فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، گفت معاونان سیاسی وزرای امور خارجه کشورهای گروه 1+5 احتمالا روز چهارشنبه تلفنی درباره پاسخ ایران مذاکره می کنند.

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، در واشنگتن به خبرنگاران گفت: به نظر می رسد که ایران با برگزاری نشستی در آینده نسبتا نزدیک موافقت کرده است و ما سعی می کنیم که زمان و مکان آنرا تعیین کنیم.

او افزود: هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده، احتمالا بعد از ظهر سه شنبه به وقت واشنگتن از طریق تلفن با کاترین اشتون، نماینده اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی و امنیتی، گفتگو می کند.

کراولی تایید نکرد که ترکیه به طور قطع میزبان مذاکرات خواهد بود. دولت ترکیه برای میزبانی مذاکرات ایران با قدرت های بزرگ اعلام آمادگی کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت امیدوار است که نشست هسته ای با ایران پیش از پایان ماه جاری (نوامبر) انجام شود.

این مقام ایالات متحده گفت معاونان سیاسی وزرای امور خارجه کشورهای گروه 1+5 احتمالا روز چهارشنبه تلفنی درباره پاسخ ایران مذاکره می کنند.

گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان است که سال گذشته نیز در ژنو سوئیس با ایران مذاکرات اتمی برگزار کرد.

کراولی تاکید کرد که ایالات متحده این گروه را چهارچوب اصلی مذاکرات احتمالی می داند و افزود: "نگرانی اصلی ما مسلما مقاصد هسته ای ایران است. اما در چهارچوب 1+5 ما با گفتگو درباره مسائل دیگر مخالفتی نداریم."

این در حالیست که دولت ایران همچنان تاکید دارد که تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران موضوع اصلی مورد نظر این کشور در هرگونه مذاکره است.

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز سه شنبه گفت: "آن چیزی که به بحث هسته‌ای صلح ‌آمیز جمهوری اسلامی ایران مربوط می‌شود بحث تبادل سوخت است که چارچوب آن کاملا مشخص می‌باشد."

به گفته او، "چارچوب بحث‌مان بیانیه تهران است و مشخص است که بندها و جزئیات دقیق مربوط به مبادله سوخت چه چیزی است که به همه آنها اشاره شده است."

بیانیه تهران توافق هسته ای است که در اوایل ماه ژوئن امسال با تلاش ترکیه و برزیل برای حل و فصل مناقشه اتمی حاصل شد که گروه 1+5 آنرا رد کرد.

پس از رد این توافقنامه، شورای امنیت سازمان ملل متحد چهارمین قطعنامه تحریمی را علیه ایران وضع کرد.

این اقدام تحریم های یکجانبه آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا، استرالیا، ژاپن و کره جنوبی را علیه ایران در پی داشته است.

جمهوری اسلامی این تحریم ها را بی فایده می داند و می گوید که بر خط مشی اتمی ایران تاثیری نمی گذارد.

 

کد خبر 120401
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز