نمایندگان مجلس شورای اسلامی، توضیحات وزیر علوم درباره تبعیض در به‌کارگیری زنان در جایگاه هیات علمی را قانع‌کننده ندانستند.

سلحشوری

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سوال پروانه سلحشوری و چهار نماینده زن دیگر از منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص علت تبعیض در جذب فارغ‌التحصیلان زن به عنوان هیات علمی در دستور کار جلسه امروز دوشنبه مجلس شورای اسلامی قرار داشت که پس از طرح سوال سلحشوری و توضیحات وزیر علوم، نمایندگان با ۷۷ رأی موافق، ۸۲ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر، توضیحات وزیر علوم در این باره را قانع‌کننده ندانستند.

  • سلحشوری: آمار وزارت علوم درباره‌ بکارگیری زنان در هیات علمی ناقص و مخدوش است

پروانه سلحشوری، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس و در جریان طرح سوال خود از وزیر علوم، آمار ارائه شده از سوی وزارت علوم در خصوص به کارگیری زنان در هیات‌های علمی را مخدوش و ناقص توصیف کرد و گفت: طبق برنامه ششم، دستگاه‌های اجرایی موظف به رعایت اهداف سند چشم‌انداز و بهره‌برداری از سرمایه انسانی زنان و تقویت جایگاه سازمانی زنان در دستگاه‌ها هستند.

وی افزود:‌ من در مورد جذب زنان در هیات علمی از وزیر سوال کردم اما ایشان به جز کلی‌گویی درباره‌ آمار دانشجویان چیزی نگفتند. همچنین ارائه آمار مخدوش در این زمینه باعث شرم من شد. وزارت علوم، مرکز تربیت نخبگان کشور است. اگر وزارت علوم نتواند آمار درستی از زنان عضو هیات علمی ارائه کند از کجا این انتظار را داشته باشیم.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: من آماری را در این زمینه از وزارت علوم دریافت کردم که ناقص، مخدوش و غیرقابل اعتماد است. بر همین اساس نامه‌ای به سازمان امور استخدامی زدم که آمار آنها هم با وزارت علوم همخوانی نداشت. حتی دانشگاه‌های برتر ما آمار درستی در زمینه مدیریتی ندارند. یک جا ۵ هزار و ۸۰۰ نفر و یک جا ۱۲ هزار نفر را به عنوان زنان عضو هیات علمی به من گفتند. در حالی که بر اساس جداولی که برای ما فرستادند ما به عدد ۵ هزار و ۷۰۰ نفر رسیدیم. همچنین میزان حضور زنان در هیات علمی را ۱۲ درصد عنوان کردند در حالی که این رقم در مورد مدیریت دانشکده‌ها و دانشگاه‌ها به مراتب پایین‌تر است.

سلحشوری با طرح این سوال که وزیر علوم چند معاون زن دارد، ادامه داد:‌ وزارت علوم از جمله وزارت‌خانه‌هایی است که زنان توانمند و با سابقه‌ای در آن حضور دارند و انتظار ما از دولت اعتدال این است که تدبیری شود و زنان توانمند به کار گرفته شوند.

وی خاطرنشان کرد:‌ آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد ایران جزو ۴ کشور آخر در زمینه شکاف جنسیتی است و در واقع فاصله عدالت جنسیتی بین زنان و مردان در ایران مثل بسیاری از کشورهای عقب‌مانده دنیا است. چه کسی باید در این زمینه احساس مسئولیت کند تا وضع زنان را ارتقا دهد. وقتی ۴۴ درصد فارغ‌التحصیلان دکترا از زنان هستند این شکاف چطور باید پر شود.

نماینده تهران اضافه کرد:‌ وزارت علوم در آمار اعلامی خود ۸۰ مرکز آموزشی را به ما اعلام کرده در حالی که سازمان امور استخدامی ۱۷۳ مرکز را به ما اعلام کردند. به نظر می‌رسد وزارت علوم جاهایی که هیات علمی زن کم بوده را حذف کرده تا فاصله را حفظ کند و آمار مخدوش ۲۰ درصد زن هیات علمی را به ما ارائه کند. مثلا در آمار وزارت علوم تعداد کارکنان دانشگاه یاسوج ۶ نفر اعلام شده در حالی که طبق آمار سازمان امور استخدامی تعداد کارکنان این دانشگاه بیش از ۳۰۰ نفر هستند. به نظر می‌رسد یا ما را بی‌سواد فرض کردند یا کارکنان وزارت خانه سواد ندارند. که در هر حالت باید افسوس خورد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در کل کشور تنها دو رییس دانشگاه زن وجود دارد که یکی از آنها مربوط به دانشگاه الزهراست خطاب به وزیر علوم گفت: آیا شما مخالف حضور زنان در رده‌های مدیریتی هستید یا از جایی مدیریت می‌شوید که زنان را به کار نگیرید؟ من به حال اساتید و نخبگان کشورمان افسوس می‌خورم. اگر شما وضع زنان را ارتقاء ندهید چه کسی آن را ارتقاء می‌دهد؟ توسعه پایدار از زنان به عنوان عاملان توسعه یاد می‌کند.

سلحشوری اضافه کرد: طبق آماری که ارائه کردند در کل وزارت علوم شش مسئول زن داریم. ما قرار است برای ارتقاء وضع زنان چه‌کار کنیم و چه برنامه‌ای پیش‌روی ما وجود دارد؟ متاسفانه وضعیت زنان در وزارت علوم به شدت اسف‌بار است.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی فشارها به تشکل‌های دانشجویی نیز اظهار کرد: دانشجویان انجمن‌های اسلامی به شدت تحت فشار هستند و مجوزهای لازم برای آنها صادر نمی‌شود. چندی قبل هم انجمن اسلامی آزاد کرمان به دلیل واکنش نشان دادن به توهین‌هایی که به آقایان ظریف و روحانی شده بود کتک خوردند.

وی در ابتدای اظهاراتش فوت دو کولبر نوجوان را شهادت‌گونه توصیف کرد و با تسلیت درگذشت آزاد و فرهاد خسروی بر ضرورت ایجاد اشتغال برای کولبران تاکید کرد.

کد خبر 472541
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیرپیام IR ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
    0 14
    انقدر زن را بردند سرکار کافی نیست مردها بروند خانه نشین بشوند تا شما راضی بشی بس است دیگر.اگر تبیعیضی هست در مردان است که مورد ظلم هستند . واقعا شرم بر شما بااااد نگران رای اسنفدت هستی
    • ناشناس IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۴
      0 0
      اولا که زنان، نیمی از جامعه و بیش از نیمی از تحصیلکرده های دانشگاهی ما رو در بر میگیرند چرا نباید در زمینه های مختلف مدیریتی به کار گرفته شوند؟ اگر یکم در مورد کشورهای جهان اول و بالاترین و بهترین کشورها در زمینه ی امنیت و رفاه، تحقیق کنید، میبینید که در راس امور مملکتی، چه درصد بالایی رو زنان تشکیل دادند،این افکار امثال شماست که ما رو جز پایین ترین و عقب افتاده ترین کشورها قرار داده... سالهاست مملکت با اقتدار توسط مردها اداره میشه و نتایجش هم کاملا مشخصه و ثانیا اینکه این خانم برای اسفند ماه اصلا کاندید نشدن. اون نطق مشهورشون رو ملاحظه نکردید؟ بیشتر مطالعه بفرمائید.