همشهری آنلاین: کنگره جهانی فناوری اطلاعات در آمستردام هلند با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد

به گزارش دویچه‌وله، در این بیانیه بر ضرورت بهره‌گیری دولت‌ها از فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی برای حل مشکلات پیش‌روی جهان تاکید شده است.

این کنگره جهانی (WCIT 2010) که هر دو سال یک بار برگزار می‌شود، به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی فناوری اطلاعات و تاثیر آن بر حوزه‌های مختلف زندگی انسان می‌پردازد. ساختن جهانی هم‌بسته و متصل همراه با دسترسی همگانی به امکانات نوین ارتباطی، از اهداف برگزاری این کنگره است.

هفدهمین دوره این کنگره جهانی هم در ماه مه با حضور نمایندگان دولت‌ها، بخش خصوصی و سازمان‌های غیردولتی و تجاری، متخصصین و پژوهشگران و چهره‌های آکادمیک برجسته در حوزه فناوری اطلاعات در آمستردام برگزار شد.

با توجه به اهمیت رکود جهانی اقتصاد، این موضوع در کنگره امسال در کانون توجه بود و فواید امکانات تکنولوژیک برای کمک به رشد اقتصادی و فراهم کردن بستر بهبود وضعیت اقتصادی کشورهای جهان با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، بیش از هرچیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

تغییرات آب‌وهوایی و مشکلات زیست‌محیطی هم از جمله مسائلی هستند که فناوری‌های نوین می‌توانند نقش پررنگی در کمک به حل‌وفصل ‌آنها ایفا کنند. دولت‌الکترونیک، مدیریت انرژی، امنیت جهانی، بهداشت الکترونیک و شهرهای هوشمند مجازی از دیگر مسائل مورد توجه در کنگره امسال بود.

انعکاس چالش‌های تغییر در بیانیه آمستردام

در بیانیه پایانی کنگره امسال که با عنوان «راه دیجیتال به سوی بهبود وضعیت» منتشر شده، به نقش مهم فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی در فراهم کردن زمینه‌های رشد اقتصادی و حل مسائل اجتماعیِ حیاتی نظیر تغییرات آب‌وهوایی، بهداشت عمومی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان اشاره شده و بر ضرورت بهره‌گیری هوشمندانه از این فناوری‌ها تاکید شده است. در این بیانیه به تصریح گفته شده است که دسترسی به اینترنت از حقوق اساسی انسان است و همه کشورها باید برای تامین این حق مسلم تلاش کنند.
برای اجرای بهینه مفاد این بیانیه، انجمنی تشکیل شده است که بر اجرای آن نظارت و جریان اجرا را هدایت خواهد کرد.

نیلی کروز، نایب رئیس کمیسیون اروپا در این کنگره برنامه پنج‌ساله «دستور کار دیجیتال» را تشریح کرد. در این برنامه طرح‌هایی برای افزایش سرمایه‌گذاری در زمینه شبکه‌های ارتباطی و بازارهای دیجیتال و نیز گسترش دسترسی کاربران به اینترنت پرسرعت و فوق سریع در سراسر جهان تدوین شده و راهکارهایی برای کمک به گردش آزاد اطلاعات و افزایش امنیت کاربران در جهان پیشنهاد شده است. این دستور کار دیجیتال قرار است در اجلاس ماه ژوئن گروه ۲۰ در تورنتو هم مطرح شود تا حمایت کشورهای عضو را برای اجرای بهینه آن جلب کند.

در طی دو سال، اهداف مصرح در بیانیه‌های کنگره باید محقق شوند و کمیته‌های تخصصی میزان موفقیت کشورها در دست‌یابی به این اهداف و فرصت‌های خلق شده را مورد بررسی قرار می‌دهند تا در دوره‌های بعد مورد استفاده قرار گیرد و کشورهای دیگر بتوانند با توجه به تجربه‌های موجود، در بهبود وضعیت خود بکوشند.

کانادا در سال ۲۰۱۲ و مکزیک در سال ۲۰۱۴ میزبانان دوره‌های بعدی کنگره جهانی فناوری اطلاعات خواهند بود.

کد خبر 109059

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز