همشهری آنلاین: رئیس‌جمهور قانونی را ابلاغ کرد که بر اساس آن مرکز منطقه‌اى مطالعات حفظ میراث فرهنگى ناملموس در آسیای میانه و غربى تحت نظارت یونسکو تاسیس می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، قانون موافقتنامه بین ایران و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) درباره تاسیس مرکز مطالعاتى منطقه اى حفظ میراث فرهنگى ناملموس در آسیای میانه و غربى تحت نظارت یونسکو(گروه2) که در مجلس شورای اسلامی تصویب و به تایید شورای نگهبان رسیده است، از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.

بر این اساس، هدف این موافقتنامه تعریف شرایط حاکم بر همکاری بین یونسکو و دولت و نیز حقوق و تعهدات ناشی از این موافقت برای طرفین است.

مرکز مستقل از یونسکو است و دولت باید اطمینان حاصل کند که این مرکز در عین پیوند با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران، شخصیت حقوقی مستقل دارد و در سرزمین جمهوری اسلامی ایران از استقلال عملی لازم برای انجام فعالیت های خود و صلاحیت های حقوقی در مواردی همچون؛ عقد قرارداد، اقامه دادرسی های حقوقی و کسب و فروش اموال منقول و غیر منقول بهره مند خواهد بود.

مشارکت

بر اساس این قانون، مرکز در خدمت کشورهای عضو، اعضا پیوسته یونسکو و سرزمین های موضوع ماده(33) کنوانسیون 2003 (1382) است که با توجه به منافع مشترکشان در اهداف مرکز، تمایل دارند با مرکز همکاری کنند.

اهداف و وظایف

ترغیب کنوانسیون2003 (1382) و اجرای آن در آسیای میانه و غربی (که از این پس «منطقه» خوانده می شود)، تقویت ظرفیت ها و همکاری در منطقه برای شناسایی، فهرست کردن، مستند سازی و مطالعه میراث فرهنگی ناملموس به منظور کمک به حفظ آن، پیشبرد و هماهنگی مطالعات علمی و فنی با هدف توسعه، مدیریت و ارزیابی اقدامات حفاظتی برای میراث فرهنگی ناملموس موجود در منطقه، تقویت ظرفیت ها در کشورهای منطقه که عضو کنوانسیون 2003(1382) هستند به منظور مشارکت فعال در اجرای آن در سطوح منطقه ای و بین المللی، به ویژه در ارتباط با عوامل میراث فرهنگی ناملموس مشترک در سرزمین های بین دو یا چند کشور مربوط از جمله اهداف این مرکز است.

شورای راهبردی

بر این اساس، شورای راهبردی، هدایت و نظارت بر مرکز را به عهده دارد و دوره تصدی آن هر چهار سال یکبار تجدید می شود و اعضای آن عبارتند از: نماینده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نماینده دو کشور عضو که طبق مفاد بند(2) ماده(5) فوق، اطلاعیه ای را ارسال کرده اند، نماینده کمیسیون ملی یونسکو ایران، نماینده دبیر کل یونسکو و سه نفر متخصص در زمینه میراث فرهنگی ناملموس است.

کمک یونسکو

بر اساس این قانون، یونسکو کمک هایی را در قالب کمک های فنی برای فعالیت های مرکز، طبق نیات و اهداف راهبردی یونسکو اعطا خواهد کرد.

کمک دولت

همچنین در قانون بودجه سالانه جمهوری اسلامی ایران، بودجه جداگانه ای برای مرکز در نظر گرفته خواهد شد. دولت به واسطه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تمام منابع اعم از نقدی و غیر نقدی را که برای اداره و کارکرد صحیح مرکز از جمله منابعی را که برای کارکنان مرکز، اماکن، آن، سازماندهی فعالیت های مرکز و برگزاری نشست های شورای راهبردی و هیئت اجرایی مورد نیاز است، فراهم خواهد کرد.

حل و فصل اختلافات

بر این اساس، هر گونه اختلاف بین یونسکو و دولت در مورد تفسیر یا اجرای این موافقتنامه، چنانچه از طریق مذاکره یا هر روش مناسب دیگری که مورد توافق طرف هاست، حل و فصل نشود، برای تصمیم گیری نهایی به دیوان داوری متشکل از سه عضو _ یکی منصوب از طرف دولت، دیگری منصوب از طرف دبیرکل یونسکو و سومی که دیوان را ریاست خواهد کرد، توسط دو عضو دیگر انتخاب می شود _ ارجاع خواهد شد. چنانچه دو داور نتوانند در مورد انتخاب نفر سوم به توافق برسند، انتصاب توسط رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری انجام خواهد شد.

کد خبر 139137

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز