سه‌شنبه ۷ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: اولین اجلاس مشترک چین و آلمان با هدف گسترش همکاری‌های اقتصادی روز سه شنبه در برلین آغاز به کار کرد.

برگزاری اولین اجلاس مشترک آلمان و چین در برلین

به گزارش دویچه وله، چین و آلمان در صددند همکاری‌های اقتصادی را به گونه‌ای گسترده افزایش دهند که سرمایه‌گذاری چین در آلمان بیشتر شود وحجم  شدن تجارت دو کشور در ۵ سال آینده دو برابر گردد.

به گفته آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان تجارت مشترک با چین در کانون گفت‌وگوهای جاری با مقام‌های ارشد دو کشور قرار دارد. مرکل که روز سه‌شنبه (۷ تیر/ ۲۸ ژوئن) در حاشیه اجلاس مشترک دولت‌های چین و آلمان در برلین سخن می‌گفت، همکاری‌های اقتصادی را «ستون‌های اصلی پلی» توصیف کرد که دو کشور را به هم مرتبط می‌کند.

ون جیابائو، نخست‌وزیر چین که ریاست هیئت کشورش در مذاکرات آلمان را به عهده دارد نیز به نوبه خود، خواهان «احترام متقابل» میان طرفین شد، زیرا به گفته‌ی وی «تنها در چنین صورتی است که می‌توان بر اختلافات ایدئولوژیک ناشی از نظام‌های سیاسی متفاوت دو کشور فائق آمد».

مرکل همچنین در جریان افتتاح "همایش همکاری اقتصادی و فنی چین و آلمان" گفت که میزان تجارت میان دو کشور می‌تواند تا سال ۲۰۱۵به ۲۰۰ میلیارد یورو افزایش یابد. این رقم در حال حاضر ۱۳۰ میلیارد یورو است.

عرصه‌های تازه برای همکاری

صدراعظم آلمان سپس به همکاری دو کشور در فن‌آوری‌های جدید پرداخت و  با اشاره به تشدید نیازها به  اتومبیل‌های برقی، ساخت این گونه اتومبیل‌ها یا همکاری در زمینه افزایش بازدهی انرژی را از عرصه‌های ایده‌آل برای همکاری میان دو کشور دانست. او از شروع ایجاد یک کارخانه مشترک تولید اتومبیل‌های برقی خبر داد.

آنگلا مرکل در بخش دیگری از اظهارات خود، با تاکید بر نیاز دو کشور به تعمیق و گسترش سرمایه‌گذاری‌ها متقابل، گفت که در چین دوائری برای شناسایی زمینه‌های سرمایه‌گذاری صاحبان صنایع و تجارت آلمان ایجاد خواهد شد. شرکت‌ها و موسسات آلمان تا کنون ۲۰ میلیارد یورو در چین سرمایه‌گذاری کرده‌اند. این رقم در مورد سرمایه‌گذاری چین در آلمان از ۶۰۰ میلیون یورو فراتر نمی‌رود.

به رغم حجم گسترده‌تر سرمایه‌گذاری‌های آلمان در چین، مرکل نبود رقابت آزاد و حمایت دولت چین از سرمایه‌گذاران بومی را مانعی بر سر این همکاری‌ها دانست. عدم حمایت از "مالکیت معنوی" در چین نیز از دیگر موانع مورد اشاره مرکل بود.

رعایت برخی قوائد

ون جیابائو، نخست‌وزیر چین نیز متقابلا با تأکید بر اهمیت اعتماد متقابل برای رشد همکاری‌ها، از لزوم "رعایت برخی قوائد" در مناسبات طرفین سخن گفت.

مقام‌های پکن پنهان نکرده‌اند که تاکید اتحادیه اروپا و آلمان بر رعایت حقوق بشر می‌تواند به مانعی بر سر گسترش همکاری‌های اقتصادی بدل شود. ظاهراَ اشاره جیابائو به "رعایت برخی قوائد"، تاکیدی بر لزوم خودداری اروپا از طرح چنین مباحثی است.

با این همه، آزادی دو ناراضی سرشناس در چین اندکی پیش از سفر اروپایی جیابائو، موضوعی است که می‌تواند بحث حقوق بشر و حقوق اقلیت‌ها در چین را همچنان به موضوعی در مذاکرات بدل کند.

جیابائو در ادامه اظهاراتش مجدداَ از اروپا خواست که اقتصاد چین را به عنوان "بازار آزاد" به رسمیت بشناسد و راه همکاری‌های گسترده فی‌مابین را هموارتر کند. او همچنین ابراز امیدوای کرد که اروپا به رغم بحران مالی کنونی‌اش به قطبی اقتصادی در برابر آمریکا بدل شود.

چین بارها برای خرید اوراق قرضه در اتحادیه اروپا اعلام آمادگی کرده تا به کشورهایی مانند اسپانیا که در شرایط اقتصادی نامطلوبی به سر می‌برند کمک شود. سرمایه‌گذاری‌های فزاینده چین در یونان بحران‌زده نیز هدف مشابه‌ای را دنبال می‌کند.

اجلاس مشترک، اهرمی در گسترش سیاست خارجی

مرکل و جیابائو دوشنبه‌ شب برای صرف شام با هم دیدار کردند. آنها روز سه‌شنبه در همایش مشترک اقتصادی و فنی چین و آلمان شرکت کردند و سپس در مقر صدراعظمی آلمان با مراسم نظامی از جیابائو استقبال شد.

۱۳ وزیر کابینه چین، نخست‌وزیر این کشور را در سفر به آلمان همراهی می‌کنند. در جلسه مشترک کابینه‌های دو کشور، از آلمان نیز ۱۰ وزیر حضور دارند.

در دوران صدراعظمی آنگلا مرکل، سنت اجلاس‌های مشترک با برخی از دولت‌های اروپایی و روسیه گسترش یافته و به اسرائیل و هند نیز تعمیم یافته است. چین نیز به دلیل تبدیلش به دومین قدرت اقتصادی دنیا و مناسبات تنگاتنگ اقتصادی با آلمان اینک به فهرست کشورهای یادشده اضافه شده است. این در حالی است که دولت آلمان با متحدانی مانند آمریکا یا کانادا اجلاس مشترک ندارد.

در مذاکرات میان هیئت‌های چین و آلمان مجموعاَ ۱۴ قرارداد اقتتصادی به ارزش چند میلیارد یورو امضا خواهد شد. احتمال داده می‌شود که قراردادی نیز به خرید چین از شرکت هواپیماسازی ایرباس مربوط باشد. وضعیت یورو و نگرانی در باره‌ی ثبات آن نیز یکی از محورهای گفت‌وگو میان طرفین است.

کد خبر 138973
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اروپا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز