مجموع نظرات: ۰
شنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: مطالعات نشان می‌دهد ژن‌ها می‌توانند براساس میزان فعالیت‌شان موجب تشدید یا کاهش استرس شوند.

افسردگی

به گزارش مهر، افسردگی سالانه بر بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در جهان تاثیر می‌گذارد. اگرچه عوامل محیطی در بسیاری از موارد ابتلا به افسردگی نقش دارند، اما ژنتیک هم بسیار مهم است.

حال مطالعه جدید محققان دانشگاه مریلند نشان می‌دهد چگونه یک ژن خاص نقش محوری در حفاظت در مقابل استرس یا ایجاد استرس براساس میزان فعالیتش دارد.

این مطالعه برای اولین بار نشان می‌دهد که چگونه این ژن خاص موسوم به Slc۶a۱۵ در یک نوع نورون که نقش کلیدی در بروز افسردگی دارد عمل می‌کند.

مری کای لوبو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «این مطالعه نشان می‌دهد چگونه میزان این ژن در این نورون‌ها بر خلق و خو تاثیر می‌گذارد. افراد دارای میزان متغیر این ژن در مناطق خاصی از مغزشان بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی و سایر اختلالات احساسی مرتبط با استرس قرار دارند.»

در سال ۲۰۰۶، دکتر لوبو و تیم تحقیقش دریافتند ژن Slc۶a۱۵ در بین برخی نورون‌های خاص مغز شیوع بیشتری دارد. اخیرا آنها اثبات کرده اند که این نورون‌ها در ابتلا به افسردگی مهم هستند.


به گفته لوبو، «دقیقا مشخص نیست که چگونه Slc۶a۱۵ در مغز عمل می‌کند. نظریه ما این است که احتمالا با تغییر در میزان انتقال دهنده‌های عصبی مغز فعالیت می‌کند.»

به گفته محققان، شناسایی این ژن می‌تواند منجر به دستیابی به شیوه جدیدی برای درمان افسردگی شود.

کد خبر 375510

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha