دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: نوع غذاهایی که می‌خورید و حتی ترتیب خوردن آن‌ها می‌تواند بر احتمال دچار شدن شما به دیابت تأثیر بگذارد.

diet for diabetes

به گزارش هلث‌دی نیوز نتایج سه بررسی جدید که در اجلاس اخیر انجمن تغذیه آمریکا ارائه شد، این رابطه‌ها را میان رژیم غذایی و دیابت نوع ۲ نشان داد:

- تغییر رژیم غذایی افراد به یک رژیم عمدتاً بر اساس مواد گیاهی (که البته هنوز می‌تواند حاوی گوشت و لبنیات باشد) توانست خطر دچار شدن به دیابت نوع ۲ را تا ۶۰ درصد کاهش دهد.

- دریافت مقدارهای بیشتر ویتامین B۲ و ویتامین B۶ با کاهش خطر دچار شدن به دیابت نوع ۲ ارتباط داشت، درحالی‌که دریافت مقدارهای بیشتر ویتامین B۱۲ ظاهراً با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مربوط بود.

- به نظر می‌رسد ترتیب غذاهایی که می‌خورید هم اهمیت داشته باشد. افرادی که پیش از خوردن گوشت یا برنج سبزی خورده بودند، میزان پایین‌تر قند خون داشتند و تغییرات مثبتی در هورمون‌های گرسنگی‌شان ایجاد شده بود.

کارشناسان می‌گویند مصرف بیشتر میوه و سبزی و غذاهای کامل و فراوری نشده راهی ساده و عملی برای کنترل دیابت نوع ۲ است. پیشنهاد این است که نیمی از بشقاب غذایی‌تان را با سبزی‌ها پر کنید، حتی در صبحانه می‌توانید برای مثال نیمرویتان را با اسفناج بخورید.

درباره ترتیب خوردن غذاها باید گفت خوردن سبزی‌ها و غذاهای پر فیبر و حتی مواد پروتئینی باعث می‌شود تخلیه معده از غذاها بیشتر طول بکشد و قند خون با سرعت کمتری پس از خوردن غذا بالا برود. تغییر ترتیب خوردن غذا همچنین ممکن است اثرات مثبتی بر کنترل وزن و اشتها داشته باشد.

در این بررسی کمترین میزان افزایش قند خون هنگامی مشاهده شد که سبزی‌ها یا گوشت اول خورده شوند. وعده غذایی که در آن سبزی‌ها، گوشت و برنج به طور جداگانه و به همین ترتیب خورده شوند، با کمترین افزایش قند خون و وضعیت مطلوب هورمون‌های اشتها همراهی داشت.

بررسی درباره تأثیر ویتامین‌ها بر خطر دیابت نشان داد که افرادی که بیشترین میزان ویتامین‌های B۲ و B۶ را مصرف می‌کنند، ۱۰ درصد کمتر در معرض خطر دیابت هستند. ویتامین B۲ در تخم‌مرغ، گوشت لخم، سبزی‌های سبز رنگ و غلات غنی‌شده با این ویتامین یافت می‌شود. ویتامین B۶ در ماهی، گوشت لخم، میوه‌ها (به غیر از مرکبات) و سیب‌زمینی و سایر سبزی‌های غیر نشاسته‌ای یافت می‌شود.

بررسی درباره تأثیر ویتامین B۱۲ بر دیابت هم مقدار کلی دریافت ویتامین B۱۲ با خطر بیشتر دیابت نوع ۲ ارتباطی نداشت، بلکه فقط هنگامی‌که میزان دریافتی ویتامین B۱۲ از منابع غذایی در نظر گرفته می‌شد، افزایش ۱۱ درصدی در خطر دیابت مشاهده شد. اما بین دریافت ویتامین B۱۲ از مکمل‌ها و دیابت رابطه‌ای وجود نداشت. پژوهشگران می‌گویند این رابطه شاید به این دلیل باشد که این ویتامین عمدتاً از طریق فراورده‌های حیوانی به بدن می‌رسد.

کد خبر 443281

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha