دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: اعضای هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به معرفی دستاوردهای تحقیقاتی خود از جمله کاربرد بایومتریال در درمان سرطان، پروژه‌های تحقیقاتی در زمینه دارورسانی و کنترل آلزایمر با بهره‌گیری از اینترنت اشیاء پرداختند.

اینترنت اشیاء تا ۵ سال آینده جهان را متحول می‌کند

به گزارش ایسنا، دکتر صلاحی‌نژاد در گردهمایی پژوهشگران زیست‌فناوری که در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، به تشریح برخی توانمندی‌های دانشکده مهندسی و علم مواد در حوزه بایومواد پرداخت و با اشاره به اینکه مواد درگیر در حوزه زیست‌فناوری مواد غذایی، دارویی، بایومتریال و بایومواد یا زیست‌مواد را در برمی‌گیرند، توضیح داد: زیست‌مواد، مواد مصنوعی یا ساخت بشر هستند که به منظور جایگزینی بافت، عضو یا عملکردی از بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه حوزه فعالیت ما مواد غذایی و دارویی را شامل نمی‌شود، اظهار کرد: در طراحی بایومتریال، از مواد طبیعی الهام گرفته و مواد را به شکل متخلل می‌سازیم.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی، یک مثال سنتی بایومتریال را مواد دندانی و مثال پیشرفته آن را بافت مهندسی شده و نیز امکان حمل دارو به وسیله بایومتریال عنوان کرد و گفت: این دانشکده در برخی دیگر زمینه‌ها نظیر مدل‌سازی رفتار مکانیک بایومواد پلیمرهای هوشمند، ساخت ایمپلنت دندانی، بایو مواد هوشمند، سنتز نانومواد برای کاربردهای سرطان، سنتز بایوسرامیک‌های جدید و ساخت میکروکره‌های متخلل برای دارورسانی (drug delivery) فعالیت دارد.

  • امکان‌پذیری درمان دیابت و چاقی از طریق نورگ‌زایی در دهه آینده

 محمد سلطانی، عضو هیات علمی دانشکده مکانیک دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی نیز ضمن حضور در این گردهمایی به برخی فعالیت‌های مرکز پزشکی محاسباتی پرداخت و تشریح کرد: در این مرکز یک کار تحقیقاتی مشترک در زمینه دارورسانی (drug delivery) بین ایران و کانادا، تعریف شده که در بیمارستان‌های کانادا پیاده شده است. در این طرح با توجه به آن که دارورسانی به مرکز تومور امکان‌ناپذیر است، این موضوع از طریق طیفی که برای تومور طراحی شده، انجام می‌شود.

وی سپس به نورگ‌زایی پرداخت و توضیح داد: در دهه بعدی می‌توان برخی بیماری‌ها نظیر چاقی، دیابت و ... را از طریق رگ‌زایی و المان‌هایی شبیه انرژی‌رسانی کنترل کرد.

  • کنترل آلزایمر با بهره‌گیری از اینترنت اشیاء

منصور ولی، عضو هیات علمی دانشکده برق دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی نیز در این گردهمایی حضور یافت و ضمن اشاره به فعالیت اساتید دانشکده برق و کامپیوتر در زمینه شبکه‌های عصبی عمیق در پزشکی، خاطرنشان کرد: یک طرح موفق این دانشکده در حوزه فناوری‌های زیستی، پایش و هدایت بیماران مبتلا به آلزایمر بوده است.

وی تشریح کرد: در این طرح با بهره‌مندی از اینترنت اشیاء و از طریق اتصال اینترنت به گیرنده همراه بیمار (همچون عینک او و ...) ارتباط داده‌های مربوط به او با تگ وای فای اشیاء برقرار شده و از این طریق اطلاعات به خانواده فرد یا پزشک معالج می‌رسد؛ ضمن آن‌که این طرح در پروتکل درمانی بیمار نیز مؤثر خواهد بود.

این عضو هیات علمی همچنین برخی دیگر از این فعالیت‌ها را درمان برخی بیماری‌ها و ناهنجاری‌ها مانند صرع و پارکینسون، برطرف کردن برخی معایب و ناتوانی‌ها مانند ناشنوایی و نابینایی و افزودن برخی توانمندی‌ها مانند ارتباط مغز و ماشین عنوان کرد.

کد خبر 427072
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha