کارشناسان مطالعات جوی آمریکا در بررسی‌های جدید خود دریافتند که تشدید گرمای سطح اقیانوس‌ها سبب افزایش مقدار جیوه در بدن آبزیان و جانداران دریایی می‌شود.

گرم شدن اقیانوس‌ها و تشدید آلودگی جیوه در آبزیان

 به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، بالا رفتن دمای سطح آب اقیانوس بر اثر پدیده تغییرات جوی می‌تواند به انباشته‌شدن جیوه در بدن ماهی‌ها منجر شود و سلامت مصرف‌کنندگان مواد غذایی دریایی را به خطر بیندازد. به گفته کارشناسان، آلودگی‌های صنعتی باعث انتشار جیوه در محیط‌زیست می‌شود.

این عنصر به‌تدریج وارد جریان آب رودخانه‌ها شده و پس از آن در آب دریاها و اقیانوس‌ها تجمع یافته و سپس در آب به «متیل جیوه» تبدیل می‌شود. این کارشناسان معتقدند که پیش از این هیچ مطالعه دقیقی که این پیامدهای زیست‌محیطی را با جزئیات بیشتر روی ماهی‌ها ارزیابی کند، انجام نشده است. در این بررسی کارشناسان آمریکایی به مطالعه روی نوعی ماهی کوچک آب‌شیرین تحت دماهای مختلف در محیط آزمایشگاهی و در استخرهای حاوی آب شور پرداختند. همچنین ماهی‌های نگهداری‌شده در استخر حاوی آب‌های شور از انواع حشرات و کرم‌ها تغذیه می‌کردند درحالی‌که ماهی‌های آزمایشگاهی با مواد خوراکی حاوی جیوه تغذیه می‌شدند. نتایج این آزمایش‌ها تأیید کرد که ماهیان ساکن آب‌های گرم، مقدار غذای بیشتری مصرف می‌کنند، رشد کمتری دارند و میزان جیوه در بافت‌های بدنشان نیز بیشتر است و در نتیجه مصرف اینگونه ماهی‌ها می‌تواند انسان‌ها را در معرض خطر آلودگی جیوه قرار دهد.

کد خبر 234356

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار