چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۸

آیدا ابوترابی: فکرش را بکنید اگر ما آدم‏ها هر غذایی که می‏خوردیم به رنگ آن در می‏آمدیم، چه اتفاقی می‏افتاد؟!

598

 به نظر خنده‏دار و غیرممکن می‏آید،‏ نه؟ درست است که ما این طور نمی‏شویم، اما دانشمندان توانسته‏اند روشی به کار ببرند که از این طریق کرم‏ها را رنگ کنند. حتماً می‏پرسید این کار چه فایده‏ای دارد؟ صبر کنید. اگر بدانید که این کرم‎ها، کرم‏های ارزشمند ابریشم هستند، نظرتان عوض خواهد شد. ابریشم ماده گران‌بها و ارزشمندی است که از کرم ابریشم گرفته می‏شود. پیله‏های به دست آمده از کرم‏ها که بیشتر در مزارع توت زندگی می‏کنند، سفیدند و در نتیجه ابریشم حاصل هم سفید است و اگر بخواهیم آن را به رنگ‏های دیگری در بیاوریم، باید آن را به روش‏های مصنوعی رنگ کنیم که باعث بالا رفتن قیمتش می‏شود. اما محققان در سنگاپور دنبال یافتن راهی جایگزین برای رنگ کردن این ابریشم‏ها هستند که با آن بتوان لباس‏های ابریشمی رنگی را بسیار ارزان‏تر از قبل تولید کرد.

یونگ هانگ از مؤسسه پژوهش مواد در سنگاپور، دراین باره می‏گوید:
«به نظر ما در چند سال آینده می‌توان از این روش استفاده کرد. الان در حال آزمایش آن هستیم، به این ترتیب که مقدار بسیار کمی از رنگ‏های خاص را به مواد غذایی کرم‏های ابریشم اضافه می‏کنیم که باعث می‏شود آنها تارهایی به همان رنگ تولید کنند. این روش هم‌اکنون برای رنگ صورتی جواب داده است و ما مشغول فعالیت روی رنگ زرد هستیم. امیدواریم در آینده این روش برای همه رنگ‏ها نتیجه‏ بدهد.»

کد خبر 132863

برچسب‌ها