت به فروردین سال گذشته به ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده است. البته شرایط رکودی موجب شده قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در فروردین امسال نسبت به اسفند ۱۳۹۸ کاهش ۲.۱ درصدی را تجربه کند.

منطقه ۵ با سهم ۱۵.۵ درصدی از کل معاملات مسکن شهر تهران در فروردین‌ماه، پرطرفدارترین منطقه تهران برای خرید و فروش خانه است. میانگین قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در این منطقه ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است و قدرت خرید بیشترین سقف وام مسکن در این منطقه، به حدود ۱۱ متر می‌رسد.

این وام در منطقه یک شهرداری تهران که با میانگین ۳۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برای هر متر مربع، رکورد گران‌ترین خانه‌های پایتخت را دارد، هزینه حدود ۶ متر از یک واحد مسکونی را پوشش می‌دهد. با این حال، وام ۲۰۰ میلیون تومانی خرید مسکن در منطقه ۱۸ تهران معادل حدود ۲۷ متر مربع از یک واحد مسکونی است. منطقه ۱۸ با میانگین قیمت هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی برای هر متر مربع واحد مسکونی، ارزان‌ترین خانه‌های پایتخت را در خود جای داده است.

کد خبر 513751

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار راه و مسکن

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 27
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
    13 2
    احتمالا تا ۱۰۰ درصد بیاد پایین خانه رایگان بشه بلکه شما از خواب و خیال بیدار بشید
  • محسن IR ۲۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
    19 1
    سلام دولت اگه جلوی گروهی کاذب رو مثل ماشین یک شورا پاسخ خونه زباله گروهی حل میشه،، چرا جواب دیوار و امثال آنبرنامه دیوار نظارت نمونه ک قیمت کاذب میزنند و به فروشنده ها پالس گروهی میده، مشاور املاک یک عامل گروهی هستند متاسفانه دلال بازی عامل گروهی هست،،این قیمت ها دولت راحت میمونه با نظارت دقیق راحت جلوشو بگیرم،، نگه چی شده تو دو سال خونه چندین برابر شده در حالی که همه چیز خونه داخل تولید میشه،،جز دلالی هست،،دولت باید از برخورد شدید با گروه فروشی نه اینکه هر کسی هر قیمت پاسخ خودش میده شده این که کسی ازدواج نمونه ون خونه اجاره رفته بالا،، این چیزها ربطی به تحریم نداری عدم نظارت عدم قانون درست شده این روز حال مسکن تمام اجناس،،،
  • AE ۲۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
    14 0
    دراستانهای دیگر علیزغم سالها انتظارچرا بخاطر کمیسیون ماده ۵-(باتوجه به نیاز مردم به مسکن وافزایش جمعیت ومتقاضی درسالهای قبل،دراطراف شهرها ودرمحدوده مجوز ساخت به مردم نمیدهند!!!!!!؟؟؟؟؟واقعا هدف چیست !؟(حالا که مشخص شده بخاطر جنگهای ویروسی وامثالهم پراکندگی مردم درسطح مهمترازتجمیع دراتفاع است)
  • علي IR ۲۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
    15 5
    چرا قوه قضاييه به مسئله قيمت مسكن ورود پيدا نميكنه
  • IR ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    16 1
    کی تموم میشه این دولت تدبیر؟
  • AE ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    16 3
    الان مشکل تسهیلات مسکن نيست بلکه دلال ها و مسکن های خالی هستند. مسکن هم مانند خودرو باید تعیین تکلیف شود
  • احمدپور IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    19 2
    تنها راه کاهش قیمت مسکن کنترل بازار توسط دولت و قوه قضائیه و حذف و کنترل فرصت طلبان و سلاطین مسکن که ناحق خون مردم را میمکندهست ولاغیر . جناب رئیسی انقلابی رفتار کنید و نگذارید مردم بیش از این در تنگنا و فشار اقتصادی باشند.مگر بهای تمام شده مسکن چقدر است که با قیمتهای نجومی می فروشند بدون اینکه ذره ای مالیات بدهند.
  • IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    18 1
    داخل کشور ما تا زمانی که تورم هست امیدی نیست نا امیدی در مردم به اوج رسیده پس انداز به امید آینده وجود ندارد
    • IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
      7 6
      بهای مسکن فقط هزینه ساخت نیست هزینه زمین و ساخت و مجوزها و انشعابات و سود سازنده باهم جمع می شوند تازه زمین راباید به قیمت زمانی که کار ساخت تمام شده حساب کرد نه زمانی که شروع به ساخت کرده کسی تولید نمیکنه و زحمت نمیکشه که مفت بده به شما هر وقت تونستی کوچکترین محصولی تولید کنی بیا نظر بده
  • ناشناس AE ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    23 5
    کجای کارین کی دیگه میاد پایین قیمت مسکن ما مستاجرها دیگه بدبخت شدیم حتی نمیتونیم پول رهن خونه جور کنیم
    • IR ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
      7 0
      شما سازنده ها مردم رو به خاطر حرص و طمع خودتون و سود صد در صدی بدبخت کردید و از ضعف نظارت دارید سو استفاده می‌کنید تازه آخرش هم یک خونه قناص و با متریال ضعيف تحویل مردم میدید.
  • IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    8 0
    همین الان هم در حال افزایش قیمته قیمت زمین را چجوری می خواین حذف کنید ؟ که می گویید با حذف قیمت زمین قیمت مسکن تا 50 درصد کاهش می یابد چه راهی درنظر دارید ؟ چگونه مقدور است ؟
