مجموع نظرات: ۰
شنبه ۶ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: اخترشناسان اعلام کردند نزدیک‌ترین همسایه کهکشانی راه شیری یعنی آندرومدا زمانی متولد شده که دو خرد کهکشان با یکدیگر برخورد کرده‌اند

کهکشان آندرومدا

اگر قصد داشته باشید نگاهی به همسایه کهکشان راه شیری بیاندازید، امشب زمانی مناسب خواهد بود. تنها کافی است که نگاهی به آسمان جنوبی بیاندازید تا درخشش سیاره مشتری را به چشم ببینید، سپس نگاه خود را به سمت بالای سیاره هدایت کنید تا ستاره‌های پگاسوس، اسب بالدار را در میان کهکشان آندرومدا شاهد باشید.

این کهکشان زیبا یکی از نزدیک‌ترین همسایه‌های راه شیری است که به تازگی اخترشناسان را به کشف گذشته مبهم خود ترغیب کرده است و محققان تیمی بین المللی برای پی بردن به گذشته نامشخص این کهکشان از شبیه سازی رایانه‌ای استفاده کرده و روند تکامل این کهکشان را طی گذشت زمان شبیه سازی کردند. نتایج این شبیه سازی‌ها نشان می‌دهد در حدود 9 میلیارد سال پیش دو کهکشان کوچک با یکدیگر برخورد کرده و طی 5.5 میلیارد سال گذشته به شکلی ثابت در یکدیگر ترکیب شده‌اند.

به گفته اخترشناسان در حالی که تا کنون امکان ردیابی دور افتاده‌ترین کهکشان‌ها، حتی کهکشان‌هایی که در لبه جهان هستی واقع شده‌اند به وجود آمده است، اطلاعاتی که درباره نزدیک‌ترین همسایه‌های راه شیری که به گروه کهکشان‌های محلی شهرت دارند، در اختیار انسان قرار دارد بسیار محدود و ناقص است.

گروه محلی شامل 40 کهکشان است که بزرگترین‌های این گروه را کهکشان‌های راه شیری و سپس آندرومدا تشکیل می‌دهند. به گفته اخترشناسان بسیاری از دانشمندان بر این باور بودند که آندرومدا در نتیجه ترکیب کهکشانی بزرگی شکل گرفته است، با این حال این فرضیه تا کنون مورد آزمایش قرار نگرفته و تاریخی برای آن تعیین نشده بود.

کهکشان آندرومدا

یافته‌های جدیدی که از گذشته کهکشان آندرومدا به دست آمده است می‌تواند تمامی دانش انسان را درباره گروه محلی متحول کند که در نتیجه این تحول دیدگاه می‌تواند بر روی دیدگاهی که از میزان ماده تاریک در کهکشان‌ها به وجود آمده نیز تاثیر بگذارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اخترشناسان در رصد خانه پاریس با استفاده از شبیه سازی رایانه‌ای توانستند خاص‌ترین ویژگی‌های آندرومدا را از قبیل صفحه‌ای وسیع و باریک از غبار و گاز، برآمدگی عظیم مرکزی، صفحه کهکشانی عظیم الجثه و رشته‌ای طولانی از ستاره‌های سالخورده را نیز شبیه سازی کنند.

این شبیه سازی که در رصدخانه اخترشناسی ملی چین و رصدخانه پاریس انجام گرفته می‌تواند از گذشته کهکشان راه شیری نیز اطلاعات زیادی جمع آوری کند. دانشمندان فرانسوی برای شبیه سازی ستاره‌ها، گازها و ماده تاریک از هشت میلیون ذره استفاده کرده‌اند.

کد خبر 121695
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز