دوشنبه ۲۸ تیر ۱۳۸۹ - ۰۵:۵۲
۰ نفر

همشهری آنلاین : ویتامین B6 از جمله ویتامین‌های محلول در آب است که بعد از هضم غذا، از بدن دفع می‌شود.

واحد وزن این ویتامین، میلی‌گرم است و مقدار مصرف روزانه آن برای بزرگسالان 6/1 تا 2 میلی‌گرم است.

فواید

• به جذب چربی و پروتئین در بدن کمک می‌کند.[نکته بهداشتی روز: به مقدار کافی پروتئین بخورید]

• در جلوگیری از ناراحتی‌های عصبی موثر است.

• مانع از بروز ناراحتی‌های پوستی می‌شود.

• مانع از بروز پیری زودرس می‌شود.

• در کاهش استفراغ حاملگی موثر است.

• موجب کاهش درد ناشی از انقباض عضلات، گرفتگی و درد عضلات پا و بی‌حسی دست‌ها می‌شود.

• به رفع خشکی دهان کمک می‌کند.[نکته بهداشتی روز: عوامل ایجاد خشکی دهان]

• در برطرف شدن ناراحتی‌های مثانه موثر است.

• در رفع تهوع و دل بهم خوردگی موثر است.

• به جذب کامل ویتامین B12 کمک می‌کند.

• به تثبیت منیزیم در بدن کمک می‌کند.

• در تنظیم هورمون‌های جنسی دخیل است.

• روی مغز و سیستم اعصاب تاثیر مفید دارد.

• در ساخت هموگلوبین تاثیر دارد.[آشنایی با آزمایش هموگلوبین (A1C)]

• در تامین انرژی بدن نقش دارد.

• برای متابولیسم کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها موثر است.

• مانع از اختلال در خواب می‌شود.[نکته بهداشتی روز: اختلالات خواب در سالمندان]

• به سوخت و ساز چربی کمک می‌کند.

• در کاهش وزن اضافی موثر است.

• مانع از بروز استرس می‌شود.

• در رفع کمبود آهن مفید است.

• به تعادل فسفر و سدیم بدن کمک می‌کند.

مقدار مورد نیاز

• در کودکان 8/0 تا 4/1 میلی‌گرم در روز

•  کودکان 12- 10 ساله 6/1 میلی‌گرم در روز

• نوجوانان و بزرگسالان 2 میلی‌گرم در روز

• خانم‌های باردار 3 میلی‌گرم در روز

مسمومیت

مصرف بیش از حد مجاز آن ممکن است موجب بروز ناراحتی‌های عصبی شود و بی‌قراری و دیدن خواب‌های آشفته را به همراه داشته باشد.

منابع ویتامین B6

گردو- نخود- اسفناج- خمیر مایه خشک- گوجه فرنگی- ذرت- گندم کامل- سبوس گندم- جوانه گندم- جگر- قلوه-  سویا- طالبی- تخم‌مرغ- شیر- انگور- لوبیا سفید- نخودفرنگی- گوشت گاو- برنج آسیاب شده- پسته شامی - بادام زمینی- میگو – آناناس- سیب- پرتقال- گلابی- هلو- بوقلمون.

ماهنامه تغذیه و سلامتی – شماره 86

کد خبر 111595

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز