همشهری آنلاین: قروتو یا آب کشک یکی از چندین غذای سنتی و محلی بجنوردی‌هاست.

مواد لازم:

پیاز متوسط: یک عدد

کشک: 250 گرم

ماست: 250 گرم

مغز گردوی خرد شده: 50 گرم

سبزی خردشده ( تره، جعفری و ترخون): 100 گرم

روغن حیوانی یا کره: 50 گرم

نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری

شیرین‌بیان: یک قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

* ابتدا ماست را خوب هم می‌زنیم تا کمی شل شود (اگر ماست ترش باشد، بهتر است).

* کشک را به ماست اضافه کرده و هم می ‌زنیم تا مخلوط و یک ‌دست شود.

* سپس دو و نیم لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم تا ماست و کشک به صورت مایع غلیظی در‌آید.

* روغن یا کره را در قابلمه‌ای می‌ریزیم و پیاز را خرد کرده و سرخ می‌کنیم.

* وقتی پیاز طلایی شد، نعنا خشک و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.

* سپس سبزی خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم و خیلی کم تفت می‌دهیم.

* بعد مغز گردو، شیرین‌بیان و نمک را می‌ریزیم.

* در انتها مخلوط ماست و کشک را به آن اضافه کرده و مرتب هم می‌زنیم. چون این غذا، ماست دارد باید دائما هم بزنیم تا به‌ جوش آید و اگر هم نزنیم ماست اصطلاحا می‌بُرد.

* بعد از اولین جوش، می‌گذاریم مدت 10 دقیقه به خاطر کشک، غذا بجوشد.

حال قروتو آماده‌ی خوردن است.

* قروتو را مثل آبگوشت با نان ترید شده می‌خورند که بسیار خوشمزه است. به صورت سوپ هم می‌توان آن ‌را خورد.

قروتو

منبع: تبیان

کد خبر 210683

برچسب‌ها