  • علی IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    4 0
    کاش دولت تدبیروامید طرح مسکن اجتماعی روکه دراون واحد های فرسوده تبدیل به خانه های نوسازمیشد رودرست اجرامیکرد که ازپرداخت خیلی ازهزینه ها توسط سازنده هاوخریراران جلو گیری میکرد! نه اینکه دربیابونهای اطراف که هیچ امکانات اولیه ای نداره شروع به ساخت وسازکنند درحالی که خیلی ها حاضر نیستند برای زندگی کردن به اونوجاهای پرت وکم امکانات برند.
  • ش.ص IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    9 0
    سلام تو را خدا کاری کنید ما هم خانه دار بشیم تا کی اجاره از این خانه به اون خانه واقعا سخته
  • محمد IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    14 0
    باعرض سلام خسته نباشید خدمت مسعولین محترم شما قیمت خودرو رو اوردید پایین پس مسکن چی ما مستاجر هستیم تمام پول ما میره برای اجاره خانه ما باید چیکار کنیم اخه یکی به داد ما برسه
  • IR ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    17 0
    خدا وکیلی اگه بخوان مدیریت کنن کاری نداره کافی مثل کشور آلمان کار کنن بگن هر کس یک خانه و خانه اضافی مالیات اضافه کسی هم خریده تا چند سال حق فروش نداره کسیم میخواد بفروشه از مبلغی که خریده اضافه بفروشه باید اون مبلغ اضافه رو مالیات 90درصد باید بده یا هزار تا راه دیگه هم هست اگه این مسولین اگه بخوان یا خودشون زیاد خونه نداشته باشن
  • میلاد IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    17 1
    دولت اگه مثل ماشین خودش قیمت بزاره ودست دلال هاروببنده واین خونه های خالی وکه صاحباش حتی اجاره هم نمیدن پیداکنه وچندسال حبس بده بهشون واموالشونه به جرم احتکارتوقیف کنه مسکن اینجوری نمیشه دنیاصاحب نداره طرف ۲سال پیش خریده الان میخوادچندمیلیاردمنفعت کنه مردم دیگه خسته شدن بخداحدی داره این تحریم هم شده بهونه دست اینا
  • خوشبخت IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    8 1
    آقای رئیسی کاری کن برا مسکن علخصوص زنای بی‌سرپرست.
  • سارا IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    10 2
    شما را به علی قسم مسکن را ار زان کنید
  • جواد IR ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    9 1
    سلام باید مالیات از خانه های اضافی و دیگر اموال گرفته بشود.
  • GB ۲۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
    6 0
    چی شده وزیر مسکن خونه ها رو دستش باد کرده
  • IR ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
    3 0
    مسکن رو کاهش بدید. چرا فقرا فقیرتر، پولدارها پولدار تر میشن؟ پولدارها چندین خونه دارن، بی خانه ها رو دریابید
  • مستاجو IR ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
    6 1
    تاوقتی سایت دیواروشیپور ودلال وسوداگر ودولت مرد خونسرد وبی خیال داریم که بدبختانه هیچکدومشون هم حال بی خانه ها رو درک نمیکنند ونخواهند کرد .قیمت مسکن پایین که نمیاد هیچ .روز به روز گرونتر هم میشه .بیچاره وبی پناه ما مردم بدبخت بی خونه هستیم
  • IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
    2 0
    کاری نمیتونید بکنید چون قیمت خونه کم کمش در هر سال بیست الی پنجاه درصد زیاد میشه درحالت غیر عادیشم تو این چندسال قیمت ده پنج میلیون تا پانزده میلیون زیاد شده .پانزده میلیون شده سی میلیون این کجاش مهار تورم بعد چند درصد این چندهزار درصد زیادشده بعد حقوقا چند درصد زیاد میشه یک کارگر ویا یک کارمند تا کی باید کار کنه خودتون باعث فاصله چه عرض کنم شکاف طبقاتی تبدیل شده به چالهای بزرگ طبقاتی شدید عملا دولت فقط به نفع دلالها وثروتمندان کار کرد نه طبقه ضعیف جامعه که برعکس شعار انقلاب هستش
  • ارتا IR ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
    1 0
    تو رو خدا صاحب خانه ها رحم کنید به خدا هر چی کار میکنیم اجاره میدیم رحم و مروت داشته باشید
  • محمد IR ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
    2 0
    شتر در خواب بیند پنبه دانه گهی لپ لپ خورد گه دانه دانه اینجای که طبقه متوسط وپائین هستند ول معطل هستند
  • IR ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
    1 1
    اگر دولت و نمایندگان طرح مالیات بر عایدی سرمایه را با نرخ موثر تصویب و اجرا می کردند از این همه تلاطم و التهاب در بازار مسکن خودرو ارز جلوگیری می شد مثل تمام دنیا که با استفاده از این طرح سالهاست بازارهای خود را کنترل و از ورود تقاضای غیر مصرفی و احتکار جلوگیری می کنند به قول معمار تحریمهای ایران هر کشور مورد تحریم اگر اصلاحات اقتصادی را به سرعت اجرا کند تاثیر تحریمها کاهش می یابد اما منافع شخصی بعضی ها در عدم تصویب این طرح است با تصویب این طرح سازندگانی که دلالی را به تولید ترجیح داده اند به ساخت مسکن می پردازند و از احتکار و دلالی دست بر می دارند و نقدینگی به سمت تولید و بورس و بانک هدایت می شد و سپس نرخ سود بانکی را هم برای تسهیلات و هم برای سپرده کاهش می دادند و از بورس هم مالیات بر سود می گرفتند و بسیاری از مشکلات حل می شد فقط همت و سرعت و تدبیر می خواهد