همشهری آنلاین: معاون درمان وزیر بهداشت، از ممنوع شدن اخذ هرگونه وجه از بیماران اورژانسی،‌ قبل از خدمت به آنان خبر داد.

دکتر اقاجانی

ایرنا نوشت: دكتر محمد آقاجانی در همایش مدیران پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی به اهمیت کار اورژانس‌های بیمارستانی اشاره كرد و افزود: هیچ رابطه پولی و مالی بین کادر اورژانس و بیماران نباید باشد وبر اساس بخشنامه جدید که اخیرا به همه بیمارستان‌های کشور ابلاغ شده، دریافت هر گونه وجه از بیماران و همراهان آنها در اورژانس قبل از ارائه خدمت ممنوع است و بعد از اینکه کارهای بیمار انجام شد و بیمار سلامت پایدار پیدا کرد، همراهان بیمار به صندوق بیمارستان راهنمایی می‌شوند.

اوگفت: بیمارستان‌های دولتی ویترین وزارت بهداشت و اورژانس‌های بیمارستانی ویترین بیمارستان‌ها هستند و اگر در اورژانس‌ها خدمات مناسبی به مردم ارائه نشود، تمام کارهای دیگر زیر سئوال می‌رود.

آقاجاني افزود: بر اساس بخشنامه جدید ابلاغی به بیمارستان‌ها، هر گونه پرداخت پول و افزایش نیروی انسانی با اولویت اورژانس‌ها انجام می‌شود، نیروهای با تجربه و کارآمد و ماهر تر باید در اورژانس‌ها بکارگیری شوند و با توجه به گزینش و سختگیری بیشتری که در انتخاب نیروهای اورژانس انجام می‌شود، پرداختی به نیروهای اورژانس نیز از کادر سایر بخش ها بیشتر خواهد بود.

معاون درمان وزير بهداشت، به کمبود شدید نیروی پرستار در نظام سلامت کشور اشاره کرد و افزود: کار درمان یک کار تیمی است اما در کشور مشکلاتی وجود دارد از جمله اینکه نسبت پرستار به تخت، پزشک و جمعیت استاندارد نیست و با وجود مجوز جذب 17 هزار پرستار شرکتی، فقط 9 هزار پرستار بعد از طرح تحول سلامت در بیمارستان‌های دولتی جذب شدند.

  • استخدام قراردادی پرستار در بیمارستان‌های دولتی

معاون درمان وزیر بهداشت افزود : با وجود مشکلات استخدامی، با دستور وزیر بهداشت قرار است تعدادی نیروی پرستار برای بخش‌های سوختگی، اورژانس و آی سی یو های بیمارستانی بصورت قراردادی در بیمارستان‌های دولتی استخدام شوند.

آقاجانی گفت: ورود حدود 10 هزار نیروی کمک پرستار نیز از سال آینده بخشی از مشکلات نیروی انسانی را در بیمارستان ها کم می‌کند با وجود این برای رفع مشکل کمبود پرستار، توسعه آموزش پرستاری و افزایش ظرفیت دانشکده‌های پرستاری در دستور کار وزارت بهداشت است زیرا در بسیاری از شهرها درخواست جذب نیروی پرستار وجود دارد اما پرستار بیکار نیست.

  • طرح سلامت یار کلید خورد

وی گفت: اقدام دیگری که به بهبود کیفیت خدمات بیمارستانی کمک می‌کند و در دستور کار است، ورود نیروهای سلامت یار است، تجربه ای که در بسیاری از کشورهای پیشرفته وجود دارد و افراد داوطلب برای انجام کارهای غیر حرفه ای مانند کتاب خواندن برای بیمار، غذا دادن، قدم زدن با بیمار و روحیه دادن به او وارد مراکز درمانی می‌شوند، این طرح با همکاری داوطلبان هلال احمر انجام می‌شود، برنامه مدون آن تدوین شده و اکنون به صورت آزمایشی در 10 بیمارستان اجرا می‌شود.

  • اجرای داوطلبانه پرداخت عملکردی در 75 درصد بیمارستان‌ها

آقاجانی افزود: اقدام دیگر وزارت بهداشت، برای بهبود کیفیت خدمات پرستاری، افزایش کارانه پرستاران در قالب طرح پرداخت عملکردی است که با وجود هیجاناتی که عده ای در ابتدای این طرح ایجاد کردند، اکنون 75 درصد پرستاران بیمارستان‌ها داوطلبانه خواهان اجرای این طرح شده اند و این طرح اکنون در این مراکز اجرا می‌شود.

معاون وزیر بهداشت گفت: قبل از اجرای طرح پرداخت عملکردی کارانه، بسیاری از نیروها مانند پرستاران طرحی، شرکتی و قراردادی، کارانه دریافت نمی کردند و برای پرستاران بخش‌های سوختگی و روانپزشکی و بخش‌های مراقبت‌های ویژه با توجه به سختی کار و شیفت های اضافه کار، کارانه پرداخت نمی‌شود.

کد خبر 321142

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha