با اینکه ویروس منحوس کرونا زندگی مردم را با چالش اساسی روبه‌رو کرده، اما با قدم زدن در محله‌ها می توان دید که مردم و مسئولان دست از فعالیت بر نداشته‌اند.

فعالیت

 همشهری آنلاین _ مریم قاسمی:  شهروندان با تشکیل گروه‌های جهادی و خدمت‌رسانی به مردم سعی در کاهش آثار مخرب این بحران دارند و مسئولان شهرداری هم مثل گذشته با انگیزه و توان بیشتری برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان تلاش می‌کنند که نمونه‌اش تلاش شبانه‌روزی برای به پایان رساندن ۲پروژه ورزشی و فرهنگی‌ـ مذهبی در شهرک ولی‌عصر(عج) جنوبی و محله هفده‌شهریور در منطقه۱۸ است. به همین بهانه با «سیدمحمد فیاض» شهردار منطقه گفت‌وگو کرده‌ایم.

 به نظر شما بیماری کرونا در منطقه ۱۸ چه اثراتی بر فعالیت‌ها و زندگی مردم داشت؟  
با شیوع بیماری کرونا بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی و اصناف منطقه ۱۸ از جمله بورس پوشاک و لباس در بلوار بهرامی و صنایع چوبی و مبلمان در خیابان وحدت و بلوار معلم دچار زیان شدند و آسیب جدی دیدند. امیدوارم این روزهای سخت و نامبارک به پایان برسد.  

سیدمحمد فیاض _ شهردار منطقه 18


 به نظر شما این بحران در مشارکت و روابط اجتماعی مردم چقدر تأثیر گذاشته است؟  
در این زمینه باید طبق مستندات سخن گفت. خودتان می‌توانید به محله‌ها بروید و ببینید روابط اجتماعی و همکاری مردم با یکدیگر چگونه است. به نظر من، دل مردم پس از شیوع این بیماری خیلی بیشتر از قبل به هم نزدیک شده است. خبر دارم که در این چند ماه بعضی مالکان و صاحبخانه‌ها از گرفتن اجاره خانه و مغازه از مستأجرها صرفنظر یا دریافت آن را به ماه‌های آینده واگذار کرده‌اند. در کنار آن ما در محله‌ها با گروه‌های جهادی روبه‌رو شده‌ایم که برای مقابله با بیماری کرونا شکل گرفته‌اند. من با تعدادی از این گروه‌ها و اعضای آن در محله‌ها برخورد داشته‌ام. از نوجوان کم‌سنی که هنوز پشت لبش سبز نشده تا سالخوردگان موی سپید کرده در این گروه‌ها حضور دارند و کنار هم در اموری مثل ضدعفونی معابر و... تلاش می‌کنند. باید قدر این مردم را بدانیم و برای افزایش رفاه و آسایش آنها بیشتر تلاش کنیم و قدم برداریم.  
 خیلی از نهادها و سازمان‌ها در زمان شیوع ویروس کرونا، فعالیت خود را تعطیل یا نیمه تعطیل کردند. فعالیت شهرداری منطقه ۱۸ در این روزها چطور بود؟  
فعالیت مدیریت شهری تعطیلی ندارد و حتی در شرایط بحرانی مثل اپیدمی شدن بیماری کووید۱۹ چندبرابر شد. رفت و روب معابر، آسفالت، لایروبی نهرها و کانال‌ها، جمع‌آوری و انتقال زباله و نخاله به بیرون از شهر و ده‌ها برنامه دیگر برای حفظ و نگه‌داشت شهر به‌عنوان کارهای جاری انجام شد و همچنان انجام می‌شود. امکان تعطیلی فعالیت‌های شهری در هر شرایطی وجود ندارد و حتی بیشتر می‌شود. از بهمن سال گذشته تاکنون هم فعالیت‌های متنوع و گسترده‌ای برای مقابله با ویروس کرونا در محله‌های منطقه ۱۸ انجام دادیم. شست‌وشوی مکرر معابر و المان‌های شهری، ایستگاه‌ها و اتوبوس‌ها با مواد ضدعفونی‌کننده، جلوگیری از هرگونه بساط‌گستری و دستفروشی، کنترل بوستان‌ها و تفرجگاه‌ها، تهیه و توزیع اقلام بهداشتی در نواحی و مراکز فرهنگی و خدماتی، اجرای طرح همدلی مؤمنانه در قالب برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی و حمایت مادی و معنوی از اقشار ضعیف و توزیع ارزاق و کالاهای ضروری بین نیازمندان در ماه مبارک رمضان، از دیگر برنامه‌های ما در این ایام بود.  


 برخی روان‌شناس‌ها عقیده دارند که بحران کرونا و مسائلی مثل قرنطینه خانگی و فاصله‌گذاری اجتماعی تا اندازه‌ای در روحیه شهروندان تأثیر منفی گذاشته است. شهرداری در این زمینه چه‌کاری می‌تواند انجام دهد؟  
در واقع چیزی جز تماشای نشاط و شادابی مردم نمی‌تواند خستگی انجام کارها و برنامه‌ها را از تن مدیران شهری بیرون کند. هرقدر جامعه شاد و باطراوت باشد، از کارکرد خود راضی‌تر می‌شویم. برای این کار می‌توان در چند حوزه فعالیت کرد. مثلاً در حوزه خدمات شهری و محیط‌زیست، اجرای طرح‌های زیباسازی، رنگ‌آمیزی و نقاشی دیواری با موضوعاتی مثل امید و آرزو، طبیعت و فرهنگ و...، نورپردازی‌های ویژه در میدان‌ها و معابر اصلی، کاشت نهال و انواع گل و گیاه در بوستان‌ها و اماکن پررفت و آمد، نصب تابلوهای فرهنگی و اجتماعی با مضامین امیدبخش و نشاط‌آفرین، تسهیل در انجام امور مردم در پیگیری مطالبات و خواسته‌هایشان و بسیاری از موارد دیگر می‌تواند به روحیه‌بخشی به شهروندان کمک کند.  
 چه خبر تازه‌ای برای ساکنان منطقه ۱۸ دارید؟  
خوشبختانه ۲ پروژه بزرگ ورزشی و فرهنگی که شهروندان مدت‌ها منتظر آن بودند به سرانجام خوش نزدیک شده و با بهره‌برداری از آنها جهش خوبی در زمینه افزایش سرانه‌های ورزشی و فرهنگی شهروندان به وجود می‌آید. اولی ساخت مسجد امام هادی(ع) است که مهم‌ترین پایگاه مذهبی و انقلابی در محله ولی‌عصر(عج) جنوبی به‌شمار می‌رود که به‌طور کامل بازسازی شده است. دیگری ساخت مجموعه ورزشی شهید سرتیپ خلبان وحید دستگردی در محله هفده شهریور است که یقین داریم در آینده به پایگاه قهرمانی و پرورش ورزشکاران موفق تبدیل خواهد شد.  
 چرا چنین عقیده‌ای دارید؟ مگر این محله چه ویژگی‌هایی دارد؟  
منطقه ۱۸ جزو مناطق قهرمان‌خیز و قهرمان‌پرور در رشته‌های مختلف ورزشی است. محله هفده شهریور و محله‌های اطراف آن مثل شادآباد و شمس‌آباد نیز جزء محله‌های مهاجرپذیر و پرجمعیت هستند و البته آمار تعداد جوانان آن بیش از دیگر گروه‌های سنی است. بنابراین راه‌اندازی این مجموعه ورزشی می‌تواند برای آنها بسیار مفید باشد.

  • ۲ پروژه درآستانه افتتاح 

مجموعه ورزشی شهید دستگردی در محله هفده شهریور


در فاز اول این پروژه ۲ طبقه ساختمان شامل سالن کشتی، سالن بدنسازی، اتاق‌های اداری، ۲ رختکن، حمام، سرویس‌های بهداشتی و پارکینگ ساخته شده است. در فاز ۲ هم ساختمانی ۴ طبقه در زمینی به مساحت هزار و ۲۰۰ مترمربع با زیربنای ۳ هزار و ۱۰۰ مترمربع با امکانات ورزشی، خدماتی و تجاری متنوع از جمله ۷ سالن ورزشی برای رشته‌های رزمی، بدنسازی، ورزش‌های هوازی و توپی، نمازخانه، اتاق مدیریت، نگهبانی، ۵ واحد تجاری و... برای استفاده شهروندان در گروه‌های سنی مختلف حتی معلولان ایجاد شده است.  

  • مسجد امام هادی(ع)

در محله ولی‌عصر(عج) جنوبی


ساخت این مسجد در زمینی با زیربنای ۳ هزار و ۱۰۰ مترمربع سال۱۳۹۳ در ۵ طبقه در خیابان شهید مسلمی آغاز شد. اکنون این مسجد با اسکلت فلزی و با بهره‌گیری از طراحی و معماری ایرانی و اسلامی به مرحله افتتاح رسیده و از امکانات آن می‌توان به شبستان زنانه و مردانه، ۲ورودی مجزا برای نمازگزاران، وضوخانه، آسانسور، سیستم گرمایشی و سرمایشی، چیلرهای هواساز، موتورخانه مرکزی، فن‌کوئل، اتاق پاسخگویی به سؤالات شرعی، جایگاه معلولان، سرویس‌های بهداشتی، اتاق صوت، نگهبانی و آبدارخانه، بخش اداری، دارالقرآن، واحد فرهنگی بسیج و محل زندگی خادم اشاره کرد.

کد خبر 508396

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha