گروه اقتصادی: سرانجام مجلس سهم بخش‌های مختلف از درآمد 50هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها در ماه‌های باقیمانده سال را مشخص کرد.

41هزار میلیارد تومان برای یارانه‌های نقدی، 5هزار میلیارد تومان برای سلامت و بهداشت و 4هزار میلیارد تومان مشترک برای جبران هزینه‌های دولت و حمایت از تولید. با این تصمیم عصر دیروز نمایندگان مجلس، نه یارانه نقدی کم می‌شود و نه زیاد اما دولت این اجازه را دارد که قیمت حامل‌های انرژی را به‌طور میانگین تا 38درصد افزایش دهد. البته معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با این تصمیم مخالفت کرد و گفت: فکر نمی‌کنم دولت شوک قیمتی 40درصدی به جامعه وارد کند که هیچ خروجی برای مردم ندارد، این به صلاح جامعه و بازار نیست و دولت نمی‌تواند این کار را بکند.

به گزارش همشهری، غلامرضا کاتب نماینده‌ای که پیشنهادش برای تقسیم‌بندی منابع هدفمندی یارانه‌ها به تصویب مجلس رسیده بود، خاطرنشان کرد: در سال گذشته مجلس مصوب کرد 6هزار میلیارد تومان برای بخش بهداشت اختصاص یابد اما دولت هیچ مبلغی را به این بخش پرداخت نکرد. هادی قوامی هم در مخالفت با پیشنهاد مطرح شده، اظهار کرد: اگر ما بخواهیم برمبنای قانون هدفمندی، درآمد را توزیع کنیم باید 10درصد به بخش بهداشت، 30درصد به بخش تولید، 20درصد به دولت و 50درصد برای سهم خانوار اختصاص یابد.

وی اضافه کرد: هیچ دولتی 40درصد قیمت‌ها را اصلاح نمی‌کند بدون اینکه چیزی در جیب مردم بگذارد و این درآمد هم یک سراب است و تنها عددی گذاشته شده که تحقق نمی‌یابد و ما گرفتار آن می‌شویم. محمدرضا پورابراهیمی در موافقت با این پیشنهاد اظهار کرد: دولت در سال گذشته 42هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی پرداخت کرده و ما برای اینکه آن را ادامه دهیم ناچاریم 42هزار میلیارد تومان را برای یارانه نقدی هزینه کنیم. وی اضافه کرد: دولت در سال گذشته مبلغ زیادی برای یارانه‌ها پرداخت کرده که نباید این کار را می‌کرد اما به هر حال مردم با این رقم خو گرفته‌اند و ما نمی‌توانیم آن را تغییر بدهیم.

البته جعفر قادری سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 92هم با این پیشنهاد مخالفت کرد و گفت: تأکید آقای لاریجانی این بود که رقم یارانه نقدی به‌گونه‌ای باشد که میزان پرداختی به مردم کاهش نیابد بنابراین 41هزار میلیارد تومان را برای پرداخت به مردم پیش‌بینی کردیم. قادری اظهار کرد: اینکه 5هزار میلیارد تومان به حوزه بهداشت اختصاص یابد به این معناست که از هزینه‌های عمرانی کاسته شود. آیا دولت در ماه‌های واپسین حیات خود حاضر به افزایش 38درصدی قیمت حامل‌های انرژی و عدم‌افزایش یارانه نقدی خواهد شد؟

کد خبر 215823
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز