همشهری آنلاین: نویسنده آلمانی در واکنش به ممنوع الورود شدن خود به اسراییل نوشت که لحن این تصمیم او را به یاد احکامی می‌اندازد که رییس سرویس مخفی آلمان شرقی صادر می‌کرد. حق ورود به خاک آلمان شرقی نیز از گراس سلب شده بود.

Guenter Grass

به گزارش دویچه وله گونتر گراس، نویسنده آلمانی و دارنده جایزه نوبل ادبی در روز چهارشنبه ۱۱ آوریل، یادداشتی در نشریه "زود دویچه سایتونگ" نوشته و رویکرد مسئولان اسراییلی را همانند اریش میلکه، رییس وقت اداره اطلاعات آلمان شرقی دانسته است.

او تصمیم اسراییل در ممنوع الورود کردن خود به این کشور را مشابه همان متدی دانسته که اریش میلکه در برابر مخالفان آلمان شرقی سابق به کار می‌بست. یادداشت گراس با عنوان " اکنون همانند آن زمان" منتشر شده است.

گراس در پاسخ به تصمیم اخیر اسراییل نوشته که قبل از این و در طول زندگی ۸۴ ساله خود، حق سفر به دو کشور دنیا را نیافته که شامل آلمان شرقی و برمه در اواخر دهه هشتاد میلادی می‌شدند.

گراس افزوده که اریش میلکه، در آغاز سفر وی به آلمان شرقی را ممنوع کرد اما یکسال بعد با درجه بندی او به "عنصر نامطلوب" و تعیین مقررات و نظارت شدید، این ممنوعیت را برداشت.

گراس در خطابه منثوری که هفته گذشته منتشر شد، اسراییل را متهم به تداراک احتمالی حمله نابودکننده به ایران کرد و رویکرد این کشور را تهدیدی برای صلح جهانی دانست.

اسرائیل در واکنش به این نوشته، دارنده جایزه نوبل ادبی را از حق سفر به اسراییل محروم ساخت و او را عنصر نامطلوب خواند.

الی جیشای، وزیر کشور  رژیم صهیونیتستی حتی خواستار آن شد که آکادمی نوبل در واکنش به سخنان گونتر گراس، جایزه وی را بازپس گیرد.

آویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه اسراییل نیز در جریان دیدار با ماریو مونتی نخست وزیر ایتالیا گفت که سخنان گراس" لفاظی‌های مسخره‌" هستند.

اقدام اسرائیل علیه گراس و اظهارات مقام‌های این کشور علیه وی نیز واکنش‌های انتقاد‌آمیز بسیاری را برانگیخت.

کد خبر 166009
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز