سارا جعفرزاده-خبرنگار: مدیریت شهری بر موضوع تفکیک پسماند از مبدأ و اهمیت آن بسیار تأکید دارد و در این زمینه تمام همت و تلاش خود را به کار گرفته تا این هدف را به سرمنزل مقصود برساند.

بازیافت

از آموزش‌های چهره به چهره در مدارس و اماکن تجاری گرفته تا تحویل کیسه‌های پارچه‌ای در نانوایی‌ها و در منازل شهروندان همه از اقدامات مثبت سازمان مدیریت پسماند است که تاکنون نتایج مطلوبی داشته. شهرداری منطقه ۱۳ هم با تأکید و تکیه بر شعار تفکیک پسماند از مبدأ تلاش‌های بسیاری کرده و تا سال گذشته از سوی شهرداری تهران به‌عنوان منطقه نمونه در زمینه تفکیک پسماند انتخاب شده‌است. از همین رو به بهانه ساخت سوله بازیافت و خط پردازش پسماند خشک به این مجموعه سرزدیم تا از نزدیک با این مکان‌آشنا شویم.  
مدیریت پسماند شهرداری منطقه‌۱۳ یک سوله بازیافت پسماند ‌تر دارد و به تازگی سوله بازیافت پسماند خشک و خط پردازش آن را هم به بهره‌برداری رسانده‌است. این سوله با هزار و ۱۵۲‌مترمربع مساحت، در محدوده بزرگراه شهید دوران در محیط اداره مدیریت پسماند ساخته شده‌ و ورود به آنجا آداب خاصی دارد. به محض ورودمان متوجه ۲ سوله می‌شویم که یکی در سمت راست با عنوان سوله تفکیک زباله تر و دیگری اداره در سمت چپ با عنوان سوله تفکیک پسماند خشک قرار گرفته است. ابتدا وارد سوله تفکیک پسماند خشک می‌شویم. مساحت این سوله هزار و صد و پنجاه و دو ‌مترمربع است. «غلامرضا مختاری» رئیس اداره پسماند شهرداری منطقه‌۱۳ دراین‌باره می‌گوید: «قبل از بهره‌برداری از این سوله، تفکیک پسماند در محیط باز در اداره مدیریت پسماند انجام می‌شد که مشکلات خاص خود از جمله نبود وسیله سرمایش و گرمایش، انتشار بوی نامطبوع و... را به همراه داشت. »

  • استفاده از دستگاه‌های مدرن 

وجود دستگاه‌های عظیم الجثه بیش از هر چیز در این سوله نظر ما را به خود جلب می‌کند. دستگاه‌هایی که مطابق با تکنولوژی روز تفکیک پسماند، تعبیه شده‌اند. مختاری دراین‌باره می‌گوید: «برای تفکیک پسماند دستگاه کمپوست‌ساز، پرس کارتن و... در اینجا قرار داده‌ایم. به وسیله دستگاه کمپوست‌ساز از زباله‌های تر کود تهیه می‌کنیم و کود حاصل را در اختیار پیمانکاران فضای سبز قرار می‌دهیم. در بخشی از این سوله مکانی به تفکیک نان خشک، شیشه، کاغذ و... اختصاص دارد که هرکدام از این پسماندها به‌صورت جداگانه با یک دیوار پیش‌ساخته از هم تفکیک شده که پس از پایان جداسازی هر دسته از پسماندها مانند شیشه به کارخانه‌های مختلف انتقال داده می‌شود. در قسمت ورودی این سوله هم دستگاه صنعتی بزرگی قرار داده که زباله‌های خشک به وسیله خط پردازش به راحتی تفکیک می‌شوند. » اکنون ۳۲ کارگر در تفکیک زباله‌های تر و خشک این سوله بازیافت همکاری می‌کنند.  

  • راه‌اندازی نرم‌افزار بهماند 

مدتی است صحبت از نرم‌افزارهای جمع‌آوری پسماند خشک یا همان بهماند به میان آمده‌است و منطقه ۱۳ هم قرار است در این زمینه اقداماتی انجام دهد تا این نرم‌افزار میان شهروندان منطقه ۱۳ هم کارایی داشته باشد. رئیس اداره پسماند شهرداری منطقه ۱۳ دراین‌باره می‌گوید: «کارایی این نرم‌افزار به گونه‌ای است که پس از نصب آن برروی گوشی تلفن همراه یک کد کاربری به شهروند داده می‌شود و هنگامی که شهروند اعلام کند که پسماند خشک دارد، با تعیین زمان مناسب از سوی شهروندان این پسماند توسط نیروهای نرم‌افزار جمع‌آوری می‌شود. » این میان منطقه ما ۱۳ غرفه بازیافت دارد که با توجه به اینکه این منطقه، ۱۳ محله دارد، از لحاظ تعداد غرفه‌های بازیافت از وضعیت خوبی برخوردار است. حدود ۱۳‌درصد میزان تفکیک زباله خشک در این منطقه روزانه است یعنی حدود ۵۰ تن زباله خشک و میزان تفکیک زباله تر ۸‌درصد که حدود ۱۰۵ تن می‌شود.  

محل جداسازی تفکیک پت و پلاستیک

کارگران خط جداسازی زباله های تر

فشرده سازی کارتن ها برای انتقال به کارخانه ها

تخلیه پسماندهای جمع آوری شده از غرفه های بازیافت

کارگران مشغول جداسازی انواع پلاستیک از میان زباله ها

کد خبر 439368

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha