همشهری آنلاین: طبق یک مطالعه جدید، استرس می‌تواند فواید برخی مواد خوراکی سالم را کاهش دهد.

استرس از فواید رژیم غذایی سالم در زنان می‌کاهد

به گزارش خبرنگار مهر، به گفته محققان دانشگاه ایالتی اوهایو، وقایع استرس‌زا موجب می‌شود فرد به جای یک صبحانه سرشار از چربی‌هاي مونواشباع خوب، صبحانه‌ای مملو از چربی‌های اشباع شده «مضر» بخورد.

جنیس کیکولت گلاسر، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «افراد در مواقع استرس‌زا به دنبال وعده‌های غذایی با میزان بالای چربی اشباع هستند. به همین دلیل نتیجه آن ناپدیدشدن وعده غذایی سالم‌تر است.»

به گفته گلاسر، مطالعه قبلی نشان داده است که چربی‌های اشباع موجب افزایش التهاب در بدن می‌شود که با بیماری قلبی، آرتروز، دیابت نوع۲، پوکی استخوان و سایر مشکلات سلامت مرتبط است.

گلاسر در ادامه عنوان می‌کند که استرس موجب پیچیده شدن شیوه فرآوری غذا در بدن می‌شود. به دنبال یک روز پراسترس، سرعت متابولیک بدن کاهش یافته و سطح انسولین افزایش می‌یابد.

در این مطالعه، محققان برای مشاهده نحوه تاثیر استرس بر چربی مصرفی، از ۵۸ زن سالم خواستند که در دو روز متفاوت در محل کلینیک، دو صبحانه متمایز اما تا حدودی شبیه به هم بخورند. میانگین سنی این زنان ۵۳ سال بود.

هر دو صبحانه شامل بیسکوئیت و عصاره گوشت بود و هریک حاوی ۹۳۰ کالری و ۶۰ گرم چربی بود. مهم‌ترین تفاوت آنها این بود که یک صبحانه عمدتا حاوی چربی اشباع شده و دیگری حاوی روغن آفتابگردان مونواشباع بود.

همچنین زنان در مورد وقایع استرس‌زا روز قبل مصاحبه‌ای استاندارد انجام دادند.

تحقیق نشان داد زنان فاقد استرس بعد از مصرف بیسکوئیت و شیره گوشت حاوی چربی مونواشباع، نتایج آزمایش خون بهتری داشتند. این زنان دارای نشانه‌های التهابی پایین‌تری نیز بودند.

اما زمانی که زنان در مطالعه قبل از تست صبحانه، تحت شرایطی استرس‌زا قرار می‌گرفتند به نظر می‌رسید که فواید و مزایای مرتبط با سلامت نوع چربی انتخابی روز قبل نیز از بین می‌رفت.

کد خبر 347645

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha