اولین جلسه رسیدگی به پرونده معروف به «طلای شادی» هفته آینده در دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی برگزار می‌شود.

دادگاه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، براساس کسب اطلاع انجام‌شده قرار است شنبه هفته آینده (۲۶ بهمن) در شعبه ۱۰۶۳ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به پرونده معروف به «طلای شادی» رسیدگی شود. این پرونده که بیش از ۴ هزار هزار شاکی دارد، یکی از پرونده‌های مهم دستگاه قضایی به شمار می‌رود و بیش از دو سال است رسیدگی به آن در حال انجام است. متهمان این پرونده که بیش از دو دهه در شرق تهران اقدام به اخذ پول از شهروندان می‌کردند و به آنها سود می‌دادند، در آخرین اقدام خود در نیمه اول سال گذشته متواری شدند.

مهرماه سال ۱۳۹۷ دادستان وقت تهران، جعفری دولت‌آبادی، ضمن اعلام خبر دستگیری صاحب طلافروشی شادی تصریح کرد: این فرد مدعی است بیش از ۲۴۰ میلیارد تومان بدهی ندارد و می‌توان گفت که اموال توقیف شده از وی تکافوی پرداخت بدهی‌ها را می‌دهد. اما این تنها اظهار نظر دادستان وقت تهران درخصوص این پرونده نبود زیرا وی بار دیگر آخرین روز بهمن ۱۳۹۷ گفت: حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از این فرد اموال توقیف شده، اما تعداد شکات زیاد است و اموال تکافوی مالباختگان را نمی‌دهد.

  • ۲۵۰ میلیارد تومان بدهی 

جعفری دولت‌آبادی گفته بود از این فرد ۲۰ ملک و چندین فقره خودرو و وجوه نقد توقیف شده، اما طلب شکات حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است و شکات باید توجه کنند ما نمی‌توانیم کاری بکنیم و نمی‌شود پول پرداخت کرد. این پرونده و پرونده سکه ثامن، هر دو مثل هم بوده‌اند؛ شکات زیاد و اموال کم و مشکلاتی که ایجاد شده است. هرچند در این پرونده حیف و میل‌هایی از سوی متهمان پرونده صورت گرفته، اما خوب است نگاهی به بخشی از محتویات پرونده بیندازیم و ببینیم از متهمان چه اموالی شناسایی و ضبط شده است.

بر اساس استعلام‌ها و تحقیقات انجام‌شده، اموال شناسایی‌شده از متهمان شامل چند فقره ملک تجاری و مسکونی واقع در تهران، لواسانات، پردیس و رودهن، یک قطعه زمین کشاورزی در پیشوا، ۳ دستگاه خودرو تویوتا کرولا، رنو مگان و پژو ۲۰۶، چند عدد سکه بهار آزادی و مقداری طلا نزدیک به یک کیلوگرم بوده  که البته وفق اظهارات متهمان و تحقیقات انجام‌شده، برخی املاک فوق‌الذکر قبلا به دیگران انتقال داده شده و برخی از آنها درگیر اختلافات حقوقی است. این در حالی است که زمین رودهن نیز «موات» اعلام و یکی از متهمان نیز مدعی مالکیت یک کیلو طلای مذکور شده است.

مبلغ ۲۷۹ میلیون تومان وجه نقد نیز از یکی از متهمان دریافت شده است که هزینه کارشناسان از محل آن پرداخت شد و مبلغ ۱۶۹ میلیون تومان باقیمانده در پرونده موجود است. استعلام انجام شده از بانک‌ها نیز نشان می‌دهد که حساب‌های بانکی متهمان فاقد موجودی قابل ذکر است.

  • شاکی‌ها برای چه شکایت کرده‌اند

در متن شکایت مالباختگان آمده است: متهمان در مغازه‌ای به نام «طلای شادی» در منطقه تهرانپارس اشتغال داشته و طی سال‌های گذشته و عمدتا از اواخر دهه ۱۳۸۰ به بعد وجوه کلانی را از شکات تحت عنوان مضاربه و مشارکت در تجارت و سرمایه‌گذاری در امر خرید و فروش طلا و احداث ساختمان دریافت و ماهانه سود مشارکت در تجارت به آنان پرداخت می‌نموده‌اند؛ هر چند که متهمان عملا از اواخر دهه ۱۳۸۰ به بعد، عاجز از تجارت و سرمایه‌گذاری مورد توافق با شکات بوده‌اند، لکن خود را توانمند در این امور معرفی کرده و سپرده اشخاص را اخذ می‌کرده‌اند و به جای استفاده از وجوه اخذشده در امر تجارت، آنها را به عنوان سود مشارکت به دیگر سرمایه‌گذاران پرداخت می‌کرده‌اند تا اینکه سرانجام در بیست و دوم شهریورماه ۱۳۹۷ محل کسب و تجارت خود را تعطیل [کرده] و متواری می‌گردند.

  • اخلال در نظام اقتصادی؛ اتهام ۳ نفر از متهمان

براساس اطلاعات به دست آمده، بازپرس رسیدگی‌کننده به این پرونده اتهام ۳ نفر از متهمین دائر بر «مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی به صورت عمده از طریق وصول وجوه کلان به میزان ۲۵۵ میلیارد و ۹۷۵ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان به صورت قبول سپرده اشخاص حقیقی تحت عنوان مضاربه و نظایر آن که منجر به حیف و میل اموال گردیده است» و «مشارکت در کلاهبرداری به میزان فوق‌الذکر» و اتهام یکی از متهمین دائر بر «معاونت در بزه‌های فوق‌الذکر» را محرز می‌داند.

کد خبر 483941

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha