چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: تکنیک درمان تومورهای بدخیم کبدی از طریق تزریق ذرات رادیو اکتیو برای نخستین بار در ایران در مرکز قلب و عروق شهید رجائی انجام شد

کبد

به گزارش ایسنا، امیر دربندی، دکتری دامپزشکی و از محققان طرح اظهار داشت: پژوهشگران مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران با همکاری پژوهشگاه علوم هسته‌ای برای اولین بار در ایران موفق به استفاده از تکنیکی جدید برای درمان تومورهای بدخیم کبدی شده است.

وی از ساخت یک رادیوداروی جدید برای انجام این پروژه خبر داد و افزود: این رادیودارو تاکنون در انحصار بعضی کشورها از جمله کانادا بوده که محققان سازمان انرژی اتمی ایران موفق به ساخت آن در داخل کشور شده اند.

مسوول آزمایشگاه تحقیقات تجربی بیمارستان رجایی با بیان اینکه هم اکنون درمان سرطان‌های کبد فقط از طریق عمل جراحی یا رادیوتراپی خارجی صورت می‌گیرد، ادامه داد: در این شیوه نوین، رادیودارو از طریق آنژیوگرافی مستقیماً به شریانی که تومور از آن تغذیه می‌کند تزریق شده و آن را از بین می‌برد.

آزمایش‌های روش نوین درمان سرطان کبد تا سال آینده وارد فاز انسانی می‌شوند

دکتر احمد بیطرفان رجبی، دکتری فیزیک پزشکی و از دیگر محققان این طرح هم گفت: در روش پرتودرمانی خارجی اندام‌های مجاور و سالم بافت بیمار، تحت تابش اشعه قرار گرفته و آسیب می‌بینند و یا امکان سوختگی پوست وجود دارد که با استفاده از تکنیک جدید درمان تومورهای بدخیم کبدی این مشکلات برطرف شده‌اند.

وی تصریح کرد: شیوه جدید درمان سرطان کبد امکان ابتلا به هپاتیت پرتویی و یا لزوم مراجعات متعدد به پزشک برای امر درمان که از مشکلات رایج رادیوتراپی خارجی بوده را از میان برداشته است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: در این روش برخلاف روش‌های جراحی، کبد از بین نرفته و کشور از واردات رادیوداروهای تابش کننده بتا بی نیاز خواهد شد.

بیطرفان رجبی خاطرنشان کرد: فاز حیوانی این پروژه که بر روی خرگوش و گوسفند انجام شده موفقیت آمیز بوده و برآورد می‌شود آزمایش‌ها، بین شش ماه تا یک سال آینده وارد فاز انسانی شوند.

کد خبر 168745
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز