همشهری آنلاین: یک متخصص مغز و اعصاب با اشاره به این که سردردهای تنشی و میگرنی در زنان شایع‌تر از مردان است، گفت: دهه سوم و چهارم زندگی، اوج شدت این بیماری است که البته در طی زمان و با توجه به شرایط افراد تغییر می‌کند.

میگرن

دکتر مهدی مقبولی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به انواع مختلف سردرد، اظهار کرد: شایع‌ترین این سردردهای تنشی، میگرنی، خوشه‌ای ناشی از توده‌های مغزی و وابسته به تحریکات مهم است.

وی با بیان اینکه 40 درصد افراد سالانه یکبار سردرد شدید را تجربه می‌کنند، ابراز کرد: سردرد، شایع‌ترین شکایتی است که در عرصه پزشکی باعث نگرانی و مراجعه مبتلایان به پزشک و یا مراکز درمانی می‌شود.

دکتر مقبولی سردردهای میگرنی را دومین نوع سردرد شایع در بین افراد دانست و گفت: میگرن، سردردی یک طرفه و ضربان‌دار است که در صورت شدت؛ همواره با تهییج، استفراغ و نور گریزی همراه می‌شود؛ به طوری که فرد را از ادامه فعالیت روزمره باز می‌دارد.

وی کاهش استرس‌های فیزیکی و فکری، حفظ آرامش، فعالیت ورزشی منظم، ساعات خواب و بیولوژی منظم، فعالیتهای شغلی برنامه ریزی شده و تغذیه مناسب را از عوامل موثر در کنترل سردردها عنوان کرد و با اشاره به نقش نسبی تغذیه در شیوع یک حمله میگرنی تصریح کرد: برخی از انواع کاکائو، پنیرها، شکلات، ترشیجات و بعضی سبزیجات و موادی که خاصیت محرک دارند و همچنین مصرف بیش از حد چربی می‌تواند عاملی برای شروع یک سردرد میگرنی باشد که البته هر فرد خود باید با کشف رابطه نوع تغذیه با زمان شروع سردرد، آن را کنترل کند.

این متخصص، رایج ترین نوع سردرد در بین افراد و به خصوص مردم استان زنجان را سردرد تنفسی عنوان کرد و ادامه داد: این نوع سردرد به دنبال یک اضطراب و یا افسردگی زمینه‌ای، اشتغال ذهنی بیش از حد و یا خستگی مفرط است که به صورت یک سردرد روزانه، ممتد و مزمن ظاهر می‌شود.

 

کد خبر 118015
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز