همشهری آنلاین: طبق استدلال پژوهشگران در تحقیق جدید، زیاده‌روی در پیروی از مد روز، مدهای سریع و ارزان، لباس‌های ارزان‌قیمت، علاوه بر بحران اجتماعی، فاجعه‌های زیست‌محیطی نیز ایجاد کرده است.

مد - لباس

ایسکانیوز نوشت: پوشاک ارزان‌قیمت هزینه بالایی برای محیط ‌زیست دارد و لطمه زیادی به آن وارد می‌کند. «کریستین اکنگا»، استادیار دانشکده «براون» دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس می‌گوید: از بزرگ شدن پنبه فشرده، رها شدن رنگ‌های تصفیه نشده به منابع آب محلی گرفته تا دستمزدهای پایین کارگران و شرایط نامناسب کار، هزینه‌های زیست‌محیطی و اجتماعی هستند که تولید صنایع نساجی به صورت گسترده همه را درگیر می‌کند.

اکنگا می‌گوید: این یک مشکل عظیم است. تاثیرات نامتناسب زیست‌محیطی و اجتماعی مد روز، طبقه‌بندی آن به عنوان یک مساله بی‌عدالتی زیست‌محیطی جهانی را تایید می‌کند.

در جهان، مصرف‌کنندگان سالانه ۸۰ میلیارد قطعه لباس جدید خریداری می‌کنند که سالانه ۱.۲ تریلیون دلار برای صنعت جهانی مد تزریق می‌کند. چین و بنگلادش اکثر این محصولات را تهیه و سرهم‌بندی می‌کنند. ایالات متحده نیز بیشتر از سایر کشورها در دنیا لباس و منسوجات مصرف می‌کند.

تقریبا ۸۵ درصد لباس‌هایی که آمریکایی‌ها از آن استفاده می‌کنند (که مقداری به میزان تقریبا ۳.۸ میلیارد پوند سالانه می‌شود)، به عنوان پسماند جامد، به محل‌های دفن زباله‌ها می‌رود که در این میان سهم هر آمریکایی در سال رقمی تقریبا برابر ۸۰ پوند خواهد بود.

در این تحقیق اکنگا و همکارانش به این نتیجه رسیدند که عواقب منفی هر یک از مراحل استفاده از مدهای روز و زودگذر فاجعه‌ای بزرگ زیست‌محیطی را به وجود آورده است.

آنها در این رابطه می‌گویند: در حالی که مدهای سریع و گاه به گاه فرصتی را برای مصرف‌کنندگان فراهم می‌کند که بتوانند لباس‌های بیشتر را با مبالغ کمتری بخرند، کسانی که در نزدیکی مراکز تولیدی نساجی کار و یا زندگی می‌کنند، بار نامتناسب خطرات بهداشت محیط را متحمل می‌شوند.

علاوه بر این افزایش الگوهای مصرف باعث ایجاد میلیون‌ها تن زباله نساجی در محل‌های دفن زباله و تنظیمات غیرقابل کنترل شده است. این امر به‌ویژه در مورد کشورهای کم‌درآمد و متوسط (LMICs) کاربرد دارد زیرا بیشتر این ضایعات در قالب بازارهای پوشاک دست دوم به بازار عرضه می‌شوند. این کشورها اغلب فاقد پشتیبانی و منابع لازم برای توسعه و اجرای قوانین حراست زیست‌محیطی و شغلی برای حفظ سلامت انسان‌ها هستند.

در این تحقیق همچنین پژوهشگران اعلام کردند که ضررهای زیست‌محیطی و شغلی که در خلال روند تولیدات نساجی برای جوامع محروم و کم‌درآمد به وجود آمده، کمتر از مشکلاتی نیست که زباله‌های پوشاک تولید می‌کنند.

آنها همچنین تعدادی راه‌حل بالقوه از جمله الیاف پایدار، پایداری شرکت‌ها، سیاست تجارت و نقش مصرف‌کننده را در این پژوهش مورد بحث و بررسی قرار دادند.

کد خبر 460612

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha