سه‌شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: از ما می‌شنوید به جای شکلات و تنقلات همیشه یک سبد میوه روی میزتان باشد تا نیازی نباشد برای گاز زدن به یک سیب یا خوردن خوشه‌ای انگور تا در یخچال بروید.

 انگور، کیوی، انار

 این را می‌گوییم چون خیلی‌ها با یخچال قهرند (شما بخوانید تنبل‌اند و حوصله ندارند در آن را باز کنند و خودشان را به خوردن میوه دعوت کنند) برای همین هم بهتر است میوه دم دست باشد. این مواد غذایی خدادادی سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که سلامتی شما را تضمین می‌کنند. با ما باشید تا دنیای پرخاصیت چند میوه آشنایتان کنیم.

انگورانگور: دوست رگ‌ها، رفیق قلب

بعد از موز، انگور یکی از میوه‌های پرکالری است که انواع کاملا رسیده‌ی آن بسیار شیرین و سرشار از قند می‌باشد. انگور یکی از آن میوه‌های قدیمی است و بعد از پرتقال پرکشت‌ترین میوه‌ی جهان محسوب می‌شود.

ارزش غذایی

100 گرم انگور 72 کالری دارد با 81 گرم آب، 17 گرم گلوسید (قند)، 0.7 گرم فیبر، 250 میلی‌گرم پتاسیم، 18 میلی‌گرم کلسیم و 20 میلی‌گرم فسفر.

انگور یعنی ترکیباتی به نام پُلی‌فنول‌ها. این ترکیبات به خاطر داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی از اهمیت بالایی برخوردارند. پُلی‌فنول‌ها اکسایش کلسترول بد را کاهش داده و به این ترتیب از مشکل تصلب شرایین (گرفتگی عروق) پیشگیری می‌کنند. برای همین هم قلبتان سالم می‌ماند. البته انگور خاصیت دیگری هم دارد که به قلب خدمت می‌کند. اینکه از انباشتگی پلاکت‌ها جلوگیری کرده و به همین دلیل هم خطر لخته شدن خون که منجر به گرفتگی عروق می‌شود را کاهش می‌دهد. علاوه بر این ترکیبات پولیفنولی انگور خاصیت ضد التهابی دارند.

اگر می‌خواهید به این زودی‌ها پیری در خانه‌تان را نزند نیز انگور را دریابید. به خاطر اینکه همین ترکیبات پولیفنولی اثرات پیری را به تاخیر انداخته و از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری به عمل می‌آورد. فروکتوز موجود در این میوه و فیبرهای آن باعث از بین بردن یبوست هم می‌شود. البته نمی‌توان انگور را یک میوه‌ی ملین دانست اما تا حدودی از یبوست جلوگیری می‌کند. در نهایت اینکه میزان مواد معدنی، ویتامین A و ویتامین B موجود در این میوه از آن یک میوه‌ی کامل و مغذی ساخته است. پس زود به زود خودتان را یک خوشه انگور مهمان کنید! البته افرادی که روده‌های حساسی دارند نباید زیاد هسته‌ی انگور بخورند چون در هضم و دفع آن دچار مشکل می‌شوند.

کیوی: ایده آل برای آن‌هایی که رژیم لاغری گرفته‌اندکیوی

زیر آن پوست قهوه‌ای پرزدار کمی تا نیمه‌ای خشن دنیایی از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها انتظارتان را می‌کشد. کیوی منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C می‌باشد که حتی گوی سبقت را از پرتقال نیز ربوده است.

ارزش غذایی کیوی

100 گرم کیوی 55 کالری دارد با 84 گرم آب، 14 گرم گلوسیدها، 2.8 گرم فیبر، 290 میلی‌گرم پتاسیم، 95 میلی‌گرم ویتامین C، 35 میلی‌گرم کلسیم، آهن و منیزیم.

گوشت سبز رنگ و شیرین یا ترش یک عدد کیوی نیازتان به ویتامین C را تامین می‌کند. حالا که کم‌کم به روزهای سرد سال نزدیک‌تر می‌شویم لازم است که بیشتر به فکر تقویت سیستم ایمنی بدنتان باشید و ویتامین C به راحتی از پس این کار بر می‌آید. برای همین هم شما را از ابتلا به برخی از بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و همچنین خستگی نجاتتان می‌دهد. کیوی به دلیل داشتن ویتامین C و عناصر مغذی دیگر یکی از میوه‌هایی محسوب می‌شود که خواص آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد. برای همین هم مصرف منظم آن باعث پیشگیری از برخی از سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن مختلف می‌شود.

این میوه سرشار از پتاسیم است حتی بیشتر از موز. برای همین هم خدمت زیادی به سلامت قلب و سیستم قلبی عروقی‌تان می‌کند. این ماده‌ی معدنی نقش مهمی در انقباض عضلات دارد بنابراین به تنظیم ضربان قلب و حرکات بدن و همچنین هضم غذا کمک می‌کند. همین پتاسیم اجازه نمی‌دهد که کلسیم بدن از طریق ادرار دفع شود. در نتیجه از تشکیل سنگ کلیه و ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می‌کند.

اگر از استرس و خستگی زیاد در عذاب هستید نیز کیوی را دریابید به خاطر اینکه میزان بالای منیزیم آن شما را سرحال می‌آورد و استرس‌هایتان را از بین می‌برد.

این میوه سرشار از فیبر است و به دفع راحت کمک می‌کند. فیبرهای غذایی موجود در این میوه به کنترل اشتها کمک کرده و برای افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می‌برند بسیار مفید است.

چند توصیه

افراد آلرژیک باید در مصرف این میوه احتیاط کنند چون یک میوه‌ی حساسیت‌زا محسوب می‌شود. باید بدانید که کیوی در دمای محیط به سرعت رسیده و اگر به موقع مصرف نشود خراب می‌شود. البته می‌توانید تا مدت زمان طولانی از این میوه نگهداری کنید به شرطی که در کنار سیب نگهداری نشوند.

انار: صد دانه یاقوت؛ صدها خاصیت

بهتر است انار تازه مصرف کنید تا شربت و آب انار. همان "قلب‌های سفید" که در هر کدام از دانه‌های انار وجود دارد برای خودشان گنجینه‌ای از خواص محسوب می‌شوند.

سال‌هاست که انار را سمبل حیات و باروری می‌دانند. در هر انار بیش از صدها دانه وجود دارد. از قرن‌های پیش در مشرق زمین برای رنگ کردن فرش از پوست و آب این میوه استفاده می‌شود و حتی جوهر سیاه نیز از این میوه تهیه می‌کنند.

انارارزش غذایی انار

در 100 گرم انار 63 کالری وجود دارد با 80 گرم آب، 15 گرم گلوسید، 3 تا 3.5 گرم فیبر، 260 میلی‌گرم پتاسیم، 22 میلی‌گرم فسفر و 20 میلی‌گرم ویتامین C.

انار هم یکی از آن میوه‌هایی است که خواص آنتی‌اکسیدانی قوی‌ای دارد. در واقع می‌شود گفت که خواص آنتی‌اکسیدانی این میوه حتی بیشتر از چای سبز نیز می‌باشد. برای همین هم مصرف آن باعث کاهش میزان کلسترول خون، جلوگیری از تصلب شرایین، کاهش فشارخون و همچنین پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

این میوه‌ی سرخ برای جلوگیری از پیشرفت سرطان پروستات و سینه و حتی کولون نیز موثر است. به خاطر اینکه حاوی خواص ضدالتهابی است و از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند. مصرف منظم انار می‌تواند شما را از مشکلات مغزی مانند آلزایمر نجات دهد به خاطر اینکه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست.

اگر می‌خواهید دچار زکام نشوید و سرفه امانتان را نبرد انار را دریابید. به خاطر اینکه حاوی ویتامین B6 (تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی بدن)، آنتی‌اکسیدان‌ها، ترکیبات ضدباکتریایی و ضدویروسی است. باید بدانید که نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد انار می‌تواند با عفونت‌های ادراری نیز مقابله کند. در بین افراد دیالیزی، مصرف انار می‌تواند خطر عفونت‌ها و التهاب را کاهش دهد.

در نهایت اینکه در طب سنتی از انار برای درمان مشکلات گوارشی استفاده می‌شده است. اگر شما هم معده درد دارید می‌توانید انار مصرف کنید. توصیه می‌کنیم انار را در فصل آن میل کنید و در بقیه‌ی سال از آب انار استفاده کنید. نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار برایتان مفید خواهد بود. حواستان باشد اگر مشغول مصرف داروهای ضدکلسترول(استاتین ها) هستید قبل از مصرف انار یا آب انار با پزشکتان مشورت کنید.

منبع: تبیان

کد خبر 234083
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز