همشهری آنلابن: رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: "غنی‌سازی آرد تقریباً در تمام کشور اجرا شده است به جز شهر تهران که به علت حذف نشدن جوش شیرین غنی سازی آرد هنوز در آن اجرا نشده است."

به گزارش خبرگزاری فارس مرتضی صفوی، در گفتگویی اظهار داشت: "‌همه کارخانه‌های تولید آرد کشور اکنون مجهز به دستگاه غنی سازی آرد هستند و مواد اولیه غنی سازی آرد در تمام کشور وجود دارد، بودجه 5 میلیارد تومانی این برنامه نیز از محل یارانه نان تامین شده است. تنها مشکل پیش رو حذف نشدن جوش شیرین در استان تهران و برخی ناهماهنگی های اداری در بعضی استان‌هاست."

وی اضافه کرد:" به جز 4 استان مازندران، ‌گیلان، مرکزی و قم که میزان استفاده از جوش شیرین در نانوایی های آنها در حدود 20 تا 30 درصد است و استان تهران که بیش از 50 درصد نانواهای آن هنوز جوش شیرین مصرف می‌کنند، میزان مصرف جوش شیرین در بقیه استانهای کشور در حد صفر است."

وی گفت:" متاسفانه با وجود هشدارهای داده شده از سوی وزارت بهداشت و تصویب ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در نانواها در شورای عالی سلامت و امنیت غذا هنوز اکثر نانوایی‌های لواش و تافتون تهران از جوش شیرین استفاده می‌کنند به همین علت طی جلسه‌ای که با مسئولان تعزیرات داشتیم از ایشان خواستیم برخورد جدی تری را با نانواهایی که جوش شیرین مصرف می‌کنند، انجام دهند."

صفوی اضافه کرد: "در زمان حاضر با حذف جوش شیرین در اکثر استانهای کشور تقریباً نیمی از استانهای کشور به طور 100درصد از آرد غنی سازی شده با آهن و اسید فولیک استفاده می‌کنند و در همین مدت محدود اجرای طرح، بهبود وضعیت کم خونی در این استانها چشمگیر است."

وی گفت: "اعتبار کافی برای خرید پرمیکس که ماده اولیه غنی سازی آرد است تامین شده ولی متاسفانه در برخی از استانهای کشور به علت ناهماهنگی های اداری یا ادعای نبود بودجه هنوز اجرای این طرح به طور کامل نیست که امیدواریم هر چه زودتر با هماهنگی های بین بخشی این مشکلات حل شود."

صفوی افزود:" نان‌های حجیم و تیره مانند سنگک یا نان‌های دیگری که از آرد سنگک استفاده می‌کنند جوش شیرین ندارند اما متأسفانه حداکثر 6 تا 7 درصد نان‌های مصرفی در استان تهران در این دسته قرار دارند."

کد خبر 31041

برچسب‌ها