همشهری آنلاین: معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پرداختن به موضوع محیط زیست موجب کاهش مناقشات بین کشورها و ایجاد بستر همکاری بیش‌تر می‌شود.

به گزارش ایرنا، پروین فرشچی روز سه شنبه در کارگاه تخصصی "محیط زیست دریایی و نقش اصحاب رسانه در تنویر افکار عمومی" اظهار کرد: پرداختن صحیح به موضوع محیط زیست تعامل بین کشورها را افزایش می‌دهد و می‌توان از این فرصت برای برقراری ارتباط بیش‌تر در منطقه استفاده کرد.

وی افزود: مشکلات و معضلات محیط زیست دریایی در دنیا از جمله کشور ما کم نیست بنابر این می‌توان از طریق تعامل با اصحاب رسانه برای برقراری ارتباط منسجم با کشورهای دیگر، این مشکلات را برطرف کرد.

فرشچی تاکید کرد: نقد سیاست‌های محیط زیست از طرف اصحاب رسانه می‌تواند پایه‌گذار روند و سیاست‌های صحیح محیط زیستی در کشور باشد که این وظیفه برعهده اصحاب رسانه است.

وی ادامه داد: ایران در میان کشورهای اسلامی در زمینه ثبت اختراع رتبه اول را دارد و از لحاظ علمی و دارا بودن افراد متخصص در منطقه پیشرو است اما در برخی موارد نتیجه مطلوب از این پتانسیل حاصل نمی‌شود که در این میان نقش رسانه در برقراری حلقه گمشده بسیار پررنگ است.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: توجه به مشکلات و معضلات زیست محیطی به ویژه در بخش دریایی باید فرامرزی دیده شود؛ ایران دارای پهنه‌های آبی وسیع از جمله دریای خزر، دریای عمان و خلیج فارس است که تعامل با 12   کشور منطقه را فراهم می‌کند.

وی تاکید کرد: برای برقراری ارتباط بین 12 کشور حاشیه پهنه‌های آبی ایران روابط بین‌المللی از اهمیت زیادی برخوردار است و تحکیم این روابط مناقشات بین کشورها را کاهش می‌دهد.

فرشچی گفت: نقد کردن سازمان‌ها از طرف اصحاب رسانه بسیار خوب است و موجب می‌شود سازمان‌ها با کمبودهای خود آشنا شوند و در صدد جبران آن برآیند.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: از رسانه‌ها انتظار داریم مردم را برای حفظ محیط زیست تشویق کنند.

کارگاه تخصصی یک روزه محیط زیست دریایی و نقش اصحاب رسانه در تنویر افکار عمومی، به همت سازمان منطقه‌ای حفاظت محیط زیست دریایی (راپمی) و همکاری معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

پس از تصویب کنوانسیون کویت و با توجه به ضرورت حفاظت از محیط زیست دریایی منطقه، سازمان راپمی در سال 1979 میلادی تاسیس شد و اکنون منطقه دریایی خلیج فارس و دریای عمان که زیر نظر این سازمان قرار دارد، به عنوان ناحیه دریایی راپمی نامیده می‌شود.

هدف این سازمان هماهنگ کردن تلاش کشورهای عضو در راستای حفاظت از کیفیت آب این منطقه دریایی، حفاظت از سیستم‌های زیست محیطی و موجودات آبزی و کاهش آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌های توسعه‌ای کشورهای منطقه است.

ایران، بحرین، عراق، کویت، عمان، قطر، عربستان و امارات متحده عربی اعضای رامپی هستند.

سازمان حفاظت محیط زیست مرجع ملی مرتبط جمهوری اسلامی ایران با سازمان منطقه‌ای راپمی است. 

کد خبر 282676

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha