مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۳
۰ نفر

الهام مصدقی راد: رمضان سال۹۳ نخستین «یه لقمه مهربونی» در مناطق فقیرنشین تهران اجرا شد.

با آغاز ماه مبارک رمضان سفره‌های مهربانی میزبان نیازمندان خواهند شد.    عکس: معین باقری

سفره افطار اين طرح با كمك مردم و خيرين و برخي مراكز تهيه غذا در محله‌هاي فقيرنشين گسترده شد و بعد از آن و به‌ويژه در سال گذشته در ديگر مناسبت‌ها مانند شب يلداهم ادامه پيدا كرد تا مددجويان مددسراها و سامان‌سراهاي تهران هم شادي اين شب‌ها را تجربه كنند. امسال و همزمان با‌ماه مبارك رمضان، كه به‌زودي آغاز مي‌شود، طرح يه لقمه مهربوني بسيار گسترده‌تر كار خود را آغاز خواهد كرد.

  • 60كلوني فقيرنشين در پايتخت

سازمان جهاني خواربار (فائو) سال گذشته اعلام كرد هرسال 1.3ميلياردتن غذا در جهان هدر مي‌رود كه 35ميليون تن ازاين رقم، ‌متعلق به ايران است. به‌عبارت ديگر در ايران ميزان هدر رفت سالانه غذا، معادل غذاي 15ميليون نفر است. از طرفي ديگر تعداد فقرا و نيازمندان به نان شب هم كم نيستند. تاكنون در پايتخت 60كلوني فقيرنشين شناسايي شده واين طرح در آنها اجرا مي‌شود.

اين كلوني‌ها معمولا به جز فقر دچار آسيب‌هاي ديگري هم هستند اما تنها همان نيازمندي شديد امكان برخورداري ساكنانش به‌خصوص كودكان را از تغذيه مناسب محروم كرده. سازمان خدمات اجتماعي شهرداري قراراست از رمضان امسال اين طرح را با كمك تمامي رستوران‌ها، فست فودها، تالارها و ديگر مراكز عرضه غذاي پايتخت اجرا كند.

نمايندگان اين سازمان در هر منطقه از 2 روز قبل به رستوران‌ها مراجعه كرده و مشغول معرفي آن هستند تا بتوانند آمار اطعام 20هزار نفر در‌ماه رمضان سال قبل را گسترش داده و از ميزان هدررفت و دورريز غذا نيز جلوگيري كنند. رضا قديمي، رئيس سازمان خدمات اجتماعي به همشهري اعلام كرد از مهم‌ترين تفاوت‌هاي يه لقمه مهربوني رمضان 96با سال‌هاي قبل اين است كه اين طرح تا پايان سال اجرا خواهد شد و محدود به شب‌هاي‌ماه مبارك نخواهد بود.

مخاطبان اين طرح افراد بي‌خانمان، كودكان آسيب ديده و كار و خيابان و خانواده‌هاي نيازمند هستند. تمامي مناطق تهران نيز در اجراي اين طرح حضور دارند. البته مناطق شمال و مركز تهران به‌دليل داشتن تعداد بيشتر رستوران و مراكز عرضه غذا به‌عنوان مناطق اصلي ارائه‌دهنده غذا محسوب مي‌شوند و خيرين و سازمان‌هاي مردم‌نهاد فعال، رابط ميان آنها و كلوني‌هاي فقيرنشين براي پهن كردن سفره اطعام هستند.

  • مشاركت مردم و خيرين در تمام مراحل طرح

2نوع طرح براي رساندن غذا به‌دست نيازمندان درنظر گرفته شده؛ اول مشاركت مشتريان رستوران‌ها كه در آن به آنها اعلام مي‌شود قبل از مصرف غذا، ميزان اضافه دست نخورده را به رستوران تحويل دهند تا براي نيازمندان صرف شود يا درصورت تمايل غذاي اضافه براي نيازمندان سفارش دهند؛ البته با اعمال تخفيف از سوي رستوران.

مدل دوم اين است كه رستوران‌ها غذاي دست‌نخورده و باقيمانده طبخ روز را به‌دست خيرين معرفي شده برسانند يا هر روز ميزان معيني غذاي اضافه ويژه نيازمندان طبخ كنند كه در همه موارد با هماهنگي سازمان خدمات اجتماعي و خيرين مشخص، ‌غذا به‌دست نيازمندان خواهد رسيد. از آنجا كه برخي رستوران‌ها تجربه شخصي اطعام نيازمندان را داشته‌اند، طرح‌هاي پيشنهادي آنها هم در اين فرايند وارد خواهد شد.

  • حضور و همكاري تمامي مناطق

در ميان 60كلوني مناطق فقير‌نشين بخشي از آنها متعلق به داخل شهر و بخش ديگر هم متعلق به حاشيه پايتخت هستند. قرار است مناطق 1، 2، 3، 4، 5، 6 و 7 با يكديگر و منطقه12 به‌عنوان مناطق معين و كمك‌كننده به‌ترتيب مناطق 15، 17، 18، 4، 19، 20و 12را تحت پوشش و اجراي اين طرح قرار دهند. منطقه‌اي مانند منطقه12با توجه به تعداد مراكزعرضه غذا و همچنين سابقه فعاليت خيرين طرح را درخودش اجرا خواهد كرد. سال گذشته در تمام شب‌هاي‌ماه مبارك رمضان 20هزار نفر در اين طرح اطعام شدند.

کد خبر 370315

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha