بسیاری از افراد تصور می‌کنند سرویس‌های بهداشتی منازل آلوده‌ترین مکان‌ها هستند. در این مطلب با لوازمی آشنا می‌شویم که هر روزه با آن‌ها در تماس هستیم اما ممکن است از دستشویی‌ها آلوده‌تر باشند.

آلودگي - موبايل - توالت - سرويس بهداشتي - خانه‌داري

به گزارش همشهری آنلاین، فرارو به نقل از The spruce نوشت: بسیاری از افراد تصور می‌کنند سرویس‌های بهداشتی منازل آلوده‌ترین مکان‌ها هستند و انواع میکروب‌ و باکتری‌ در این مکان‌ها وجود دارند. در این مطلب ۸ مورد از لوازمی ذکر شده است که هر روزه با آن‌ها در تماس هستید و حتی ممکن است از دستشویی‌ها آلوده‌تر باشد.

۱. تلفن همراه

تلفن‌های همراه یکی از لوازم آلوده‌ای هستند که هر روزه با آن‌ها در تماس هستیم. محققان با انتشار تصاویری از باکتری‌های موجود روی بدنه تلفن همراه نشان دادند که گوشی‌های هوشمند ۱۰ برابر آلوده‌تر از سرویس‌های بهداشتی هستند. پس دیگر وقت آن رسیده که قبل از استفاده مجدد از گوشی هوشمند و تماس آن با پوست صورت، برای تمیز کردن آن چاره‌ای بیندیشید.

بهترین روش تمیز کردن چنین لوازمی بسیار ساده است: کافی است مقداری از الکل، آب مقطر را روی یک پارچه بدون میکرو فیبر بریزید و سپس گوشی خود را تمیز کنید. همچنین می‌توانید از یک پد الکلی برای این کار استفاده کنید، برای اینکه میکروب‌ها را از بین ببرید توصیه می‌شود هر چند وقت یکبار ضدعفونی و تمیز کردن گوشی‌ها و گجت‌های مورد استفاده در خانه را از یاد نبرید.

۲. کیبورد و ریموت‌ها
هر چند روز یکبار صفحه کیبورد لپ‌تاپ یا ریموت تلویزیون، ریموت سیستم‌های تهویه یا حتی کلید آسانسور را لمس می‌کنید؟ تمامی موارد نام برده شده درست مانند تلفن‌های هوشمند، دست‌های زیادی با آن‌ها در تماس بوده بنابراین می‌توانند آلوده به انواع باکتری‌ها و میکروب‌ها باشند.

تمیز کردن تمامی لوازم الکترونیک در صورت استفاده از ضد عفونی‌کننده‌هایی مانند الکل آسان است. تمیز کردن این لوازم باید حداقل چند بار در هفته انجام شود، به ویژه در صورتی که فردی در خانه مبتلا به ویروس یا عفونت شده باشد.

۳. درِ سرویس بهداشتی
هر کسی که در خانه شما رفت‌وآمد می‌کند، ممکن است تنها برای شستن دست‌هایش از سرویس بهداشتی استفاده کنید، دست‌های آلوده‌ای که قبل از آن می‌تواند با فضاهای آلوده بسیاری در تماس بوده باشد.

تنها درهای سرویس بهداشتی نیستند که به باکتری‌ها و ویروس‌ها آلوده می‌شوند، بلکه تمامی دستگیره‌ها، کلیدهای روشنایی و صفحه کلیدهای الکترونیکی و پریزهای اطراف خانه نیز آلوده هستند. پاک کردن سریع آن‌ها با مواد ضد عفونی‌کننده، از بروز مشکلات بهداشتی جلوگیری می‌کند.

۴. تخته برش آشپزخانه
باکتری‌های ناشی از مواد غذایی در آشپزخانه عامل بسیاری از بیماری‌های شایع در یک خانواده هستند. برش زدن تمامی مواد غذایی خام، نگهداری نادرست از مواد غذایی و دمای نامناسب، همه زمینه‌های پرورش باکتری‌ها را فراهم می‌آورند.

تخته‌های برش، به‌ویژه تخته‌های چوبی، از آلوده‌ترین اقلام هستند، زیرا باکتری‌ها می‌توانند در بریدگی‌های کوچکی که روی تخته ایجاد می‌شود باقی بمانند. تخته‌های برش باید بعد از هر بار استفاده با آب گرم و صابون شسته شوند و برای گوشت و سبزیجات باید تخته‌های جداگانه‌ای در نظر گرفته شود.

۵. اسفنج و اسکاچ آشپزخانه
هنگامی که بوی ناخوشایندی از اسفنج و اسکاچ آشپزخانه به مشام می‌رسد، بوی آن باکتری‌های کولیفرمی(Salmonella یا E.coli) است که در منافذ اسفنجی کمین کرده اند. هنگامی که شما از آن اسفنج برای تمیز کردن کانتر استفاده می‌کنید، یک لایه ریز از آن باکتری‌ها را در تمام سطوح پخش می‌کنید.

برای خلاصی از شر باکتری‌ها می‌توانید اسفنج‌ها را در مایکروویو برای چند دقیقه قرار دهید و پس از یک دقیقه آن را خارج کنید. همچنین اسفنج‌ها را باید با مواد ضد عفونی کننده قوی در آب جوش تمیز بشویید تا به خوبی تمیز شوند. البته گزینه بهتر این است که هر چند هفته یکبار آن‌ها را با یک اسفنج و یا اسکاچ نو تعویض کنید.

۶. کیسه‌های پارچه‌های
کیسه‌های پارچه‌ای برای حمل مواد غذایی برای محیط زیست عالی هستند، اما می‌توانند خطری برای سلامتی خانواده شما باشند. هر بار که مواد غذایی خود را در آن‌ها بارگیری می‌کنید، باکتری‌های موجود در بسته‌های گوشتی، میوه‌ها، سبزیجات و سایر بسته‌های کثیف همگی در کیسه‌ها قرار می‌گیرند.

هنگامی که به خانه می‌رسید و کیسه‌ها را خالی می‌کنید و یا آن‌ها را در صندوق عقب ماشین تا خرید بعدی قرار می‌دهید، همگی این عوامل می‌تواند آن‌ها را آلوده کند. گرمای ماشین شرایط مناسب برای رشد باکتری‌ها در منافذ کیسه‌های پارچه‌ای را فراهم می‌آورد. کیسه‌های پارچه‌ای که مدام مورد استفاده هستند به‌ویژه برای اقلامی نظیر گوشت، سبزیجات و مواد غذایی خام پس از هر بار استفاده باید شسته شوند.

۷. ظرف غذای حیوانات خانگی
حیوانات خانگی امروزه بخشی از خانواده هستند و سلامت آن‌ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. بیشتر ما بعد از هر بار استفاده از ظروف غذا، آن‌ها را شسته تا از رشد باکتری‌ها روی ظروف و مریض شدن خودمان جلوگیری کنیم. آیا همین کار را برای حیوانات خانگی خود انجام می‌دهید؟

ظرف غذای حیوانات خانگی مملو از باکتری‌های موجود در دهان حیوانات و غذاهای باقی‌مانده است و بعد از هر بار استفاده بیشتر تکثیر می‌شوند. ظروف غذا حیوانات را باید بعد از هر وعده غذایی با آب داغ و صابون بشویید.

۸. کیف پول، کوله‌پشتی و کیف دستی
قرار دادن کیف پول و کوله پشتی در اغلب مواقع در کف فروشگاه‌ها، دفاتر و کلاس‌های درس سبب آلوده شدنشان می‌شود. حالا تصور کنید چه چیزهای آلوده دیگری به آن‌ها در تماس است. دست‌های شما در طول روز ممکن است هر شی و جسمی را لمس کرده باشد، و می‌تواند به انواع مختلفی از باکتری‌ها آلوده باشد که این خود عامل دیگر برای آلوده‌تر شدن کیف پول و کوله‌پشتی‌ها به شمار می‌رود.

وقتی یک کیف دستی یا کوله‌پشتی را روی میز یا میز آشپزخانه می‌گذاریم، تمام آن میکروب‌ها و باکتری‌ها به‌سرعت تکثیر می‌شوند. اگر کیف پول یا کوله‌پشتی قابل شست‌وشو باشد، می‌توانید آن‌ها را گاهی اوقات با مواد ضدعفونی کننده بشویید یا حداقل آن‌ها را از فضای نزدیک آشپزخانه و غذاخوری دور نگه دارید.

کد خبر 473036

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha